بدون خوردن این غذاها از رشت برنگردید!
به گزارش دَبی بلاگ، چقدر در سفرها اهل ریسک کردن هستید؟ با سفر به هر شهری سراغ غذاهای سنتی اش می روید یا ترجیح می دهید غذاهایی را بخورید که قبلا امتحان نموده اید؟ هر شهری غذاهای متفاوت و مخصوص به خودش را دارد که می تواند در جذب جهانگرد ها نفش مهمی را داشته باشد. غذاهای محلی مجذوب کننده و هیجان انگیزی که می تواند تبدیل به یک کد برای شناساندن آن شهر به دیگران گردد. نمی توان هم از این حقیقت گذشت که غذا، کیفیت خوراکی ها و رستوران ها اولویت اول سرگرمی ما ایرانی هاست. خبرنگاران زندگی این بار به سراغ غذاهای محلی شهری می رود که به زنده بودن معروف است. سفره های رنگارنگی که نمونه اش را کمتر در دیگر شهرها می گردد دید. شهری با شب های زنده و گاری هایی در دل معروف ترین میدان اش با انواع کباب ها؛ رشت.
اگر رشت رفته اید و این غذاها را نخورده اید، حتما ترتیب یک سفر دیگر را بدهید؛
دوش کباب
شهر رشت را علاوه بر کباب ترش به کباب دوش هم می شناسند. یک کباب به شدت چرب که به کوهان کبابی هم معروف است! روی گرده گاو نر (ورزا) برآمدگی ای وجود دارد که به آن دوش یا کول می گویند. در گاوهای نرِ پیر این بخش فایده چندانی ندارد، اما در ورزاهای جوان این قسمت شامل لایه لایه گوشت قرمز و چربی است.
گمج کباب
چرا گمج؟ چون این غذا در ظروف سفالی به نام گمج طبخ می گردد. یکی از غذاهای محلی گیلان است مواد اصلی مورد استفاده در تهیه گوشت، گردو، سبزی و رب انار است. فوت کوزه گری و نکته اصلی در طبخ این کباب استفاده از سبزی محلی به نام چوچاق است که اگر یک بار هم به بازار رشت رفته باشید نام آن را از لابه لای فرریادهای فروشنده ها شنیده اید.
کته کباب
کته کباب یا پلوکباب رشتی معروف ترین غذای رشتی هاست که با گشتی ساده در شهر انواع و اقسام تابلوهای رستوران ها را با اسم برترین پلو کباب رشت می بینید. گیلانی ها برای آماده کردن این غذا از گوشت گوساله استفاده می نمایند و برای مزه دار کردن، آن را در موادی همانند ماست، روغن زیتون و آب پیاز می خوابانند. گوشت در این مواد، حدود 24 ساعت استراحت می نماید و سپس آن را کباب می نمایند. این غذا همواره در کنار بشقابی از مزه ها مثل باقالی خام، خیار و اَشپل ماهی و البته کته قالبی سرو می گردد.
کباب ترش
این غذا از کباب های بسیار پرطرفدار بین مردم گیلان و مازندران است و برای تهیه آن می توان هم از گوشت گوساله و هم گوسفند استفاده کرد. برای تهیه این غذا پیاز و سیر و رب انار و گردوی خرد شده را به گوشت اضافه می نمایند و برای ترش تر شدن غذا از آب انار استفاده می نمایند. مهم ترین نکته این است که در گیلان از گوشت گوساله استفاده می نمایند و به علت شرایط ایده آل دامی، لذیذترین گوشت را می توانید در این منطقه بخورید.
میرزا قنامی
میرزا قنامی غذای خوشمزه ای است که شاید بارها آن را چشیده باشید. جالب است بدانید که ابداع نماینده این غذا فردی به نام محمد قنام خان والی، سفیر ایران در روسیه و حاکم گیلان در دوره پادشاهی ناصرالدین شاه بود. او به آشپزی علاقه بسیاری داشت و پس از بازگشتش از سن پترزبورگ به ایران این غذا را در رشت مرسوم کرد و با اقتباس از نام خود، اسم میرزا قنامی را روی آن نهاد. این غذا ترکیبی از بادمجان کبابی، سیر فراوان، رب، گوجه تازه و تخم مرغ است که هم با برنج و هم با نان سرو می گردد.
باقلا قاتق
خورش باقلا که در رشت به آن باقلاقاتق می گویند از غذاهای محبوب این شهر شناخته می گردد. در این غذا از لوبیای مخصوص که پاچ باقلا است استفاده می نمایند. این لوبیا را می توان در دو نوع کشاورزی و بومی خریداری کرد. هر چند که لوبیای پاچ باقلای کشاورزی سریع تر پخت می گردد. شوید ساطوری شده هم در این نوع غذا اضافه می گردد.
منبع: ایرنا زندگی