تالاب لپو در مازندران بی آب شد
به گزارش دَبی بلاگ، تالاب لپو در حاشیه جنوبی دریای خزر و غرب تالاب میانکاله و شرق مازندران واقع شده است و در پی خشکسالی اخیر و برداشت بی رویه آب آن برای کشت برنج انتها به طور کامل خشک شد.
تالاب لپو واقع در مازندران، در اثر خشک سالی های اخیر به طور کامل خشک شد.
این تالاب زیبا که مامن پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی بوده، در حالی در نیمه تابستان امسال در خاموشی کامل آخرین نم های رطوبتش را از دست داد که اوایل بهار امسال آبش سرریز شده و با ورود به جاده اصلی، تردد خودروهای سواری را در منطقه با مشکل روبرو نموده بود.
یک کارشناس محیط زیست فعال در شبه جزیره میانکاله روز دوشنبه با تائید خشک شدن تالاب لپو، گفت که برداشت بی رویه آب برای کشت برنج علت اصلی خشکیدن این تالاب بوده است.
وی در ادامه اضافه نمود:
بخشی از آب این تالاب در سال گذشته در قالب طرح احیای تالاب بین المللی میانکاله به آنجا انتقال داده شده بود.
الیاس محمدی، رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست مازندران گفت:
در حال حاضر اطلاعی از خشک شدن تالاب لپو ندارم ولی پس از کسب اطلاع می توانم در این زمینه صحبت کنم.
لایروبی نشدن و تغییراتی که طی سه دهه گذشته در اطراف این تالاب و منطقه میانکاله رخ داد از دیگر عوامل موثر بر خشک شدن این تالاب است که به گفته کارشناسان تالاب میانکاله را هم تهدید می نماید.
گزارش های رسمی نشان می دهد که معیشت ساکنان 11 روستای دهستان میانکاله با جمعیتی بیش از 20 هزار نفر شامل روستاهای نمک چال، یعقوب لنگه، یکه توت، زاغمرز، زینوند، امیرآباد، عسگرآباد، حسین آباد، للهمرز و قره تپه به این تالاب ها وابسته است .
شغل اصلی مردم این روستاها کشاورزی و دامداری است و تمامی این روستاها از آب آبریزهای منتهی به تالاب استفاده می نمایند. تالاب لپو منبع تامین آب بیش از 2 هزار هکتار اراضی کشاورزی و هزاران اصله درخت دست کاشت حاشیه است.
تالاب لپو از نظر تنوع گونه های پرندگان هم از مهم ترین زیستگاه ها به حساب میٔ آمد ، به طوری که دستکم 60 گونه پرنده حمایت شده که هشت گونه آنها در معرض خطر اعلام شده اند در این منطقه شناسائی شدند. بعلاوه بیش از 130 گونه پرنده غیر حمایت شده کنار آبزی و آبزی مهاجر، بومی و عبوری در این تالاب زندگی می کردند.
در مجموع 20 گونه پستاندار که 2 گونه آن حمایت شده است، بیش از 10 گونه ماهی، چند گونه دوزیست، سخت پوست و انواع نرمتنان و کرم ها و بیش از 15 گونه انواع مارها هم در این تالاب و کناره های آن شناسایی شده است.
پوشش گیاهی و درختی اطراف این مجموعه تالاب ها تنها در امسال دست کم 10 مرتبه دچار آتش سوزی شده بود، موضوعی که ممکن است بر خشکیدن آن اثرگذار بوده باشد.
منبع: کجارو / ایرنا