نشست نمدمالی، هنری که باید از نو شناخت برگزار شد

به گزارش دَبی بلاگ، نشست تخصصی آموزشی نمدمالی، هنری که باید از نو شناخت از سلسله نشست های هم اندیشی رویکردهای پژوهشی در هنرهای سنتی از سوی پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار گشت.

نشست نمدمالی، هنری که باید از نو شناخت برگزار شد

فتحعلی قشقایی فر، هنرمند نمدباف و عضو انجمن علمی فرش ایران که از سابقه 18 سال تدریس در رشته فرش و صنایع دستی، برخوردار است، در این نشست در تعریف نمد گفت: نمد، مالش،کوبش، ورزیدن و فشردن الیاف پشمی، با کمک دریافت از آب و صابون است. در گذشته کوبش نمد با استفاده از آرنج و پا انجام می شده و فرش نمدی یکی از محصولات مهم نمدمالی بوده است.

او در بخشی دیگر از این نشست، نمد را به عنوان محصول فاخر درباری در دوره های مختلف تاریخی بیان کرد و گفت: در دوره های مختلف تاریخی نمدبافی کاربردهای بسیار زیادی داشته و در میان حکومت و اشراف بسیار مورد توجه بوده است.

این استاد دانشگاه گفت: نمدمالی در دوره های مختلف ایران از جمله تمدن لرستان، هخامنشیان، ساسانیان، صفویه، قاجار و معاصر مرسوم بوده است. مناطق مهم نمدمالی ایران شامل مازندران، ترکمن صحرا، خراسان، کرمانشاه، چهارمحال و بختکمک، سمیرم و شیراز است. عشایر مهم ترین مصرف کننده نمد در ایران هستند که به صورت تن پوش، کلاه، فرش، مسکن و غیره از نمد استفاده می کنند.

قشقایی فر با اشاره به نوآوری های کنونی در هنر نمدبافی شرح داد: در نمد متناسب با نیاز و سلیقه امروز باید محصولات متنوع، طراحی و تولید شوند.

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: دنیای سفر
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 5170

به "نشست نمدمالی، هنری که باید از نو شناخت برگزار شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نشست نمدمالی، هنری که باید از نو شناخت برگزار شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید