یک پژوهش تازه نشان می دهد که مطالعه با گوشی های هوشمند باعث افزایش فعالیت قشر جلوی مغز و کاهش درک مطلب می گردد

به گزارش دَبی بلاگ، مطالعه جدیدی که در مجله Scientific Reports منتشر شده، تاییدکننده تحقیقات قبلی است و نشان می دهد مطالعه با استفاده از دستگاه های الکترونیکی، درک مطلب را کاهش می دهد. این مطالعه نشان داد که خواندن با گوشی هوشمند باعث افزایش بیش فعالی در قشر جلوی مغز، تمرکز و درک مطلب پایین تر خواندن می گردد.

یک پژوهش تازه نشان می دهد که مطالعه با گوشی های هوشمند باعث افزایش فعالیت قشر جلوی مغز و کاهش درک مطلب می گردد

در حال حاضر، مردم بیش از هر زمان دیگری با دستگاه های الکترونیکی مطالعه می نمایند، آنها اخبار، کتاب و مطالعه درسی را با گوشی های هوشمند و تبلت ها انجام می دهند، در صورتی که قبلا همین کار را با روزنامه و مجله و کتاب و جزوه بیشتر انجام می دادند.

اما علاوه بر چیزهای واضحی مانند خستگی چشم و سردرد، تحقیقات نو نشان می دهند که استفاده از این دستگاه ها منجر به درک مطلب ضعیف تر می گردد، گرچه به درستی تعیین نیست که چرا این مسئله رخ می دهد.

موتویاسو هونما و گروه پژوهشگران همکار او، مطالعه ای را برای کشف دلیل احتمالی این اثر آغاز کردند. محققان بر روی دو عامل مرتبط با عملکرد و عملکرد شناختی متمرکز شدند: محیط بینایی و الگو های تنفس.

آن ها پیشنهاد کردند که محیط بصری خواندن روی صفحه نمایش ممکن است عملکرد تنفسی و عملکرد مغز را تغییر دهد، که به نوبه خود بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارند.

هوما شرح می دهد: زنی که در کنار من کار می کرد، دائما آه می کشید. من تحقیقاتم را با تعجب برای پیدا کردن دلیل آه کشیدن ها او آغاز کردم. وقتی مطالعات قبلیرا مرور کردم، این واقعیت برایم جالب به نظر آمد که آه کشیدن تأثیر منفی بر ارتباطات اجتماعی دارد، در حالی که تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی دارد. یعنی ممکن است ناخودآگاه از آه کشیدن برای بهبود کارایی کارش استفاده نموده باشد.

برای انجام تحقیق، 34 دانشجوی دانشگاه ژاپنی شرکت کردند. هر دانش آموز در دو آزمایش خواندن شرکت کرد، که در آن یک بار متنی را با گوشی هوشمند خواند و یک بار هم متنی را روی کاغذ مطالعه کرد. دو متن برگرفته از دو رمان از یک نویسنده بود و شرایط متعادل بود به طوری که هیچ دانش آموزی یک متن را دو بار نخواند.

هنگامی که دانش آموزان مطالعه می کردند، از هدبند های عملکردی طیف سنجی مادون قرمز نزدیک (NIRS) استفاده می کردند که فعالیت در قشر جلوی مغز را مقدار گیری می کرد و ماسک هایی در اطراف دهان و بینی برای مقدار گیری الگو های تنفسی داشتند. پس از مطالعه، شرکت نمایندگان یک آزمون درک مطلب را که شامل 10 سوال مرتبط با محتوای متن بود، تکمیل کردند.

نتیجه ابتدایی این بود که دانش آموزانی که از روی کاغذ خوانده بودند، در آزمون خواندن بهتر عمل می کردند. این نتیجه با مطالعات قبلی مطابقت دارد که نشان می دهد مطالعه با دستگاه های الکترونیکی با درک مطلب تداخل می نماید.

در مرحله بعد، محققان تفاوت هایی را در فعالیت تنفسی دانش آموزان بسته به محیط خواندن پیدا کردند. هنگام مطالعه روی کاغذ، دانش آموزان در مقایسه با خواندن با گوشی هوشمند، آه بیشتری می کشیدند. آه به عنوان نفسی تعریف شد که دو برابر عمق میانه یک نفس معمول یک فرد باشد.

این یافته ها بعلاوه نشان داد که فعالیت مغزی در قسمت پره فورونتال یا پیش پیشانی دانش آموزان هنگام مطالعه با گوشی هوشمند در مقایسه با خواندن روی کاغذ بیشتر بود. علاوه بر این، افزایش فعالیت در قشر جلوی مغز باعث آه کشیدن و درک مطلب پایین تر می شد.

مطالعات قبلی نشان داده بودند که افراد هنگام رویارویی با کار های سختی که بار شناختی را افزایش می دهد، آه کشیدن خود را افزایش می دهند.

افزایش فعالیت پیش پیشانی در بین دانش آموزانی که با گوشی هوشمند مطالعه می نمایند ممکن است نشان دهنده افزایش بار شناختی در مقایسه با خواندن روی کاغذ باشد.

حتی تنفس عمیق آگاهانه تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی دارد، پیشنهاد می گردد کسانی که برای مدت طولانی از دستگاه های الکترونیکی استفاده می نمایند، به صورت متناوب، نفس عمیق بکشند.

با این همه بدیهی است که در این مطالعه راحتی و رفاه مطالعه با گوشی های هوشمند و سایر دستگاه های الکترونیکی مورد آنالیز قرار نگرفته و در دسترس بودن منابع مطالعه با این دستگاه ها، لحاظ نشده.

به علاوه کسانی که در این مطالعه آنالیز شده بودند جوان های 20 ساله بودند. آن ها نسلی هستند که بومی های دیجیتال نامیده می شوند، اما با این وجود، حدس می زنم که آن ها استفاده از دستگاه های دیجیتال را فقط در دوران نوجوانی آغاز کردند. بنابراین، اگر فردی از دوران کودکی در معرض یک محیط دیجیتال بزرگ شده باشد، برخلاف نتایج این مطالعه، ممکن است با گوشی های هوشمند بهتر بتواند مطالعه کند.

منبع: نیچر

منبع: یک پزشک
انتشار: 4 خرداد 1401 بروزرسانی: 4 خرداد 1401 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 24427

به "یک پژوهش تازه نشان می دهد که مطالعه با گوشی های هوشمند باعث افزایش فعالیت قشر جلوی مغز و کاهش درک مطلب می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک پژوهش تازه نشان می دهد که مطالعه با گوشی های هوشمند باعث افزایش فعالیت قشر جلوی مغز و کاهش درک مطلب می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید