بهبود طعم و ارزش غذایی گوجه فرنگی

به گزارش دَبی بلاگ، تهران- خبرنگاران- محققان انستیتوی بویس تامسون واقع در نیویورک توانستند پان ژنوم (pan-genome) گوجه فرنگی را که دربرگیرنده اطلاعات ژنتیکی 725 گونه کشت شده و وحشی این گیاه است به دست آورند و منبع جدیدی از اطلاعات را تهیه نمایند که امکان فراوری گوجه فرنگی را با طعم بهتر و ارزش غذایی بیشتر فراهم می نماید.

بهبود طعم و ارزش غذایی گوجه فرنگی

به گزارش گروه اخبار علمی خبرنگاران، در این تحقیقات چهار هزار و 873 ژن جدید شناسایی شد و محققان توانستند ژنی را بیابند که موجب بهبود طعم گوجه فرنگی می گردد.

پان ژنوم یک بانک اطلاعاتی است که اساساً منبعی از ژنوم های اضافی را به دست می دهد که در ژنوم مرجع وجود ندارد. کشاورزان برای یافتن ژن های موردنظر خود می توانند پان ژنوم را جستجو نمایند و این ژن ها را برای فراوری گوجه فرنگی با ویژگی های موردنظر به کار بگیرند.

اولین توالی ژنتیکی گوجه فرنگی مشتمل بر 35 هزار ژن در سال 2012 میلادی منتشر شد و زمینه را برای بهبود کیفیت این گیاه خوراکی فراهم کرد. از آن موقع تاکنون توالی چند صد ژنوتیپ دیگر این گیاه منتشر شده است. ژنوتیپ بخشی از اطلاعات ژنتیکی گیاه است که در کامل ترین حالت شامل کل ساختار ژنتیکی آن می گردد.

این تحقیقات اولین مورد در نوع خود است که تمام توالی های ژنوم را به همراه 166 توالی ژنتیکی جدید، به منظور شناسایی ژن های مفقود در ژنوم مرجع مورد کندوکاو قرار داده است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Genetics منتشر شده است.

علمی **9259** 1055

سفرهای ادلیا: ارزانترین تورهای مسافرتی اروپایی، آسیایی و کانادا

منبع: ایرنا
انتشار: 8 مهر 1400 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 1061

به "بهبود طعم و ارزش غذایی گوجه فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهبود طعم و ارزش غذایی گوجه فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید