خواص شگفت انگیز دمنوش پوست پرتقال
به گزارش دَبی بلاگ، در طب سنتی از خواص درمانی جوشانده پوست پرتقال برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب استفاده می شود، درمان سرفه، سرماخوردگی، از خواص درمانی دمنوش پوست پرتقال است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، یکی از لذت بخش ترین چیز هایی که در فصل زمستان می چسبد، یک نوشیدنی گرم و خوشمزه است. بیشتر مردم در فصل زمستان به سراغ گرما و نوشیدنی های گرم می فرایند. خیلی ها از طرفداران پر و پا قرص چایی و قهوه هستند و تمام روز های زمستانی خود را با آن ها می گذرانند. یکی از دمنوش های پیشنهادی ما به شما در فصل زمستان دمنوش پوست پرتقال است.
در طب سنتی از خواص درمانی جوشانده پوست پرتقال برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب استفاده می شود، درمان سرفه، سرماخوردگی، تسکین استرس تنها برخی از خواص درمانی دمنوش پوست پرتقال هستند.
از جمله خواص دمنوش پوست پرتقال می توان به تمامی خواصی که میوه پرتقال دارد اشاره کرد. به طور کلی تمامی دمنوش ها در طب سنتی کاربرد فراونی دارند و سال های زیادی است که در این شاخه از علم پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدباکتری و نیز ضدالتهابی است، پوست پرتقال دارای بافتی چرمی شکل بوده و حاوی غدد روغنی فراوانی است و قرن های بسکمک است که از پوست این میوه و دیگر مرکبات در موارد پزشکی استفاده می شود.
محققان می گویند پوست پرتقال مرکز تجمع بسکمک از خواص از جمله خواص آنتی اکسیدانی و آنزیم های اساسی است که در خود پرتقال کمتر وجود دارد. از پوست پرتقال برای مصارف آشپزی و در تهیه کیک ها و شیرینی ها و نیز نان ها و موارد بسکمک دیگر استفاده می شود، پوست پرتقال دارای ویتامین های C و B1 و فولیک اسید، فلاوونوئید، آلفاکاروتن و بتاکاروتن است.
درمان سرماخوردگی و بیماری های تنفسی
پرتقال و دمنوش پوست پرتقال از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله می کند. سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان می کند.
اشتها را افزایش می دهد، باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین می برد، سیستم گردش خون را بهبود می بخشد، استرس و تنش های عصبی را تسکین داده و بی خوابی را درمان می کند.
طرز تهیه دمنوش پرتقال
ابتدا پوست پرتقال را طوری جدا کنید که قسمت سفیدی داخلی آن کاملاً از پوست نارنجی جدا شود چرا که آن پوست سفید رنگ دمنوش را تلخ می کند. سپس آن را شسته و در آب سرد بگذارید تا تلخی آن گرفته شود. بعد آن ها را روی پارچه تمیزی پهن کرده و بگذارید روی شوفاژ تا کاملاً خشک شود و دمنوش خود را با پوست پرتقال خشک شده تهیه کنید. در این صورت دمنوش شما خوشمزه تر خواهد شد. سپس آب را جوش آورده پوست پرتقال ها را داخل قوری ریخته و به همراه چوب دارچین به مدت نیم ساعت دم بگذارید. می توانید هنگام سرو داخل فنجان ها نبات بیندازید تا چای تان خوشمزه تر شود.
فواید پوست پرتقال
پوست پرتقال اگر چه اشتهاآور نیست و مزه بدی دارد، اما فواید زیادی دارد که به امتحانش می ارزد. وارد کردن مقداری پوست پرتقال به رژیم غذایی می تواند مواد مغذی زیادی به بدن برساند، اما دقت کنید که قبل از مصرف پوست پرتقال، آن را به دقت بشویید تا عاری از هر نوع مواد آفت کش شیمیایی و یا مواد نگهدارنده باشد.
کاهش فشار خون با پوست پرتقال
پوست پرتقال و آن سفیدی داخل پوست حاوی فلاون است که برای کاهش خون موثر است.
داروی ضد حساسیت
پوست پرتقال از آزاد شدن هیستامین جلوگیری می کند، هیستامین مواد شیمیایی است که باعث حساسیت می شود. عطسه و آبریزش بینی از موارد حساسیت است.
سلامت قلب با پوست پرتقال
رنده پوست پرتقال و سایر مرکبات حاوی فیتونوترین فلاونوئید است که می تواند به کاهش کلسترول بد خون و تری گلیسرید در سطح خون کمک کند. پوست پرتقال حاوی ترکیبات ضدالتهابی بوده و در مجموع با داشتن چنین ویژگی هایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
پوست پرتقال را چگونه بخوریم؟
همانطور که می دانید پوست پرتقال مزه تلخی دارد، نمی توان آن را به تنهایی مصرف کرد، ولی می توان از روش هایی استفاده کرد که تلخی آن را کاهش داده و قابل خوردن شود. می توان با استفاده از کمی شکر و یا عسل آن را شیرین کرده و مصرف کرد.
می توان رنده پوست پرتقال را در انواع سس سالاد و یا برخی دم کرده های گیاهی، قهوه و یا در تهیه برخی دسر ها و کیک ها استفاده کرد. از پوست پرتقال خلال شده در برخی غذا ها استفاده کرد و یا می توان با پوست پرتقال مربا تهیه کرد و آن را مصرف کرد.
چون پوست مرکبات مستعد آلودگی به انواع قارچ های ذره بینی است، اگر در دما و رطوبت کنترل شده ای خشک نشود به قارچ هایی آلوده می شود که می تواند باعث ایجاد مسائل جدی کبدی شود. در نتیجه تا حد امکان از پوست مرکبات برای تهیه مربا و کیک استفاده نکنید. اگر هم اصرار زیادی به تهیه خلال پوست پرتقال دارید حتماً پرتقالی را انتخاب کنید که رنگ پوستش طبیعی و فاقد واکس باشد. ضمن این که هرگز خلال ها را در محیط مرطوب آشپزخانه و یخچال نگهداری نکنید و بهتر است خلال ها در یک وعده و به صورت تازه مصرف شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو