واکنش های جهانی به اعلام رهبری حفتر
به گزارش دَبی بلاگ، بعضی از کشورها به اعلام رهبری حفتر، فرمانده ارتش شرق لیبی بر این کشور واکنش نشان داده اند.

به گزارش خبرنگاران، به نقل از میدل ایست آی، خلیفه حفتر، فرمانده شبه نظامیان شرق لیبی پس از یک سال عملیات نظامی ناکام برای اشغال طرابلس، با ادعای اینکه توافق الصخیرات با دولت وفاق ملی لیبی منسوخ شده، خود را حاکم این کشور بیان کرد.
توافقنامه الصخیرات در سال 2015 به امضا رسید که بر اساس آن به تشکیل شورای ریاستی و دولت وحدت ملی منجر شد، اما مدتی بعد حفتر بیان کرد که این شورا و دولت وفاق ملی غیر قانونی است.
این اقدام با واکنش بعضی از کشورهای روبرو شده است. به گزارش نیویورک تایمز، سرگئی لاوروف گفت: ما اعلامیه خلیفه حفتر فرمانده ارتش ملی لیبی مبنی بر این که حکومت در اختیار این نیرو قرار می گیرد را نمی پذیریم.
وی اضافه نمود: ما بیانیه اخیر فائز السراج، رئیس دولت وفاق ملی را که از گفت وگو با حفتر خودداری نموده بود را تایید نکردیم و همینک نیز این بیانیه که حفتر شخصا تصمیم می گیرد ملت لیبی چگونه باید زندگی کند را رد می کنیم.
لاوروف گفت: اظهارات حفتر و بیانیه السراج به یافتن توافق پایدار که بدون آن خروج از این شرایط امکانپذیر نیست کمکی نمی نماید.
در همین حال و به گزارش لیبیا هرالد، سفارت ایالات متحده در لیبی با صدور بیانه ای مخالفت خود را با اقدام ژنرال خلیفه حفتر در انتصاب یک جانبه اش به عنوان حاکم لیبی و نیز لغو توافقنامه سیاسی صخیرات اعلام نموده و تأکید نموده است که ایجاد تغییرات در ساختار سیاسی لیبی با اعلام یک طرفه قابل پذیرش نیست.
در بیانیه ای سفارت آمده است که واشنگتن از هر کوششی که تمام طرف های درگیر در جنگ را شامل گردد و هدف از آن رسیدن به یک توافق جامع برای خاتمه دادن به بحران جنگ در لیبی باشد استقبال می نماید.
ترکیه نیز با اقدام حفتر مخالفت کرد. به گزارش آناتولی، وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه ای، اعلام رهبری توسط خلیفه حفتر را شروع یک دیکتاتوری نظامی در لیبی خوانده و تاکید نمود که جامعه جهانی باید هرچه سریعتر به این مسئله واکنش نشان دهد.
در این بیانیه تاکید شده است: حفتر با این اقدام بار دیگر ثابت کرد که قصد ندارد مسائل را به وسیله مذاکره و گفتمان سیاسی حل نماید و کوشش های بین المللی در این راستا از جمله نتایج کنفرانس برلین را نادیده گرفته و می خواهد یک دیکتاتوری نظامی در لیبی تشکیل دهد.
در بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه با اشاره به ادامه حملات حفتر علیه غیرنظامیان تصریح شده است: نیروهای خلیفه حفتر بیش از یک سال است که بدون هیچ گونه تبعیضی به حملات عیله غیرنظامیان ادامه داده و این مسئله باعث تشدید بحران انسانی در این کشور شده است. خلیفه حفتر در ایام پاندمی کرونا به محاصره چاههای نفت ادامه داده و مانع تامین نیازهای پزشکی مردم لیبی می گردد.
وزارت خارجه ترکیه در این بیانیه تاکید نمود: جامعه جهانی باید اقدامات لازم را علیه این کودتاگر انجام دهد. ترکیه روابط تاریخی دیرینه ای با لیبی دارد و از مردم لیبی، دولت مشروع وفاق ملی و کوشش ها برای مذاکرات سیاسی حمایت می نماید.
اولیویه گووین، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در پاسخ کتبی به سوال خبرنگاری درباره اعلام رهبری و اظهارات اخیر خلیفه حفتر در مورد ادامه حملات در طرابلس گفت: درگیری ها با تصمیمات یک جانبه به خاتمه نمی رسد؛ اولویت باید خاتمه جنگ در لیبی باشد. به گزارش آناتولی، وی با تاکید بر اینکه فرانسه از تصمیمات سازمان ملل حمایت می نماید، اضافه نمود: دولت پاریس از حاکمیت، اتحاد و ثبات در لیبی پشتیبانی و حمایت می نماید.
منبع: خبرآنلاینabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت