طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز جا افتاده و مجلسی
به گزارش دَبی بلاگ، خورش یکی از غذاهای ایرانی است که نه تنها غذای مهم بلکه رکن اصلی آشپزی ایرانی است و به جرات می توان گفت خورش ریواس یکی از خورش های ترش و سبز ایرانی است که می توانید با انواع گوشت آن را تهیه کنید. طرز تهیه خورش ریواس با مرغ و طرز تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ نموده را قبلا مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز را آنالیز خواهیم کرد.
طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز
- گوشت قرمز (گوسفند، گوساله و …) 500 گرم
- پیاز میانه یا بزرگ 1 عدد
- ریواس 4 ساقه
- زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
- جعفری خرد شده 1 فنجان
- نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
- زنجبیل رنده شده (اختیاری) 1/2 قاشق چایخوری
- سیر رنده شده (اختیاری) 1 قاشق چایخوری
- زعفران ساییده شده 1/4 قاشق چایخوری
- نمک و روغن به میزان لازم
طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز
1. تفت دادن جعفری و نعناع
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز ابتدا یک قاشق غذاخوری یا بیشتر، روغن را در یک تابه گرم کنید و جعفری و نعناع را روی حرارت میانه 2 تا 3 دقیقه تفت دهید. اگر از نعناع خشک استفاده می کنید، ابتدا جعفری را تفت دهید و نعنای خشک را برای دقیقه آخر اضافه کنید. فعلا مخلوط جعفری و نعنا را کنار بگذارید.
2. شستن و خرد کردن ریواس
ساقه های ریواس را بشویید و خشک کنید سپس لایه نازک میکروبی پوست بیرونی ساقه ها را جدا کنید. ساقه ها را به قطعات 3 تا 4 سانتی متری برش دهید و فعلا کنار بگذارید.
3. پخت گوشت و اضافه کردن سبزیجات
در این مرحله از طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز در یک قابلمه بزرگ، روغن را حرارت دهید تا گرم گردد سپس پیاز را اضافه کنید، نمک بپاشید و پیاز را روی حرارت میانه تفت دهید تا کاملا طلایی و شفاف گردد. زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. هم بزنید تا مخلوط شوند بعد گوشت قرمز را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت میانه به مدت 5-6 دقیقه یا تا زمانی که هر تکه گوشت از هر طرف سرخ گردد تفت دهید. (نکته: در صورت لزوم، روغن بیشتری یا 1-2 قاشق غذاخوری آب داغ اضافه کنید تا نسوزد.) اگر از زنجبیل و سیر رنده شده استفاده می کنید (اختیاری اما خوب) آن ها را تا نیمه این مرحله سرخ شدن گوشت اضافه کنید.
4. اضافه کردن ریواس و پخت نهایی خورشت
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز درست پس از پخته شدن گوشت، ریواس را به همراه ادویه اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت در قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید خورش ریواس به مدت 15 دقیقه دیگر یا تا زمانی که ریواس بپزد روی گاز باشد.
بهتر است قبل از خاموش کردن گاز ابتدا خورش را مزه کنید تا در صورت احتیاج ادویه به خورش اضافه کنید. این غذای خوشمزه را می توانید با پلوی خوشمزه سرو کنید و لذت ببرید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خورش ریواس با گوشت
تهیه و پخت خورشت ریواس درست مثل دیگر خورشت های سبز مثل تهیه خورش کرفس، تهیه خورش قرمه سبزی و البته تهیه خورش کنگر یا حتی خورش گوجه سبز کار سختی نیست فقط باید شکیبا باشید تا خورشت جا بیافتد و با رعایت نکات و فوت وفن های مهم آن را به برترین شکل و با توجه به ذائقه خود بپزید.
نکاتی برای انتخاب گوشت مناسب خورشت ریواس
برای تهیه خورش ریواس با گوشت می توانید از گوشت گوسفندی یا گوساله بهره ببرید. گوشت سردست یا ران گزینه های مناسبی برای این خورش هستند فقط حتما آن را نه خیلی درشت نه خیلی ریز نکنید. ترجیحا از گوشت با کمترین چربی بهره ببرید.
انتخاب برترین ریواس برای تهیه خورش ریواس
برای تهیه خورش ریواس حتما ریواس های تازه و سفت را انتخاب کنید. از ریواس های خیلی ضخیم یا کهنه استفاده نکنید چون طعم خوبی به خورشت نمی دهند.
سبزی مناسب خورشت ریواس
معمولا برای تهیه خورش ریواس فقط از نعنا و جعفری استفاده می نمایند اما می توانید از گشنیز و شنبلیله هم به دلخواه بهره ببرید. یا حتی اگر دسترسی به این سبزی ها ندارید از سبزی قرمه بهره ببرید.
استفاده از شکر برای ملس کردن طعم خورشت ریواس
برای اینکه خورش ریواس شما طعم ترش و ملس متعادلی داشته باشد، می توانید از میزان کمی شکر یا عسل بهره ببرید. شکر یا عسل را در مرحله آخر اضافه کنید و حواستان باشد بیش از حد نباشد.
روش های تهیه خورش ریواس
خورش ریواس هم از آن دسته خورش هاست که به روش های مختلف با مواد مختلف تهیه می گردد هرچند کلیت روش تهیه یکسان است. مثلا عده ای در خورش ریواس از لپه استفاده می نمایند. یا حتی بعضی در آن لیمو عمانی می ریزند.
منبع: کتاب کاله