تاثیر غذاهای دوران ریکاوری کرونا ، چه غذاهایی بخوریم

به گزارش دَبی بلاگ، پژوهش ها نشان می­ دهد خطر ابتلا به ویروس کووید 19 در افرادی که تغذیه نامناسبی دارند، بیشتر است.

تاثیر غذاهای دوران ریکاوری کرونا ، چه غذاهایی بخوریم

به گزارش خبرنگاران، فرحناز کشوری فرد، کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به پژوهش های صورت گرفته با موضوع آنالیز تأثیر مواد غذایی و مواد مغذی در دوران ریکاوری کووید 19، اظهار کرد: در این پژوهش ها با استفاده از داده های آماری، به آنالیز تأثیر مصرف مواد غذایی خاصی در طول ریکاوری کرونا در 170 کشور دنیا پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه گروه بندی کشورها با توجه با شاخص GHI (میزان شاخص فقر) صورت گرفته، اضافه کرد: با استفاده از این شاخص می توان کشورها را هم از نظر کیفیت تغذیه و هم از نظر در دسترس بودن مواد غذایی تفکیک کرد.

کشوری فرد گفت: متأسفانه در کشورهایی که GHI بالا است، شاخصی برای تشخیص مواد غذایی تأثیر گذار در رویه ریکاوری کووید 19 وجود ندارد.

وی با بیان اینکه کشورها با استفاده از این شاخص به چهار گروه تقسیم شده اند، ادامه داد: گروه اول کشورهایی هستند که شاخص فقر آنها کاملاً حذف شده مانند آمریکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و اروپای غربی؛ گروه دوم شامل کشورهایی می شوند که شاخص فقر آنها بسیار کم است، مانند آمریکای جنوبی، مکزیک و کشورهای مرکزی آمریکای جنوبی؛ در گروه سوم کشورهایی قرار می گیرند که شاخص فقر کمی دارند مانند ایران، آلبانی، اکراین و روسیه؛ گروه چهارم هم شامل کشورهایی با شاخص فقر بالا مانند کشورهای آفریقایی، فیجی، یمن، پاکستان و ویتنام هستند.

کشوری فرد گفت: غذاهایی با ریشه حیوانی که پر از کلسترول هستند، شاید باعث بیماری های متعدد شوند اما تحقیقات نشان داده میزان مناسبی از کلسترول باعث تقویت سیستم ایمنی نسبت به عفونت ها و ویروس ها می گردد.

وی ادامه داد: غذاهایی که منبع زینک و رتینول هستند هم در دوران ریکاوری نقش زیادی داشته اند. مانند گوشت، شیر و فرآورده های لبنی که در کشورهای گروه اول به صورت سیستماتیک با ویتامین D غنی می شوند.

کشوری فرد اضافه کرد: از میان مواد غذایی آنالیز شده، سبزیجات و فرآورده های گیاهی بیشترین تأثیر را در فرایند ریکاوری کووید 19 داشته اند. علت این تأثیر وجود ویتامین E در روغن های گیاهی و بعلاوه وجود امگا 3 در روغن های سویا و دانه کلزا است.

این کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو نشان کرد: تنها ماده ای که در دوران ریکاوری کووید 19 تأثیر منفی دارد نوشیدنی های الکلی است که نه تنها باعث ایجاد مسائل کبدی شده، بلکه سبب ایجاد مسائل ریوی و در نهایت کند تر شدن فرایند بهبودی می گردد.

وی گفت: یکی از مؤثرترین روش های گذراندن راحت دوران ریکاوری کووید 19 داشتن رژیم غذایی مناسب است. غذاهایی که دارای میزان زیادی لیپید، پروتئین، آنتی اکسیدان و ریزمغذی ها هستند به تسریع دوران ریکاوری یاری شایانی می نمایند. بعلاوه غذاهایی که ویتامین های متعدد مانند ویتامین D و ویتامین E دارند در تقویت سیستم های دفاعی بدن و سرعت بخشی به فرایند درمان نقش چشمگیر دارند.

کشوری فرد در خاتمه اضافه کرد: در ایران بیشتر مواد مغذی ذکر شده موجود هستند و ریکاوری را برای کسانی که در حال گذراندن دوران نقاهت خود هستند، آسان می سازد.

منبع: مهر

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 19346

به "تاثیر غذاهای دوران ریکاوری کرونا ، چه غذاهایی بخوریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر غذاهای دوران ریکاوری کرونا ، چه غذاهایی بخوریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید