این سبزی برای کم خونی و کلسترول معجزه می نماید
به گزارش دَبی بلاگ، اسفناج و کم خونی دو عنوانی است که همیشه کنار هم شنیده می شوند. اسفناج با برگ های پهن و تیره خود ارزش غذایی بی شماری دارد که خواص آن تنها به تامین آهن بدن منتهی نمی گردد.
اسفناج گیاه گل دار یک ساله ای است که به خانواده تاج خروسیان ازجمله چغندر، برگ چغندر و کینوا تعلق داشته و گیاه بومی ایران است و به علت خواص اسفناج و بالا بودن درصد مواد غذایی آن کم کم از اوایل قرن اول میلادی به سراسر جهان راه پیداکرده و امروزه کشت اسفناج در تمام نقاط جهان معمول است. در این مطلب از خبرنگاران با بعضی از خواص اسفناج برای بدن آشنا می شویم.
سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها
اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می گردد. این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامین هایی از قبیل A ،C، E، K ، B و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.
اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است، به طوری که 180 گرم اسفناج پخته شده، 43.6 میلی گرم آهن دارد که این مقدار نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.
ضد سرطان قوی
اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری ابتلا به سرطان به سلطان گیاهان معروف است و طبق تحقیقات دانشمندان در کاهش سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مری و به ویژه سرطان ریه نقش بالایی دارد.
کاهش کلسترول
اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد. مقدار بالای پتاسیم و مقدار پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون ضروری است، چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است .
مفید برای بینایی
بسیاری از مردم از مزایای هویج برای سلامتی چشم اطلاع دارند. اسفناج به علت آن که ویتامین (A) زیادی دارد از بیماری هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری و به شکل گیری استخوان و رشد آن یاری می نماید. برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد، بهتر است آن را آب پز نکنید و برترین راه چاره آن است که اسفناج را تفت دهید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص شگفت انگیز چای بابونه برای بدن را بخوانید.
منبع: پیام دلتا