به این 5 دلیل به همبرگر فست فودی ها لب نزنید
به گزارش دَبی بلاگ، همبرگر می تواند یک غذای مجذوب کننده برای یک ناهار سریع یا یک شام غیررسمی باشد که می توانید آن را در فست فودی های گوشه وکنار خیابان پیدا کنید. با این وجود، همبرگر می تواند به افزایش وزن منجر شود و اثرات مضر دیگری بر سلامتی شما بگذارد.
به گزارش بهداشت نیوز، بیایید بررسی کنیم که چرا تحقیقات علمی نشان می دهد که خوردن مرتب همبرگر برای قلب شما مضر است:
1. همبرگر فست فودی ها کالری زیادی دارد
یک چیزبرگر دوبل معمولی و سیب زمینی سرخ کرده بزرگ حاوی بیش از 1100 کالری است. اگر یک نوشابه بزرگ و سیب زمینی سرخ کرده اضافی را هم به همراه بیکن و پنیر به آن اضافه کنید، می توانید کالری به ارزش یک روز را در وقت ناهار دریافت کنید. وقتی کالری بیشتری از میزان هضم، متابولیسم و حرکت خود دریافت می کنید، مازاد آن را به صورت چربی ذخیره می کنید و با گذشت زمان، ممکن است دچار اضافه وزن یا چاقی شوید.
مطالعات بسیاری نشان داده است که غذا خوردن در خارج از خانه با افزایش وزن و مسائل سلامتی مرتبط است. یکی از این بررسی ها، تعداد دفعات خوردن 3000 بزرگسال جوان در رستوران های فست فود یا رستوران های سبک را بررسی کرده و وزن، سایز دور کمر و سایر اقدامات متابولیکی را با هم مقایسه کرده است.
محققان گزارش دادند افرادی که از ابتدای مطالعه بیشترین فست فود را مصرف می کردند به طور میانه 6 کیلوگرم وزن بیشتر و سایز کمر بزرگ تر از افرادی داشتند که کمترین فست فود را مصرف می کردند.
مطالعه دیگری از استرالیا نشان داد بین تعداد رستوران های فست فود در یک محله و حملات قلبی در همان منطقه جغرافیایی همبستگی وجود دارد. بر اساس گزارش انجمن قلب و عروق اروپا، با اضافه شدن هر یک رستوران فست فود در یک محله، هرسال چهار حمله قلبی بیشتر در هر 100000 نفر رخ می دهد.
2. همبرگر پر از نمک است
نمک چاشنی زندگی است. نمک یک ماده مغذی ضروری برای بدن شما است، اما سدیم بیش از حد، به فشار خون بالا، عامل اصلی خطر حمله قلبی و سکته مغزی، منجر می شود.
یک دوبل برگر به همراه پنیر و چاشنی حاوی 1360 میلی گرم سدیم است. این تقریباً به میزان 1500 میلی گرمی است که بیشتر بزرگسالان مبتلا به فشارخون باید مصرف نمک روزانه را به کمتر از آن کاهش دهند. همیشه برچسب مواد غذایی را بخوانید تا متوجه شوید که مصرف سدیم با چه سرعتی می تواند زیاد شود.
یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که میانه مصرف روزانه سدیم در مدت 14 سال مطالعه به 3100 میلی گرم رسیده است. محققان دریافتند افرادی که فشارخون بالا دارند به طور میانه روزانه 2900 میلی گرم سدیم در سال 1999 مصرف می کردند که این میزان در سال 2012 به 3350 میلی گرم در روز رسیده است.
3. یک همبرگر فست فودی قند هم دارد
گوشت چرخ کرده تنها بخشی از همبرگر نیست که می تواند به بیماری های قلبی عروقی منجر شود. شربت ذرت با فروکتوز بالا در سس گوجه فرنگی، خیارشور و نان همبرگر (بدون ذکر این نکته که آرد سفید بدون فیبر در آن وجود دارد) می تواند سطح تری گلیسیرید را افزایش دهد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
4. در همبرگر از عناصر پیش التهابی استفاده می شود
محققان دانشگاه هاروارد بیان کردند چاشنی های قندی، آرد سفید، پنیر و بیکن، موادی که به طور معمول برای تولید ساندویچ همبرگر استفاده می شوند، همگی مواد خوراکی التهابی هستند. طبق یک مطالعه، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در افرادی که غذا های پیش التهابی زیادی مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی ضدالتهابی دارند، 38% بیشتر است.
5. همبرگر حاوی چربی مضر است
گوشت همبرگر حاوی چربی اشباع شده است که با بیماری قلبی ارتباط دارد. در حالی که برخی مطالعات حاکی از آن است که چربی اشباع کاملا بد نیست، اما هنوز توصیه می شود از مصرف بیش از حد چربی اشباع خودداری شود؛ اما چربی دیگری نیز وجود دارد که به طور طبیعی در گوشت برگر یافت می شود: چربی ترانس. چربی ترانس باعث افزایش سطح کلسترول LDL (بد) بدون بالابردن HDL (کلسترول خوب) می شود.
اگر غذایی کمتر از نیم گرم اسید های چرب ترانس داشته باشد، به عنوان غذای بدون چربی ترانس برچسب گذاری می شود؛ اما حتی اگر غذایی میزان کمی چربی ترانس داشته باشد (به عنوان مثال، برخی انواع همبرگر حاوی 8 گرم چربی اشباع و 1 گرم چربی ترانس است)، از طریق غذا های دیگری که می خورید به سرعت به مقادیر آن اضافه می شود. هر دو چربی اشباع و چربی ترانس تأثیر ناسالمی بر میزان کلسترول LDL دارند و در نتیجه خطر حمله قلبی را افزایش می دهند.
منبع: فرارو