طرز تهیه خوشمزه ترین ترشی لوبیا سبز در 3 طعم محشر
به گزارش دَبی بلاگ، ترشی لوبیا سبز یکی از مفیدترین ترشی های خانگی و سنتی است که حتما باید آن را امتحان کنید! این ترشی خوشمزه از ترشی های شمالی است که می توان سراغ آن را از بازارهای شمال گرفت. طرز تهیه این ترشی بسیار آسان است و می توانید با تهیه آن از این ترشی خوشمزه کنار غذای خود بهره ببرید. در ادامه 3 دستور تهیه برای این ترشی خوشمزه آورده شده است؛ با ما همراه باشید.

در این مطلب می خوانید:
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و گوجه
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با رب انار
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده
مواد لازم | |
لوبیا سبز | 450 گرم |
هویج و گل کلم (به دلخواه) | از هر کدام 10 تکه کوچک |
نمک | 1 قاشق غذاخوری + 3 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
دانه فلفل سیاه | 2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز خرد شده | یک چهارم قاشق چایخوری |
شوید خرد شده | 1 فنجان |
سرکه | 1 و نیم فنجان |
آب | 1 و نیم فنجان |
دستور تهیه ترشی لوبیا سبز فوری (ساده یا با گل کلم و هویج)
- 3 لیتر آب را به همراه 1 قاشق غذاخوری نمک به جوش بیاورید. لوبیا سبزها را که به اندازه شیشه ترشی برش زده اید را اضافه نموده 1 دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند.
- آبکشی نموده و بلافاصله در ظرفی محتوی آب یخ بریزید و بگذارید بماند و خنک گردد سپس آبکشی نموده و بگذارید خشک شوند.
- در شیشه مورد نظرتان سیر، فلفل سیاه و فلفل قرمز را بریزید و سپس لوبیا سبز ها را به حالت ایستاده در شیشه بچینید به طوری که حدود 1 سانت با لبه شیشه فاصله داشته باشند. می توانید سرد و ته لوبیاها را بزنید تا به اندازه مناسب در آیند و شیشه را پر نموده و کناری بگذارید.
- شویدها را در پارچه پیچیده سر پارچه را محکم ببندید و در قابلمه ای کوچک بگذارید.
- آب، سرکه، هویج و گل کلم ها و 5 قاشق غذاخوری نمک را به قابلمه اضافه نموده و روی حرارت بالا به جوش بیاورید و 10 دقیقه شویدها را در این مخلوط بجوشانید.
- سپس شویدها را از آب و سرکه کشیده و به جوشاندن ادامه دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند.
- سرکه داغ را روی لوبیاها ریخته به طوری که رویشان را بپوشاند و بدون این که در شیشه را ببندید کناری بگذارید تا به دمای اتاق برسد. سپس در آن را ببندید و 7 روز در فضای آشپزخانه نگهداری کنید تا آماده خوردن گردد. بعد از باز کردن در شیشه ترشی تا یک ماه یا کمی بیشتر ماندگاری خواهد داشت.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و گوجه
مواد لازم | |
لوبیا سبز | 700 گرم |
گوجه فرنگی بدون پوست | 7 عدد |
سیر | 5 حبه |
فلفل سبز قلمی تند | به مقدار لازم |
هویج | 2 عدد |
نمک، زردچوبه، سیاهدانه | از هر کدام 1 قاشق چای خوری |
سرکه | 1 پیمانه |
روش تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی
- گوجه فرنگی ها را از طریق مخلوط کن به صورت پوره درآورید. سپس در صافی بریزید و آب گوجه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و کمی غلیظ گردد.
- در فاصله ای که مایه غلیظ می گردد لوبیا سبز، فلفل و هویج را به اندازه هایی یکدست خرد کنید و به همراه نمک و زردچوبه و سیاه دانه در شیشه مخصوص ترشی بریزید.
- روی مواد را با آب گوجه فرنگی و سرکه بپوشانید . درب ظرف را محکم ببندید.
- برای دریافت پوست گوجه فرنگی ها آنها را در شوک حرارت یک لحظه در آب جوش و بلافاصله در آب سرد قرار دهید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با رب انار
مواد لازم | |
لوبیا سبز | 200 گرم |
گل کلم | 250 گرم |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
به درشت | 2 عدد |
کرفس | 200 گرم |
هویج | 200 گرم |
سیر | 100 گرم |
فلفل سبز | 50 گرم |
ترخون خشک و سیاه دانه | از هر کدام 1 قاشق سوپخوری |
رب انار | 1 کیلوگرم |
نمک | به میزان لازم |
نحوه تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده با رب انار
- ابتدا لوبیا سبز، هویج، کرفس، سیر، فلفل، به و گل کلم را به اندازه دلخواه خرد کنید و در قابلمه مناسبی بریزید و با 1 پیمانه سرکه به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
- آن گاه بادمجان را ریز خرد کنید و همراه به جامانده سرکه، به مدت 5 دقیقه بپزید.
- همینکه مخلوط سبزی خنک شد، آنها را در ظرف مناسبی بریزید، ترخون، سیاه دانه، نمک و رب انار را بیفزائید و مخلوط کنید.
- حالا ترشی را در شیشه مناسبی بریزید و در جای خنک نگه دارید.
نکته: چنانچه رب انار ترش بود، در صورت دلخواه 2 تا 3 قاشق سوپخوری شکر به آن اضافه کنید. همچنین در صورت دلخواه 1 لیوان سرکه نیز می توانید به دشتور اضافه کنید.
سخن آخر
لوبیا سبز دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است و حتی دارای مزایای قلبی عروقی می باشد. لوبیا سبز ،منبع غنی از چربی های امگا 3 است. کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز ،دارای مزایای ضد التهابی هستند. یک فنجان لوبیا سبز (حدود 100 گرم) شامل 31 کالری، 7 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 3 گرم قند، 2 گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، 10 درصد اسیدفولیک و 6 درصد آهن می باشد.
بنابراین سعی کنید با فریز کردن لوبیا سبز با روش بلانچ و یا تهیه ترشی آن که در این دستور آمد، در تمام فصول سال از خواص این ترشی خوشمزه استفاده کنید. البته برای اینکه از خواص ترشی لوبیا سبز بهره مند شوید، از قلم نیاندازید که استفاده از سرکه سالم و خانگی حرف اول را می زند! بنابراین با استفاده از سرگه انگور خانگی، سرکه میوه به و …، ترشی خوشمزه تر و سالم تری را تهیه کنید.
شما می توانید سوالات، نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه با کارشناسان ما در میان بگذارید.
منبع: مجله انگیزهbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا