تنورچه ، یکی از معروف ترین خوراک های بلوچی
به گزارش دَبی بلاگ، طرز تهیه تنورچه
تنورچه یا ترونچه یکی از غذاهای محلی سرزمین پر رمز و راز خوراک یعنی بلوچستان است. فرهنگ غذایی جنوب استان سیستان و بلوچستان بسیار وابسته به نوع معیشت آنان یعنی دامپروری است. از این رو بسیاری از غذاهای محلی آنان از گوشت دام تهیه می گردد. تنورچه یقینا یکی از معروف ترین خوراک های بلوچی است که علاوه بر طعم شگفت انگیز می تواند هر کسی را که درباره غذاهای محلی بلوچستان اطلاعاتی ندارد، عاشق غذاهای آنان کند. همان طور که از نام آن پیداست، خوراکی است که در تنور پخته می گردد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه تنورچه بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
گوشت گوسفندی به میزان لازم
طرز تهیه تنورچه
روش اول
1 - ابتدا سیخ زدن، گوشت گوسفندی را ذبح و آن را به قطعات درشت خرد می نمایند. سپس هر قطعه بزرگ را به سیخی از چوب نخل می کشند. سیخ ها را زمانی در تنور قرار می دهند که ذغال های دورن تنور گداخته و قرمز شده باشند در این مرحله اگر بخواهند کباب مورد نظر آبدار گردد ظرفی از آب را روی ذغال ها درون تنور قرار می دهند
2 - سیخ ها را دور تا دور ظرف آب به دیواره تنور ایستاده قرار می دهند. این کار باعث می گردد گوشت به اصطلاح بخارپز هم بگردد. بعد از این مرحله در تنور را با سینی یا هر وسیله دیگری که مقاوم در برابر حرارت باشد می پوشانند و روی آن را با کاهگل می پوشانند. البته تنور مثل همه تنورها از زیر ورودی هوا داردو این حالت را بین 45 دقیقه تا 1ساعت نگاه می دارند البته زمان پخت باز هم به گوشت های سیخ کشیده شده بستگی دارد. سپس نوبت به صرف آن کباب مخصوص بلوچی می رسد. این کباب را به تنهایی یا با پلو سفید سرو می نمایند.
روش دوم
در این روش یک گوسفند کامل را ذبح نموده، پاک نموده و درون شکم آن را خالی می نمایند. (گوسفند باید به میزان تنور باشد) سپس دست و پا و شکم آن را بسته و به صورت آویزان درون تنور قرار می دهند. در ادامه درب تنور را کاملا بسته و به مدت یک ساعت اجازه می دهند تا کاملا پخته گردد. معمولا تنورچه را با نان یا چلو ساده میل می نمایند.
منبع: تاپ تراول