بزرگترین فستیوال دنیا از خرمشهر تا خلیج گواتر
به گزارش دَبی بلاگ، جام جهانی قطر در پیش است رویدادی بزرگ که می تواند اقتصاد گردشگری منطقه را متحول کند. فرصتی که کشورهای حوزه خلیج فارس را به تکاپو وا داشته تا با راه اندازی پروژه های مجذوب نماینده گردشگری دریایی بیشترین بهره را از این فرصت طلایی از آن خود نمایند.
دراین میان ایران در تداوم غفلت از فرصت ویژه سواحل خود با وجود فرصت اندک تا این رویداد مهم در پی برنامه خاصی نیست . گرچه ،در خصوص آن صحبت بسیار می گردد و وعده هایی بی پایان ، نقل محافل مدیران است!
کشورهای عربی به تکاپو افتاده اند
به گزارش توریسم این در حالی است که کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس و حتی عربستان با نزدیک شدن به زمان برگزاری جام دنیای قطر پروژه های دریایی زیاد و متنوعی را راه اندازی و بسیاری از اولین طرح ها را متعلق به خود نموده اند تا جایی که قطر با لنج های چوبی که دانش آن به نام ایران در یونسکو ثبت شده توانسته است توریستی صیادی ، دریایی و تفریحی راه اندازی نموده و با تبلیغات وسیع توریستان دنیا را به این کشور کوچک جذب کند. لنج هایی که متاسفانه همین چند وقت پیش هیأت دولت تصویب کرد امحا و به جای آن شناورهای فلزی جایگزین شوند. موضوعی که این مصوبه را جنجالی کرد و خوشبختانه سازمان بنادر خبر از تغییر در این مصوبه داد.
پنج هزار و 800 کیلومتر خط ساحلی بدون توریستی دریایی
آنچه غفلت از توسعه توریستی دریایی و تفریحات در سواحل ایران را قابل تامل تر می سازد ظرفیت پنج هزار و 800کیلومتر خط ساحلی ایران است که 890 کیلومتر آن در شمال وچهار هزار و 900کیلومتر نیز در جنوب واقع است.
در این میان خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان چهار استانی ساحلی ایران در جنوب کشور هستند که نزدیکی آنها به قطر امتیاز ویژه ای است که می تواند توریستان دنیا را به سوی این منطقه ها شگفت انگیز جذب نموده و آنها را با شگفتی های طبیعی بی نظیر و فرهنگ و هنر و موسیقی مجذوب نماینده این خطه روبرو کند.زیبایی هایی که در پشت کم کاری و بی برنامگی ایران از یک طرف و تبلیغات منفی و ایران هراسی از طرف دیگر مغفول مانده است.
توجه ویژه وزیر میراث فرهنگی به توریستی دریایی
ایران در حوزه استفاده از توریستی دریایی در حوزه خلیج فارس، ظرفیت های بی شماری دارد و عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در اولین روزهای انتصاب خود به توسعه توریستی دریایی توجه ویژه نشان داد و این اتفاق امیدوارنماینده ای در تغییر رویکرد ها و برنامه های توسعه ای در این خطه است.
طرح های خوبی که هنوز عملیاتی نشده
البته به تازگی نیز هیأت دولت در مصوبه ساماندهی توریستی سواحل شمالی و جنوبی با اولویت سواحل مکران اعلام نموده که تغییر کاربری اراضی هم جوار در سواحل کشور، تصاحب اراضی سواحل به وسیله نهادها و دستگاه های اجرایی و در نتیجه محدود شدن دسترسی عموم مردم به سواحل، فقدان سطوح های توسعه ای سطح بندی شده، بهره برداری غیر اصولی بیش از حد در بعضی از سواحل، نبود سامانه مناسب جمع آوری و دفع پسماندهای که در سواحل و آب دریا، از جمله چالش ها و تنگناها شمرده شده است .اینها از جمله اقداماتی است که هیأت دولت آن را برای اجرایی شدن به دستگاه های مربوطه ابلاغ نموده است اما هنوز برنامه عملی برای آن استفاده از ظرفیت توریستی ساحلی به ویژه در خلیج فارس ارائه نشده است.
اواخر سال 99 نیز سازمان بنادر و دریانوردی با وزارت میراث فرهنگی تفاهمنامه ای امضا کرد که در آن از راه اندازی خطوط دریایی بین ساحل و بین جزایر، افزایش تجهیزات دریایی و تفریحی، ساخت هتل های دریایی در شمال و جنوب و آمدن کروزهای بین المللی صحبت شد اینها نکاتی بود که وزیر وقت میراث فرهنگی صنایع دستی و توریستی بیان کرد و گفت که می تواند در دستور کار قرار گیرد و موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور گردد.
راه میانبر برای جذب توریستان جام دنیای به سواحل جنوب ایران
جنوب ایران سرزمین رنگ ها ، طعم ها و موسیقی است . خطه ای غنی از آیین ها و فرهنگ های اصیل و ناشناخته . در حالیکه خط ساحلی ایران چون جاذبه ای خام و نا آراسته فاصله و تفاوت زیادی با سواحل ساخته و پرداخته کشورهایی با توریستی دریایی پیشرفته دارد ، میراث ناملموس این خطه می تواند آذینی بر این عروس بی زیور گردد. برگزاری جشنواره ها و نمایشگاههای صنایع دستی در ایام جام دنیای در کل خط ساحلی ایران نمایش بزرگی از میراث ارزشمند ایرانیان است که فرصت سترگی برای خط بطلان کشیدن بر پروژه های ایران هراسی فراهم خواهد ساخت.
توجه به میراث ناملوس این خطه هم فال است هم دیدن چرا که می تواند مسیری میانبر برای جذب توریست و هم زمان تبلیغ وسیع توریستی ایران در ایام جام دنیای بگشاید.
لباس و موسیقی جنوب ایران ، نمایش فرهنگ صیادی ، صنایع دستی زنان و مردان هنرمند جنوبی از جمله سوزن دوزی و ساخت لنج ، طعم لذیذ خوراکی های تند بندرنشینان و آیین های جالب آنها هر کدام به تنهایی پتانسیل بی نظیری برای برپایی نمایشگاهها و جشنواره های شاد در سواحل گرم جنوبی است. کارناوالی شاد از خرمشهر در خوزستان تا خلیج گواتر در سیستان و بلوچستان با مشارکت مردم صلح طلب ، مهمان نواز و خون گرم جنوب ایران که از توریستانی که در سرزمین های خود به دروغ ایرانیان را به آنها مردمی غمگین ، عصبانی و شرور معرفی نموده اند میزبانی نمایند.
وزارت میراث فرهنگی به همراه ادارات کل میراث وشهرداری ها و سمن های مردمی می تواند از اکنون برای برگزاری هم زمان جشنواره ها و نمایشگاههای توریستی و صنایع دستی کل سواحل جنوبی ایران برنامه ریزی کند و با چنین برنامه ای علاوه بر ایجاد شور و نشاط در این منطقه ها پای توریست داخلی و خارجی را به این مقاصد محبوب باز نماید. بهر تقدیر برگزاری این رویداد نیازمند برنامه ریزی فوری و دقیق بوده و ایجاد زیر ساخت ها به همراه تبلیغات گسترده و همکاری همه جانبه ارگان ها ، سازمان ها و بخش خصوصی در این استان ها را می طلبد. امید است که ایران با اقدامات همه جانبه و منسجم در بهره مندی از فرصت پرسود جام دنیای 2022 قطر از رقبای منطقه ای عقب نماند.
روزنامه توریسم آمادگی دارد تا نظرات و پیشنهادات راهگشای صاحب نظران را در این خصوص منعکس کند
منبع: توریسم آنلاین