طرز تهیه ترش تره گیلانی (ترشی تره شمالی)
به گزارش دَبی بلاگ، خبرنگاران | سرویس آشپزی - گیلان از نظر تنوع غذایی با بیش از 170 نوع غذا و چاشنی مختلف محلی، پایتخت غدای کشور بوده و شیوه پخت غذاهای سنتی این استان شهرت جهانی دارد. جالب است بدانید که تعدادی از غذاهای گیلانی مانند مرغ ترش، اناربیج، باقلا قاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده و چند غذای محلی دیگر تا به حال به ثبت ملی رسیده اند. ما در این مطلب، سعی داریم شما را با یکی دیگر از غذاهای خوشمزه گیلانی به نام ترش تره شمالی یا گیلانی آشنا کنیم که بسیار پرطرفدار بوده و جزء غذاهای گیاهی محسوب می گردد و به مواد اولیه کمی احتیاج دارد.
طرز تهیه ترش تره
مواد لازم ترش تره برای 4 نفر | |
برنج | 2 ق غذاخوری |
سبزی (جعفری، گشنیز، تره، اسفناج و کمی نعناع و چوچاق) | 500 گرم |
آرد (اختیاری) | 1 ق غذاخوری |
سیر | 3-4 حبه |
تخم مرغ | 3 عدد |
آب نارنج یا آبغوره | 1/2 پیمانه |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
نکته: دقت کنید که سبزی ها به ترتیب مقدار نوشته شده اند؛ یعنی جعفری و گشنیز بیشترین مقدار را داشته و نعنا و چوچاق کمترین مقدار!
اگر چوچاق ندارید، مقدار نعنا را کمی بیشتر کنید. همچنین اگر چوچاق شما خشک بود، از یک قاشق غذاخوری چوچاق خشک بهره ببرید.
طرز تهیه ترش تره شمالی
- برای تهیه ترش تره گیلانی ابتدا باید سیرها را له نموده و با مقدار کمی نمک و زردچوبه تفت دهید.
- تخم مرغ ها را در همان تابه ای که سیرها را تفت دادید، شکسته و خوب هم بزنید و بعد آن را کنار بگذارید.
- داخل ظرفی دیگر، برنج را با یک لیوان آب بپزید و صبر کنید تا حسابی نرم و له گردد.
- سبزی ها را ریز خرد نموده و به برنج اضافه کنید.
- کمتر از یک لیوان آب نیز اضافه نموده و در ظرف را ببندید.
- در صورت تمایل به اضافه کردن آرد، آرد را با کمی آب سرد مخلوط نموده و خوب هم بزنید تا گلوله نگردد و در همین مرحله آرام آرام به خورشت اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گلوله نگردد.
- بعد از چند دقیقه و وقتی رنگ سبزی ها تغییر کرد، آب نارنج، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- بعد از دو، سه جوش، تخم مرغ ها را به خورشت اضافه نموده و هم بزنید.
خورشت ترش تره گیلانی شما آماده است. این غذا را همراه با برنج کته یا نان و در کنار ماهی دودی یا ماهی شور و انواع مخلفات گیلانی مانند ترب سفید، سیر، باقالی خام و … سرو کنید.
چند نکته مهم درباره خورش ترش تره گیلانی
- اضافه کردن آرد اختیاری است و از آنجا که این خورشت نباید آبکی باشد، برنج یا آرد را به آن اضافه می نمایند. ترجیحا یکی از این دو مورد را انتخاب کنید که خورشت خیلی غلیظ و سفت نگردد.
- ترشی اصلی این غذا آب نارنج است اما در صورتی که آب نارنج در دسترس نیست می توانید از یا آبلیمو نیز استفاه کنید.
- میزان ترشی این غذا به ذایقه شما بستگی دارد و می توانید آن را کم تر و یا بیشتر کنید.
- می توانید مثل میرزاقاسمی، تخم مرغ را در آخرین مراحل پخت؛ داخل خورشت بشکنید و هم بزنید که در این صورت باید سیر را با سبزیجات کمی تفت داده و به خورشت اضافه کنید.
- اگر از راهی که در اینجا گفته شد استفاده کردید و تخم مرغ را با سیر و نمک مخلوط کردید، موقع اندازه کردن نمک غذا حواستان باشد که غذا شور نگردد.
- در صورتی که سبزیجات محلی گیلانی در دسترس نبود می توانید آن ها را حذف نموده و یا کلا از اسفناج بهره ببرید که در این صورت باز هم خورشت خوشمزه ای خواهید داشت.
- در صورت تمایل چند عدد گوجه سبز نیز به خورشت اضافه کنید.
کلام آخر
غذاهای شمالی در شهرها و روستاهای مختلف به سبک های متفاوتی تهیه می شوند و ممکن است بعضی مواد اولیه باهم تفاوت داشته باشند و انتخاب نوع این مواد اولیه به سلیقه و امکانات شما بستگی دارد. همچنین اگر به غذاهای گیلانی علاقه دارید مطالعه مطالب طرز تهیه ترشه شامی گیلانی خوشمزه و گمج کباب گیلانی با سبزی محلی و بدون سبزی محلی برای شما خالی از لطف نیست.
امیدواریم با این توضیحات، ترش تره گیلانی خوشمزه را تهیه نموده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
منبع: setare.com