طرز تهیه پای اسفناج و پنیر؛ ساده، سالم و دلچسب
به گزارش دَبی بلاگ، خبرنگاران-پای نوعی خمیر است که شباهت زیادی به پیراشکی دارد و از دو بخش لایه خمیری و مواد میانی تشکیل شده است. خمیر پای به دو صورت شور و شیرین هم در آشپزی و هم در شیرینی پزی کاربرد دارد. تاریخچه پخت اولین پای به مصر باستان باز می شود. پای ها در آن موقع به صورت نان های شیرین مسطح و گردی بودند که در مرکز آن عسل می ریختند.
به گزارش خبرنگاران، پای اسفناج یکی از انواع پای است که به عنوان وعده اصلی غذایی سرو می گردد. این نوع پای به دلیل ترکیب اسفناج با پنیر دارای ارزش غذایی بالایی است و طعم دلچسب و متفاوتی دارد. پای اسفناج یک وعده غذایی سالم برای افرادی است که رژیم غذایی دارند و همچنین غذایی مناسب و مغذی برای گیاه خواران محسوب می گردد.
مواد لازم برای مواد میانی پای اسفناج
اسفناج پخته: دو لیوان
پنیر فتا: 300 گرم
خمیر پای: به اندازه لازم
سیر رنده شده: یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه دلخواه
قارچ ورقه: یک لیوان
مواد لازم برای تهیه خمیر پای
شیر یا آب: یک لیوان
پودر خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری سرپر
شکر: یک قاشق چای خوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
آرد سفید گندم: سه لیوان سرخالی
نمک: یک قاشق مرباخوری سر پر
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به اسفناج
همان طور که می دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان ها مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میان سال و کهن سال باشد.
به گزارش خبرنگاران، در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن های آن ته نشین گردد و در آخر به تدریج از اسفناج های رویی بردارید و با آب سرد آب کشی کنید تا شن های ته نشین شده دوباره به اسفناج ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نگردد. اسفناج را به مقدار مورد احتیاج بپزید و هیچ وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید.
نکات مربوط به پنیر فتا
در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده می شد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذا ها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های گروه B می گردد. این پنیر نسبتاً شور است، به همین دلیل توصیه می گردد در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.
نکات مربوط به پودر خمیر مایه
خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده می گردد. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث فراوری گاز کربنیک و مواد آلی می گردد و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می نماید. به گزارش خبرنگاران، پودر خمیر مایه را می توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازه ای که مصرف دارید، خریداری کنید.
نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که در خصوص آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آرد های موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا بیش تر از مقداری گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.
اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیش تر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این مقدار باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد گردد.
طرز تهیه خمیر پای
خمیری که آموزش آن را با شما به اشتراک می گذاریم، یک خمیر جادویی است که بسیار راحت، سبک و لطیف است و در تهیه انواع پیتزا، پیراشکی، تارت، پای و... کاربرد دارد. برای تهیه این خمیر ابتدا شیر یا آب را گرم کنید، درحدی که فقط گرم باشد و دست را نسوزاند. سپس شکر را در آن حل کنید. پودر خمیر مایه را روی شیر بپاشید و روی ظرف یک بشقاب یا نعلبکی بگذارید و به مدت پانزده دقیقه به آن موقع بدهید. در این فاصله تخم مرغ، نمک و روغن را خوب مخلوط کنید. بعد از پانزده دقیقه در روی ظرف شیر را بردارید. پودر خمیر مایه باید کاملاً در شیر حل شده باشد.
در این مرحله از کار شیر را روی ترکیب تخم مرغ و روغن بریزید؛ ولی هم نزنید. بلافاصله نصف آرد را با الک به این مواد اضافه کنید. سپس با دست یا لیسک هم بزنید تا آرد خوب حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. سپس بقیه آرد را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا خمیر منسجمی داشته باشید. آرد را باید تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست شما نچسبد. سپس روی ظرفی را که خمیر در آن قرار گرفته است، با یک حوله تمیز یا پتوی نازک بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم در یک جای گرم بگذارید تا حجم خمیر دوبرابر گردد.
طرز تهیه پای اسفناج
اسفناج را خوب بپزید تا آب آن کاملاً خشک گردد. سپس آن را در یک کاسه مناسب بریزید. در این مرحله قارچ را که از قبل پخته اید، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و پنیر فتا را به اسفناج اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پنیر کاملاً مخلوط گردد و به صورت دانه دانه نباشد. در مرحله بعد مقداری از خمیر را بردارید و روی صفحه آشپزخانه یا میز بگذارید. قبل از این کار حتماً کمی آرد روی میز بپاشید تا خمیر به آن نچسبد. سپس با وردنه خمیر را باز کنید. قطر خمیر پای نباید خیلی کلفت باشد. سپس خمیر را به اندازه کف و دیواره های قالبی که دارید، برش بدهید. قالب پای نباید دیواره خیلی بلندی داشته باشد.
به گزارش خبرنگاران، اگر قالب مخصوص پای را ندارید، می توانید از ظرف های پیرکس دیواره دار به جای آن بهره ببرید. قالب را با کره یا روغن چرب کنید و کمی آرد روی آن بپوشانید. همچنین می توانید به اندازه کف قالب و دیواره های آن کاغذ روغنی برش بدهید و توی قالب پهن کنید که این روش مطمئن تری است. خمیر را کف قالب پهن کنید و با انگشتان دست تان لبه خمیر را روی دیواره قالب بچسبانید. سپس مایع اسفناج را که از قبل آماده نموده بودید، روی سطح خمیر بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید. لایه ای دیگر از خمیر را به اندازه روی قالب برش بزنید.
خمیر را با دو دست به آرامی بلند کنید و روی قالب پهن کنید. دور تا دور خمیر را به لبه قالب بچسبانید، طوری که دیگر مایع اسفناج دیده نگردد. سپس با چنگال چند سوراخ روی سطح خمیر ایجاد کنید. قالب پای را در فری که از قبل داغ نموده اید، با دمای 180 درجه سانتیگراد و مدت زمان 20 دقیقه قرار بدهید. پس از اینکه پای اسفناج پخت و خنک شد، می توانید آن را در ظرف مخصوص سرو برگردانید و روی آن را با سس کچاپ، پنیر و برگ اسفناج تازه تزیین کنید.
نکات و فوت و فن های مهم پخت پای اسفناج
1 ـ برای تهیه خمیر پای می توانید از شیر یا آب بهره ببرید. توصیه ما به شما این است که در تهیه این خمیر بهتر است که از شیر بهره ببرید؛ زیرا بافت نرم تر و لطیف تری به خمیر شما می دهد.
2 ـ خمیر پای به دو صورت شیرین و شور تهیه می گردد. اگر می خواهید پای میوه ای یا خامه ای تهیه کنید، کافی است نمک را از مواد تهیه خمیر حذف کنید و به جای آن سه تا پنج قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
3ـ در تهیه مواد میانی پای می توانید به جای پنیر فتا از پنیر های خامه ای کم چرب و سبک مثل لبنه بهره ببرید. این امر کاملاً اختیاری است و انتخاب پنیر به ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
4 ـ پای به دو صورت روباز و پوشانده با خمیر تهیه می گردد. برای پخت پای اسفناج می توانید بنابر سلیقه لایه خمیر رویی را روی سطح اسفناج قرار ندهید. لایه خمیر رویی در فرآیند پخت یاری می نماید تا مایع اسفناج و پنیر زیر حرارت مستقیم فر خشک نگردد و تازه بماند.
5 ـ دمای فر در اجاق گاز ها و فر های خانگی متفاوت است. درجه حرارتی که برای پخت پای اسفناج ضروری است، همان درجه حرارتی است که برای پخت پیتزا یا لازانیا تنظیم می کنید. به طور کلی خمیر پای خیلی زود می پزد؛ بنابراین باید توجه داشته باشید دمای فر را طوری تنظیم کنید که بیش از حد داغ نباشد و خمیر پای به جای پختن، نسوزد.
6ـ استفاده از قارچ در این غذا کاملاً اختیاری است.
منبع: فراروpariha.com: پریها: اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری