دستگاهی برای جذب ذرات ریز تایرها و کمک به حفظ محیط زیست
به گزارش دَبی بلاگ، هر بار که ما پای خود را روی پدال گاز و ترمز می گذاریم و یا فرمان خودرو را می چرخانیم، حجمی از میکروپلاست از تایرها جدا شده و با آب ، غذا و هوای مصرفی ما ترکیب می شوند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از دیجیاتو، تایرها به خاطر ارتباط مداوم با سطح جاده و اصطکاک موجود همواره در معرض ساییدگی قرار دارند. این امر سبب می شود تایرها به مرور مستهلک شده و از بین بروند. حتما می دانید استهلاک تایرها با جدا شدن ذرات ریز لاستیکی - موسوم به میکروپلاستیک - و پخش شدن آنها در خیابان ها و جاده ها همراه است که آن هم در نهایت، آلودگی شهرها و محیط زیست را در پی دارد.
میکروپلاستیک ها در کنار اینکه برای محیط زیست زیان آور هستند، باعث بروز مسائل دیگری می شوند. هر بار که ما پای خود را روی پدال گاز و ترمز می گذاریم و یا فرمان خودرو را می چرخانیم، حجمی از میکروپلاست از تایرها جدا شده و با آب ، غذا و هوای مصرفی ما ترکیب می شوند. بد نیست اشاره کنیم ذرات بجا مانده از تایر خودروها، دومین میکروپلاست آلاینده زمین محسوب می شوند.
برای مقابله با این مشکل، به تازگی استارتاپی به نام The Tyre Collective که متشکل از چند دانشجو است، دستگاهی را توسعه داده که می تواند ذرات جدا شونده از جداره تایرها را جمع آوری کند. اعضای این استارتاپ اعتقاد دارند در آینده بحث آلایندگی خودروها نه با سوخت های فسیلی، بلکه با میکروپلاست رها شده از تایرها در ارتباط خواهد بود.
ایده استارتاپ The Tyre Collective پیروز به کسب جایزه جیمز دایسون شده است
دانشجویان استارتاپ The Tyre Collective در تحقیقات خود پی برده اند ذراتی که از تایرها جدا می شوند، دارای بار الکتریکی مثبت هستند. به همین خاطر آنها دستگاهی ابداع کرده اند که دارای یک دیفیوزر با صفحات الکترواستاتیک بوده و ذرات جدا شده را جذب می کند. این دستگاه نیاز به انرژی زیادی نداشته و براحتی می توان آن را با دینام خودرو تغذیه کرد.
دستگاه استارتاپ The Tyre Collective به گونه ای طراحی شده که امکان نصب آن روی تایرهای جلو و عقب وجود دارد و هنگام چرخش فرمان خود را با زاویه چرخ ها هماهنگ می کند. ذرات جذب شده توسط این دستگاه به یک کارتریج منتقل می شوند. این کارتریج نقشی همانند کیسه زباله جارو برقی داشته و هنگام سرویس خودرو می توان آن را خالی کرد.
منبع: جام جم آنلاینdorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!