ریزش سنگین بورسهای آمریکا و آسیا
به گزارش دَبی بلاگ، خبرنگاران- شاخص های بورسی آمریکا و آسیا با ریزش سنگین بسته شدند.
برای سفر با قیمت تور ارزان پوکت لحظه آخری همراه ما باشید. هیچ جا بهتر از سواحل زیبای تایلند نمیتواند خستگی را از تن شما بدر کند و تجربه آرامش را به شما بدهد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا از بلومبرگ، پس از چهار کاهش متوالی میزان درآمدهای دولت آمریکا افزایش پیدا نموده است که این مساله می تواند باعث افزایش توان دولت در حوزه مخارج و تقویت رشد اقتصادی در ماه های انتهای سال گردد. با این حال انتظار می رود اقتصاد آمریکا سال جاری رشد منفی را تجربه کند و بدترین عملکرد خود را طی یک دهه اخیر تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا به ثبت برساند. طبق اعلام سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان درآمدهای اقتصادیاتی دولت این کشور تا انتها ماه اکتبر به سه تریلیون و 418 میلیارد و 544 میلیون دلار رسیده است. حجم فراوری ناخالص داخلی آمریکا در بازه 12 ماهه منتهی به اکتبر به 19 تریلیون و 780 میلیارد و 270 میلیون دلار رسیده که بدین ترتیب، آمریکا صندلی خود را به عنوان عظیم ترین اقتصاد جهان حفظ نموده است.
با نزدیک شدن به موعد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، معامله گران منتظر معین شدن پیروز این رقابت نفس گیر هستند. در حال حاضر جو بایدن- نامزد حزب دموکرات در بیشتر نظرسنجی ها با اختلافی بین پنج تا هشت درصد از دونالد ترامپ- رییس جمهور فعلی آمریکا پیش است اما با توجه به تعداد بالای ایالت هایی که اختلاف رای بین دو طرف بسیار ناچیز است، پیش بینی برنده نهایی سخت شده است.
اصلی ترین حوزه رقابتی در حال حاضر روی سه ایالت تگزاس، پنسیلوانیا و فلوریدا متمرکز شده و خود جو بایدن نیز گفته است اگر پیروز به فتح فلوریدا گردد، انتخابش به عنوان رییس جمهور تقریبا قطعی خواهد شد. با این در روزهای اخیر گزارشاتی از آتش دریافت آرای دست کم دو صندوق رای و گزارشاتی از خرید رای منتشر شده که در صورت اثبات می تواند نتیجه نهایی را به اما و اگر بکشاند.
فعالیت های تجاری و اقتصادی در سراسر جهان تحت تاثیر کرونا قرار گرفته اند تا جایی که گزارش دفتر توسعه و تجارت سازمان ملل از کاهش 49 درصدی حجم سرمایه گذاری خارجی در اروپا و آمریکا طی شش ماه نخست سال جاری خبر داده است. بیشترین کاهش در جذب سرمایه گذاری خارجی مربوط به کشورهای در حال توسعه بوده که طی بازه زمانی فوق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حجم این سرمایه گذاری ها 75 درصد ریزش نموده است.
همزمان با افزایش سرما نگرانی ها از قدرتمندتر شدن کرونا شدت گرفته است و رشد نسبی قربانیان و افزایش محسوس مبتلایان بیانگر این موضوع است که جهان تا مدتی نامعلوم درگیر این ویروس مرگبار خواهد بود. سرعت شیوع در بعضی از مناطق به حدی بالا بوده که مقامات مجبور به اعمال مجدد قرنطینه ها شده اند که این مساله به معنای کمتر شدن امیدها برای احیای سریع رشد اقتصادی خواهد بود. انتظار می رود اقتصاد جهان سال جاری را با ثبت رشد منفی قابل ملاحظه ای برساند که حتی از عملکرد دوران موسوم به رکود عظیم در سال 2008 نیز بدتر خواهد بود.
از طرف دیگر مناقشات بین دو اقتصاد نخست جهان نیز ذهن معامله گران را به خود مشغول نموده و اظهارات رئیس جمهور آمریکا در مورد نقش چین در شیوع کرونا باعث نگرانی معامله گران از آغاز یک جنگ لفظی جدید بین دو اقتصاد نخست جهان شده است. ترامپ با بیان اینکه چین اصلی ترین رقیب و دشمن آمریکا است، اضافه کرد: چینی ها کارهای بد زیادی انجام داده اند. می توانستند جلوی شیوع ویروس را بگیرند اما گذاشتند که همه جا پخش گردد.
در شرایط فعلی کریستین لاگارد- رییس بانک مرکزی اروپا کار سختی برای متقاعد کردن رهبران اروپا برای همراهی اقتصادی بیشتر در مقابله با بحرانی که بدترین بحران اقتصادی اروپا از جنگ جهانی دوم تا به امروز محسوب می گردد خواهد داشت. یکی از اصلی ترین کانون های توجه فعالان اقتصادی اروپایی نرخ تورم خواهد بود که طبق هدف گذاری بانک مرکزی اروپا باید به دو درصد برسد اما اکنون حدود صفر اندازه گیری شده است.
این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی اروپا به مانند همتای آمریکایی خود وادار گردد هدف گذاری تورمی را کنار بگذارد. در مدل جدید سیاستی فدرال رزرو اجازه داده خواهد شد تا نرخ تورم از دو درصد عبور کند.
کشمکش بر سر چگونگی و میزان بسته حمایتی جدید در برابر کرونا در آمریکا هنوز ادامه دارد و فرایند معاملات را تحت تاثیر قرار داده است. نانسی پلوسی- رئیس کنگره از ترامپ خواسته است تا در خواسته های خود تجدید نظر کند. با این حال کارشناسان معتدند بعید است دموکرات ها اجازه اجرایی شدن این بسته را در استانه انتخابات بدهند. از سوی دیگر در مجلس سنا، میچ مک کانل- رئیس این مجلس از ارایه بسته پیشنهادی جمهوری خواستار تا هفته آینده خبر داده اند.
تا به امروز بیش از 45 میلیون و 718 هزار و 969 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و 190 هزار و 919 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 234 هزار و 758 نفر، برزیل با 159 هزار و 104 نفر، هند با 121 هزار و 681 نفر، مکزیک با 90 هزار و 773 نفر و انگلیس با 46 هزار و 229 نفر بوده است.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخص ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.59 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 26 هزار و 501.60 واحد بسته شد.
شاخص اس اند پی 500 با 1.21 درصد ریزش تا سطح 3269.96 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 2.45 درصد نزول در سطح 10 هزار و 911.56 واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص فوتسی 100 بورس لندن با 0.08 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 5577.27 واحد بسته شد. شاخص دکس 30 بورس فرانکفورت در آلمان با افت 0.36 درصدی و ایستادن در سطح 11 هزار و 556.48 واحدی به کار خود پایان داد و شاخص کک 40 بورس پاریس با افزایش 0.54 درصدی در سطح 4594.24 واحد بسته شد. در مادرید شاخص ایبکس 35 0.63 درصد بالا رفت و به 6452.20 واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص نیک کی 225 بورس توکیو ژاپن با ریزش 1.52 درصدی تا سطح 22 هزار و 977.13 واحدی پایین رفت. شاخص هانگ سنگ بورس هنگ کنگ 1.95 درصد پایین رفت و در سطح 24 هزار و 107.42 واحد بسته شد. در چین شاخص شانگهای کامپوزیت ریزش 1.63 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4695.34 واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص اس اند پی اس اند ایکس 200 بورس سیدنی با 0.55 درصد کاهش و ایستادن در سطح 5927.98 واحدی به کار خود پایان داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص تاپیکس ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت انتهای معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)
منبع: شفقنا اقتصادی