آب سد البرز مازندران سرریز شد

به گزارش دَبی بلاگ، آب سد البرز واقع در منطقه لفور سوادکوه شمالی با تکمیل شدن ظرفیت 142 میلیون مترمکعبی آن در پی بارندگی های نخستین هفته سال نو، سرریز شده است.

آب سد البرز مازندران سرریز شد

به گزارش ایرنا؛ مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه ای مازندران ضمن تایید سر ریز شدن آب این سد گفت که طبق یک عملیات کارشناسی و منطقی به منظور آزمایش و کنترل ابزار دقیق سد، نگهداری و آزمایش دریچه های سد، عملیات سرریز شدن سد البرز انجام شد.

جواد طوسی با بیان این که سابقه سرریز شدن آب سد البرز در دهه 90 در 24 اردیبهشت سال 1399 و 11 اسفند سال 1394 وجود دارد، اضافه نمود: در حال حاضر شرایط روان آب های رودخانه های منتهی به این سد بسیار خوب است.

سد البرز که در حد فاصل 2 رودخانه سیاهرود و بابلرود ساخته شده، علاوه بر تامین آب کشاورزی و شرب منطقه در سال های اخیر نقش کنترل سیلاب هم داشت. این سد تامین کننده آب 54 هزار هکتار اراضی کشاورزی و آب شرب 330 لیتر در ثانیه برای شهر های گروه الف شامل بابل، هادی شهر، بابلسر و امیرکلا است.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه ای مازندران در شرح شرایط آبگیری دیگر سد های استان نیز گفت: در حال حاضر از ظرفیت حدود 330 میلیون متر مکعبی سد های بزرگ و کوچک استان 275میلیون متر مکعب برابر با 62 درصد ظرفیت مخازن آبگیری شد و 38درصد همچنان خالی است.

طوسی با اظهار این که طبق آمار این مقدار آبگیری سد های مازندران 34درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می دهد، اضافه نمود: بیشترین نگرانی از شرایط سد های استان به بزرگترین سد یعنی سد شهید رجایی ساری بر می شود که تا کنون 104 میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده در مقایسه با چنین روز هایی در سال گذشته حدود 28درصد کمتر است.

وی در عین حال از تکمیل ظرفیت 2 سد میانه میجران رامسر با هشت میلیون متر مکعب و سد شیاده بابل یا پنج میلیون متر مکعب اطلاع داد و گفت: بعلاوه سد الیمالات نور با یک میلیون متر مکعب، برنجستانک قائمشهر حدود چهار میلیون، سنبل رود شیرگاه حدود 1.5 میلیون و سد صلاح الدین کلای نوشهر با 2.1 میلیون متر مکعب چهار سد بسیار کوچک مازندران هستند که آبگیری این سد ها به خاطر نقشی که در کنترل سیلاب های محلی دارند همیشه در حد 50 تا 60 درصد مورد توجه قرار می گیرد.

طبق گزارش مرکز ملی خشکسالی هواشناسی، مقدار بارندگی در مازندران از ابتدای مهر ماه تا خاتمه اسفند گذشته 397 میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری که حدود 400 میلی متر بوده، حدود یک درصد کاهش داشته است، اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود 335 میلی متر بوده، 18.5 درصد افزایش یافته است.

آبگیری حدود 80 درصد ظرفیت آببندان ها

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه ای مازندران بعلاوه شرایط آبگیری آب بندان های استان را مطلوب توصیف کرد و گفت: درحال حاضر 79درصد از ظرفیت ذخیره سازی آب بندان های استان آب ذخیره شده وجود دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 10درصد بیشتر است.

وی اضافه نمود: 800 قطعه آب بندان با ظرفیت حدود 405 میلیون متر مکعب در استان وجود دارد که تا به امروز حدود 320 میلیون متر مکعب از ظرفیت این سازه آبی سنتی استان آبگیری شده است.

مازندران استانی با محور فراوریی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمار های رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود 500 هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود 12 درصدی در فراوری ارزش اضافه نموده آن دارد، اثرگذاری خواهد نمود.

منبع: فرارو
انتشار: 11 خرداد 1401 بروزرسانی: 11 خرداد 1401 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 24635

به "آب سد البرز مازندران سرریز شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب سد البرز مازندران سرریز شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید