آثار منفی نوشابه های گازدار

به گزارش دَبی بلاگ، تولیدنمایندگان صنایع غذایی برای پذیرش بیشتر و ایجاد جذابیت در کالاهای شان اقدام به ایجاد تنوع در آنها می نمایند که اگرچه این تنوع، محبوبیت کالا را نزد مشتریان بالا می برد و سود بیشتری برای آنها به همراه می آورد اما ممکن است مسائل بسیاری را برای مصرف نمایندگان در پی داشته باشد؛ مثلا همین افزودن گاز به انواع نوشیدنی ها می تواند شرایط حسی مطلوبی را در دهان به وجود بیاورد ولی از طرفی هم تهدیدی جدی برای سلامت مردم جامعه به تعداد می آید.

آثار منفی نوشابه های گازدار

آثار منفی نوشابه های گازدار

نویسنده:

دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی

تولیدنمایندگان صنایع غذایی برای پذیرش بیشتر و ایجاد جذابیت در کالاهای شان اقدام به ایجاد تنوع در آنها می نمایند که اگرچه این تنوع، محبوبیت کالا را نزد مشتریان بالا می برد و سود بیشتری برای آنها به همراه می آورد اما ممکن است مسائل بسیاری را برای مصرف نمایندگان در پی داشته باشد؛ مثلا همین افزودن گاز به انواع نوشیدنی ها می تواند شرایط حسی مطلوبی را در دهان به وجود بیاورد ولی از طرفی هم تهدیدی جدی برای سلامت مردم جامعه به تعداد می آید.

گاز نوشیدنی ها در مرحله اول روی حس چشایی افراد تأثیر می گذارد و باعث می گردد که عملکرد این حس از حالت طبیعی اش خارج گردد. این اختلال در کارکرد حس چشایی، تولیدنماینده را مجبور می نماید که به هر یک لیوان نوشابه، حدود 24 گرم شیرینی خالص(معادل 8 حبه قند) بیفزاید تا فردی که آن نوشابه را می نوشد، بتواند حس شیرینی را خوب درک کند و حتماً همه شما از مضرات مصرف زیاد مواد قندی به خوبی مطلع هستید.

نکته دیگر اینکه گازی که در نوشیدنی هایی مثل آب یا نوشابه وجود دارد، گاز CO2 است که وقتی با آب ترکیب می گردد، اسیدیته خون را بالا می برد و این افزایش اسیدیته خون در تماس با سلول های استخوانی، املاح آنها را برداشت می نماید و مسائل استخوانی عدیده ای را برای افراد به وجود می آورد. بگذارید کمی ساده تر برای تان بگویم. املاح باید به طور طبیعی در استخوان ها رسوب نمایند تا باعث مستحکم شدن آنها شوند اما وقتی که اسیدیته خون بالا می رود، نه تنها این رسوب املاح در حالت عادی اش رخ نمی دهد، بلکه با برداشت املاح از استخوان ها، تراکم آنها کمتر و احتمال بروز ناراحتی های مربوط به استخوان هم بیشتر می گردد.

ضمناً، این مسائل استخوانی با مصرف نوشیدنی های گازدار از طریق سالمندان یا کسانی که دارند پا به سن می گذارند و ناراحتی های استخوانی هم در کمین شان است، بیشتر می گردد. راستی، اینکه گفتم آب یا نوشابه گازدار، به این خاطر بود که دوغ های گازدار از این قاعده مستثنا هستند. گاز موجود در دوغ ها گاز CO2 نیست.

این گاز در اثر تخمیر قند لاکتوز در شیر یا دوغ از طریق میکروارگانیسم ها به وجود می آید که حالت اسیدی نداشته و نمی تواند مانند آب یا نوشابه گازدار هم ضرر داشته باشد. هرچند که توصیه بنده به تمام آنهایی که در معرض ابتلا به مسائل مربوط به استخوان ها هستند این است که برای کنترل، پیشگیری یا عدم پیشرفت بیماری شان از مصرف هر نوع نوشیدنی گازداری پرهیز نمایند.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 20506

به "آثار منفی نوشابه های گازدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آثار منفی نوشابه های گازدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید