طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی آسان با پف زیاد

به گزارش دَبی بلاگ، در دنیای رنگارنگ شیرینی پزی، کیک اسفنجی پایه اصلی بیشتر کیک ها و شیرینی ها به شمار میرود که باید طرز تهیه آن را بدانید. اگر می خواهید دستور کیک اسفنجی ساده را بدانید، حتما به کتاب کاله نگاهی بیندازید. تنوع در روش های تهیه و مواد اولیه آسان آن، شما را وارد دنیای جدیدی از طعم ها می نماید و ساعت ها شما را آن جا نگه می دارد. اگر شما هم می خواهید وارد این دنیای خوشمزه شوید، در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی را برایتان بگوییم. این کیک پنبه ای و نرم با ساده ترین مواد موجود در منزل تهیه می گردد، پس همین حالا دست به کار شوید.

طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی آسان با پف زیاد

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی

  • تخم مرغ چهار عدد
  • شکر یک فنجان
  • آرد همه منظوره یک فنجان
  • بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • کره (آب شده) دو قاشق غذاخوری
  • آب گرم یک قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی

1. تخم مرغ و شکر را مخلوط کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی احتیاج است که کاسه ای نسبتا بزرگ انتخاب کنید و چهار عدد تخم مرغ را درون آن بشکنید، سپس با دور تند هم زن دو دقیقه آن را بزنید تا خوب کف کند. در ادامه با یاری یک قاشق غذاخوری به تدریج شکر را به تخم مرغ زده شده اضافه کنید و آن قدر با هم زن بزنید که به رنگ کرمی دربیاید. در صورت استفاده از هم زن دستی، 20 دقیقه زمان احتیاج است که برای مخلوط کردن شکر و تخم مرغ بگذارید.

2. قالب کیک و فر را آماده کنید

قبل از آن که دیگر مراحل طرز تهیه این کیک سفنجی را پیش ببرید، احتیاج است که فر و قالب مناسب آن را آماده کنید. پس فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید که گرم گردد. حال نوبت آماده کردن قالب است که به یک قالب گرد 20 سانتی متری یا 8 اینچی احتیاج دارید. قالب را با کمی روغن چرب کنید و کاغذ روغنی یا فویل را درون آن بگذارید. برای آن که کیک راحت تر از قالب بیرون بیاید، کمی از اطراف کاغذروغنی را آویزان کنید تا مانند قلاب برایتان عمل کند.

در صورت نداشتن کاغذ روغنی چه باید کرد؟

اگر کاغذ روغنی یا فویل برای قالب کیک تان نداشتید، قالب را با کره آب شده کمی چرب کنید و سپس آرد داخل آن بپاشید تا هنگام پخت مایه کیک به آن نچسبد.

3. مواد خشک را الک و مایعات را مخلوط کنید

آرد و بیکینگ پودر را در ادامه الک کنید و کنار بگذارید تا بعد به مواد اضافه کنید. با این کار کیک سبک تری خواهید داشت. در ظرفی دیگر کره را که کمی حرارت دیده است را به همراه آب داغ و وانیل با یکدیگر مخلوط کنید و مانند ظرف آرد کنار بگذارید. به سراغ دیگر مراحل طرز تهیه کیک اسفنجی چهار تخم مرغی بروید.

4. مواد خشک و مایع را اضافه کنید

حالا با یاری کاردک پلاستیکی یا هم زن، تخم مرغ زده شده را به آرامی کنار بزنید تا آرد و بیکینگ پودر الک شده را به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن خیلی آهسته و به صورت دورانی مخلوط را هم بزنید. منظور از هم زدن دورانی آن است که هنگام هم زدن عدد هشت انگلیسی شکل بگیرد. مخلوط کره ذوب شده و وانیل را هم در ادامه اضافه نموده و خوب هم بزنید. تنها دقت داشته باشید که به مقدار ای مخلوط را هم بزنید که کیک تان غلیظ و خمیری نگردد.

5. مایه کیک را برای پخت داخل قالب بریزید

مایه کیک تهیه شده را درون قالب بریزید و آن را درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 35 تا 30 دقیقه بگذارید. بعد از مدت زمان مشخص شده برای پخت، برای این که مطمئن شوید کیکتان پخته یک سیخ چوبی داخل کیک فرو نموده و در صورت تمیز بودن آن و مشاهده نکردن مایه کیک رویش، کیک تان آماده است. زمان پخت را خیلی طولانی نکنید، به این خاطر که کیک رطوبت خود را از دست می دهد. بعد از پخت کیک، فر را خاموش کنید و کیک را برای 10 دقیقه در نگه دارید تا کمی خنک گردد.

در سرانجام قالب کیک را بیرون بیاورید و با یاری کاغذهایی که از اطراف آن آویزان است، کیک را بیرون کشیده و روی قفسه خنک کننده بگذارید. بعد از آن که کیک خوب خنک شد، روی آن را با سس شکلاتی تزئین کنید. طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک را می توانید در کتاب کاله بخوانید.

نکات تکمیلی برای پخت کیک اسفنجی 4 تخم مرغی

در این مطلب با بیانی ساده طرز تهیه کیک اسفنجی چهار تخم مرغی را برایتان شرح دادیم تا آن را هر زمان که خواستید تهیه کنید. با این حال در ادامه نکاتی را آورده ایم که کار را برایتان آسان تر خواهد نمود، با ما همراه باشید.

تزئین و سرو کیک اسفنجی 4 تخم مرغی

شما می توانید کیک اسفنجی چهار تخم مرغی خود را با برش هایی از میوه های فصل تزئین کنید.

یکی از روش های عالی برای تزئین روی کیک و لایه های میانی آن دانستن طرز تهیه گاناش شکلاتی است، که می توانید آن را در کتاب کاله بخوانید.

نحوه نگه داری کیک اسفنجی

اگر کیک چهار تخم مرغی را برای مدت زمان بیشتری می خواهید نگه داری کنید، بهتر است آن را در یک ظرف در بسته بگذارید. نگه داری کیک در ظرف در بسته باعث می گردد هم کیک تان تازه بماند و هم بوی مواد غذایی داخل یخچال را نگیرد. با این کار می توانید کیک را تا چها روز در یخچال نگه دارید.

برای نگه داری کیک چهار تخم مرغی در فریزر آن را خامه کشی نکنید. کیک را به صورت افقی برش دهید. هر کدام از لایه های برش خورده را درون یک پلاستیک جداگانه بپیچید تا مرطوب بماند. با قرار دادن لایه ها درون یک ظرف درب بسته، می توانید آن ها را تا یک ماه در فریزر نگه داری کنید.

آیا برای تهیه کیک تولد احتیاج به دو عدد کیک اسفنجی است؟

کیک اسفنجی پایه اصلی کیک تولد محسوب می گردد. شما با این دستور پخت می توانید 2 عدد کیک تولد آماده کنید. با برش دادن کیک به صورت افقی و خامه کشی لایه لایه آن ها، کیکی زیبا برای دورهمی ها و تولدهایتان خواهید داشت. در کتاب کاله طرز تهیه کیک تولد مدرن شرح داده شده است که می توانید آن را بخوانید.

کیک اسفنجی را چگونه برش می دهند؟

چاقوی اره ای و دندانه دار تیز اولین وسیله ای است که برای برش کیک به آن احتیاج دارید. کیک را روی میز قرار دهید و سطح آن را با توجه به تعداد لایه های مورد نظرتان، با یاری خلال دندان علامت گذاری کنید. با یک دست کیک را نگه دارید و با دست دیگر یا یاری شخصی دیگر، چاقو را به آرامی حرکت و برش دهید.

روش جایگزین طرز تهیه کیک اسفنجی چیست؟

کیک اسفنجی از آن دسته کیک ها است که هم با فر و هم بدون فر آماده می گردد. اگر طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر را بدانید، می توانید کیک خوشمزه ای را برای خودتان و عزیزانتان تهیه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 اسفند 1401 بروزرسانی: 19 اسفند 1401 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 29461

به "طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی آسان با پف زیاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی آسان با پف زیاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید