آنچه صورت می گیرد مبارزه با مفسد است نه فساد

به گزارش دَبی بلاگ، یک وکیل دادگستری گفت: ما در ایران مبارزه با فساد نداریم و با مفسد برخورد می کنیم در صورتی که باید با علت ها مبارزه کنیم نه معلول.

آنچه صورت می گیرد مبارزه با مفسد است نه فساد

نعمت احمدی در گفت وگو با خبرنگاران، در رابطه با عیان کردن فسادهای اخلاقی و مالی در شرایط فعلی کشور گفت: در کشور ما مبارزه با فساد صورت نمی گیرد؛ زیرا ما یک فساد و یک مفسد داریم و آن چه که صورت می گیرد مبارزه با مفسد است. فساد بستری است که عوامل مختلفی در درونش باعث می گردد تا من بتوانم از آن سوءاستفاده کنم و در تمام این دوران چه در طول این 40 سال و چه در رژیم سابق، دادگاه های مشابه مالی را داشتیم که مبارزه با مفسد بوده نه مبارزه با فساد.

وی با بیان این که فساد بستر مهیا شده ای است که مفسدین از درون آن سواستفاده می نمایند، گفت: این که مفسدین را گزینشی و مقطعی گرفته ایم، کاری ننموده ایم. اگر ما در یک جایی مثل بانک یک دریچه ای را پیدا کردیم و اگر توانستیم آن دریچه را ببندیم بستر فساد را در سیستم مسدود نموده ایم و الا با دستگیری یکی دو نفر تحت عنوان مفسد هم باز بستر فسادزا سرجایش است و در آینده هم دوباره فساد رخ می دهد.

وی با اشاره به پرونده فاضل خداداد، گفت: در سال 73 روزنامه ها از فساد 123 میلیاردی خبر دادند که آن موقع رقم بزرگی بود و نهایتا هم فاضل خداداد متهم اصلی پرونده اعدام شد و بعضی از متهمان هم به حبس محکوم شدند در حالی که بستر فسادزا بانک صادرات بود و فاضل خداداد مفسد بود؛ لذا ما کجا مبارزه با فساد کردیم؟ دو نفر که نتوانستند با بستر فساد هماهنگ باشند را کشف کردیم و انگار هنر کردیم.

این وکیل دادگستری توضیح داد: در بانک مرکزی ارز دو نرخی می دهند تا طرف کالای اساسی وارد کند ولی نخ و دیگر کالاها را وارد می نماید یا در مواردی دو نفر از مسئولین را می گیریم که باید دارو وارد می کردند ولی لامبورگینی یا بی ام و و ... وارد کردند یا در مواردی که شما ارز دولتی دارید و ارز دولتی در اختیار افراد می گذارید و افراد قادرند که آن را در بازار آزاد بفروشند به بستر فساد می رسید؛ لذا تا بستر فساد را نبندید مشکل حل نمی گردد.

وی با اشاره به پرونده های متعدد پتروشیمی گفت: ببنید چند تا پرونده پتروشیمی داریم. هر جا فساد بزرگی که هست سراغ مفسد- صاحبش - می رویم، در صورتی که مفسد گیاه هرزی است که در آن بستر آلوده فساد رشد نموده است و ما باید با علت ها مبارزه کنیم نه معلول و تا زمانی که این کار صورت نگیرد مشکل حل نمی گردد.

احمدی با بیان این که مبارزه باید با بستر فساد باشد، گفت: ما سیستم بانکی - بانکداری اسلامی- گذاشتیم ولی نزول می گیریم. دست سیستم بانکی را باز گذاشته ایم و هر کاری که می خواهد انجام می دهد. یا مثلا در خصوص خصوصی سازی باید بگویم که در همه جای جهان خصوصی سازی یعنی اینکه ما در یک جایی به دلیل ناکارآمدی دولت بخش خصوصی را وارد کار کنیم تا کار بهتر گردد و سرعت فراوری بالا رود ولی معلوم است که فساد از خصوصی سازی بیرون می آید.

وی در خاتمه گفت: مثلا یک آقایی در هیات حاکمه ما وزیر می گردد و حقوقش پیداست. 40 سال در انقلاب کار می نماید و 30 الی 40 شرکت دارد، خب از کجا آورده است؟ ما نباید با خودش کاری داشته باشیم و باید سراغ آن منافذی برویم که او توانسته 30 الی 40 شرکت داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 مهر 1398 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 2376

به "آنچه صورت می گیرد مبارزه با مفسد است نه فساد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنچه صورت می گیرد مبارزه با مفسد است نه فساد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید