آندوسکوپی سه بعدی ساخته می گردد

به گزارش دَبی بلاگ، وحیده فرزام دانشجوی پسا دکترا و مجری طرح مینی میکروسکوپ سه بعدی در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه در صدد هستیم میکروسکوپی را به فراوری برسانیم که تصاویر را به صورت سه بعدی نشان دهد، گفت: در حال حاضر به صورت آزمایشگاهی برای ساخت این میکروسکوپ، یک لیزر را به سمت نمونه فرستادیم و تصویر را به داخل دو چشمی راهنمایی کردیم.

آندوسکوپی سه بعدی ساخته می گردد

وی ادامه داد: در ادامه به وسیله دو چشمی میکروسکوپ دو باریکه مرجع را تشکیل دادیم و توانستیم برای نشان دادن تصویر در حد میکرو، یک تصویر سه بعدی از نمونه را بازسازی کنیم.

فرزام با بیان اینکه هدف ما این است که رزولیشن تصاویر را در حد میکرو بالا ببریم، بیان نمود: به واسطه این دستگاه می توان، همزمان آندوسکوپی سه بعدی فراوری کنیم.

این محقق با تاکید بر اینکه در حال حاضر نمونه اولیه آزمایشگاهی دستگاه ساخته شده است، عنوان نمود: از نمونه نهایی دستگاه پس از تکمیل شدن می توان در آزمایشگاهها و بیمارستان ها به جای دستگاههای آندوسکوپی معمولی بهره برد.

فرزام تاکید نمود: این دستگاه هنوز نمونه خارجی ندارد که در کشور وجود داشته باشد.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: این میکروسکوپ سه بعدی مینیاتوری بر پایه ثبت اطلاعات فازی نمونه به روش تمام نگاری خودمرجع کار می نماید؛ استفاده از ادوات فیبر نوری و میکرو کره های ریز این محصول را سبک تر و کوچکتر می نماید.

وی ادامه داد: اطلاعات استخراج شده با استفاده از این میکروسکوپ، به روش عددی و بازسازی نمایش داده می شوند و داده های مورفومتریک توسط نرم افزار میکروسکوپ تحلیل می شوند؛ بدین صورت امکان ثبت پدیده های دینامیک در مقیاس میکرونی فراهم می گردد.

فرزام خاطر نشان کرد: تصویر برداری سه بعدی از پدیده های خارج از محیط دانشگاه، تصویر برداری از نمونه های زیستی، تصویر برداری از پدیده های میکروشاره، سطح سنجی سطوح متالورژیک و کامپوزیت از دیگر کاربردهای سیستمی که طراحی نموده ایم به شمار می رود.

به گفته این محقق، توان تفکیک عرضی 0.7 میکرومتر، توان تفکیک طولی 10 نانومتر با میدان دید 40 میکرومتر در 40 میکرومتر از ویژگیهای محصول هستند؛ همچنین حساسیت آشکار ساز دستگاه 8 بیت است.

وی تاکید نمود: در فراوری این محصول از لیزر دیودی قرمز استفاده می گردد.

به گزارش خبرنگاران، این طرح در نمایشگاه لیزر و فتونیک در پاویون ستاد فتونیک، لیزر ، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور داشت.این طرح از جمله طرح های حمایت شده از سوی این ستاد بوده و قرار است به فراوری برسد. دکتر علیرضا مرادی و دکتر زهرا طهماسبی از دیگر همکاران طرح هستند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 15 دی 1398 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 3970

به "آندوسکوپی سه بعدی ساخته می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آندوسکوپی سه بعدی ساخته می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید