طرز تهیه کشک بادمجان

به گزارش دَبی بلاگ، کشک بادمجان از جمله غذاهای لذیذ با کشک محسوب می شه. این اصیل و خوش طعم، بین مردم بسیار پرطرفداره و به عنوان و و توی فهرست و هم قرار داره. ما توی این مطلب از در می خوایم طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و اصیل ایرانی به روش ساده و خوشمزه رو همراه با رازهای خوشمزه شدن اون به شما بگیم تا در یا منوی ناهار امروز جاش بدید.

طرز تهیه کشک بادمجان

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی در یک نگاه

برای درست کردن کشک بادمجان سنتی، اول تاج بادمجان ها رو جدا کنید، پوست بگیرید و حلقه ای یا طولی خرد کنید. برای گرفتن تلخی و کاهش جذب روغن، اون ها رو حدود 20 دقیقه توی آب نمک بذارید، بعد اون ها رو آبکش و با دستمال خشک کنید. بادمجان ها رو توی روغن داغ، سرخ کنید تا طلایی بشن و کنار بذارید. سپس پیاز خلالی رو حدود 8 تا 10 دقیقه با حرارت میانه تفت بدید تا طلایی بشه و کمی زردچوبه اضافه کنید. سیر خرد شده رو هم حدود یک دقیقه تفت بدید تا عطرش آزاد بشه.

نعناع خشک رو با روغن خیلی کم و حرارت ملایم یک تا دو دقیقه تفت بدید و همراه گردو به مواد اضافه کنید. سپس بادمجان های له شده رو با پیاز، سیر، گردو و ادویه مخلوط کنید و کشک رقیق شده رو بریزید. حدود 10 دقیقه مواد رو روی حرارت ملایم بذارید تا جا بیفته. در نهایت، کشک بادمجان رو در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و گردو، تزئین و همراه نون تازه یا سنگک نوش جان کنید.

شما می تونین جزئیات مربوط به اندازه مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه کشک بادمجان به روش مختلف مجلسی، رژیمی، با گوجه فرنگی و … رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه کشک بادمجان مجلسی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
بادمجان1 کیلوگرم (حدود 5 عدد)
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
کشکنصف لیوان فرانسوی دسته دار
سیر (برای سیر داغ)5 تا 6 حبه میانه
سبزی خشک نعناع2 قاشق غذاخوری
مغز گردو (خرد و آسیاب شده)2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
نمکبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم
نانبرای سرو کشک بادمجان

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کشک بادمجان: 45 دقیقه

اندازه کالری کشک بادمجان در 100 گرم: حدود 120 تا 150 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه کشک بادمجان سرخ شده رستورانی

کشک بادمجون جزو غذاهای قدیمی ایرانیف گیاهی و بدون گوشت هم هست. برای درست کردن این غذای خوشمزه، مرحله به مرحله طرز تهیه کشک بادمجان فوق العاده خوشمزه رو دنبال کنید.

مرحله اول: بادمجان ها رو پوست بگیرید

برای درست کردن کشک بادمجان اصیل ایرانی، اولین کار اینه که تاج بادمجان ها رو با چاقوی تیز جدا کنید و اون ها پوست بگیرید. بعد بادمجان ها رو به شکل حلقه ای یا طولی خرد کنید.

برای اینکه تلخی بادمجان گرفته بشه و موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب کنه، اون ها رو داخل یک کاسه آب نمک بذارید. یا اینکه روشون اندازهی نمک بپاشین. برای مدت 20 دقیقه، بادمجون ها رو استراحت بدید. اگر از بادمجان سرخ نموده منجمد استفاده می کنید صبر کنید تا یخ بادمجان ها کامل در دمای محیط باز بشه.

در صورت تمایل می تونید بادمجان سرخ نموده منجمد رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

روش های سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن

مرحله دوم: بادمجان ها رو آبکش کنید

بعد از این که آب قهوه ای بادمجان ها خارج شد، اون ها رو بشورید و آبکش کنید. بعد با دستمال هر دو طرف بادمجان ها رو خشک کنید. این کار باعث می شه بادمجان ها روغن کمتری جذب کنن و زودتر سرخ بشن.

در ادامه، توی یک ماهیتابه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بذارید تا داغ بشه. بعد بادمجان ها رو سرخ کنید تا هر دو طرفشون، طلایی و خوش رنگ بشه. این مرحله حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشه. بعد از سرخ شدن، بادمجان ها رو توی یه کاسه بذارید.

مرحله سوم: پیاز داغ رو آماده کنید

توی این مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان گیاهی، پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. کف تابه ای که بادمجان ها رو توش سرخ کردید، یه دستمال حوله ای بکشید تا رنگ قهوه ای بادمجون های توی تابه، از بین بره.

اندازهی روغن توی تابه بریزید و روی حرارت بذارید تا داغ بشه. بعد پیازهای خلالی شده رو داخل ماهیتابه بریزید. حرارت باید میانه باشه تا پیاز نسوزه و فقط طلایی بشه. حدود 8 تا 10 دقیقه پیازها رو تفت بدین تا وقتی پیاز آغاز به طلایی شدن کنه. بعد کمی هم زردچوبه اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری بگیره.

پیازداغ آماده و انواع ادویه معطر غذا رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

طرز تهیه پیازداغ چیپسی و کاراملی

مرحله چهارم: سیر داغ رو آماده کنید

در ادامه، سیرها رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید یا ورقه ای ببُرید تا یک سیر داغ خوشمزه () درست کنید. سیرها اون ها رو داخل تابه بریزید و حدود 1 دقیقه تفت بدید تا عطرشون خارج بشه. دقت کنید که سیر خیلی زود می سوزه و تلخ می شه، پس همین که طلایی شد و بوی خوشش بلند شد، کافیه.

مرحله پنجم: نعنا داغ رو درست کنید

توی این مرحله، برای ، نعنا خشک رو داخل ماهیتابه بریزید و حدود یکی، دو دقیقه روی حرارت خیلی ملایم تفت بدید. این کار باید خیلی سریع انجام بشه چون نعنا خیلی زود می سوزه و تلخ می شه. مغز گردوهای خرد شده رو هم اضافه کنید و یه تفت ریز بدید و شعله رو خاموش کنید.

انواع سبزی معطر خشک و مغز گردو رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله ششم: مواد اصلی کشک بادمجان رو ترکیب کنید

سپس بادمجان های سرخ شده رو با گوشت کوب یا غذاساز له کنید تا پوره بشن. بعد بادمجان ها رو توی تابه ای که پیاز داغ، سیر داغ، گردوی آسیاب شده و زردچوبه رو تفت داده بودید، بریزید. (می تونید یه اندازه از این مواد رو برای تزئین کنار بذارید) کشک رو هم با حدود نصف لیوان آب جوش، رقیق و به مخلوط اضافه کنید. شعله زیر تابه رو روشن کنید. بعد فلفل و نمک رو بهش اضافه کنید.

کشک رو از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می تونید بخرید.

مرحله هفتم: کشک رو به مواد کشک بادمجان اضافه کنید

توی این مرحله از طرز تهیه کشک و بادمجان، همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست و خوش عطر داشته باشید. شعله رو کم کنید و درب تابه رو بذارین. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا طعم ها به خورد هم برن و بادمجون ها روغن بندازن. توی این مدت چند بار مواد کشک بادمجون رو هم بزنید تا کشک ته نگیره.

طرز تهیه کشک خانگی

مرحله آخر: کشک بادمجان رو تزئین و سرو کنید

در آخر، وقتی کشک بادمجان آماده شد، اون رو داخل ظرف سرو بریزید. روی غذا رو با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و گردوی خردشده تزئین کنید تا ظاهرش هم مثل طعمش مجذوب کننده بشه. کشک بادمجان رو می تونید با نون تازه یا نون سنگک و سبزی خوردن میل کنید. نوش جان!

انواع نان و رو از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می تونید بخرید.

روش تهیه کشک بادمجان کبابی

برای تهیه کشک بادمجان کبابی، ابتدا بادمجان ها رو بشورید، تاجشون رو جدا کنید و روی شعله یا زغال کبابی کنید تا پوستشون کاملاً سیاه بشه و مغز بادمجان نرم بشه. بعد پوست سوخته اون ها رو جدا نموده و گوشت بادمجان رو با گوشت کوب یا غذاساز له کنید. در یک تابه، پیاز خلالی رو با کمی روغن و زردچوبه تفت بدید تا طلایی بشه، سپس سیر خرد شده رو اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت بدید تا عطرش آزاد بشه. نعناع خشک رو هم با روغن خیلی کم و حرارت ملایم یک تا دو دقیقه تفت بدید و همراه گردوی خردشده به مواد اضافه کنید.

در ادامه بادمجان های کبابی له شده رو با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و گردو مخلوط کنید و کشک رقیق شده رو بهش اضافه کنید. مواد رو روی حرارت ملایم حدود 10 دقیقه بذارید تا جا بیفته و طعم ها به خورد هم برن. در نهایت کشک بادمجان رو داخل ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و گردوی خرد شده تزئین کنید و همراه نون تازه یا سنگک نوش جان کنید.

دستور تهیه کشک بادمجان شمالی

برای تهیه کشک بادمجان شمالی، ابتدا 5 عدد بادمجان میانه (حدود 1 کیلوگرم) رو پوست بگیرید، کمی نمک و زردچوبه بزنید و حدود 20 دقیقه استراحت بدید، سپس با روغن کم سرخ یا کبابی کنید تا نرم بشن. در یک تابه، 1 عدد پیاز بزرگ رو خلالی خرد نموده و با کمی روغن و زردچوبه حدود 8 دقیقه تفت بدید، بعد 5 حبه سیر خردشده رو اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدید تا عطرش آزاد بشه. حالا 3 قاشق غذاخوری نعنا خشک رو با روغن خیلی کم حدود 1 دقیقه تفت بدید و همراه 2 تا 3 قاشق گردوی خردشده به مواد اضافه کنید.

بادمجان های له شده رو با این ترکیب مخلوط کنید و سپس نصف لیوان کشک رقیق شده با آب جوش رو همراه کمی نمک، فلفل و 2 قاشق غذاخوری آب نارنج یا 1 قاشق رب گوجه اضافه کنید. مواد رو حدود 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بذارید تا جا بیفته و طعم ها به خورد هم برن. در نهایت، کشک بادمجان شمالی رو در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ، پیازداغ، سیر داغ و گردوی خردشده تزئین کنید و همراه نون تازه یا سنگک نوش جان کنید.

طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی

در این روش، بعد از گرفتن تلخی بادمجون ها با نمک، می تونید به جای سرخ کردن روی گاز، اون ها رو داخل فر گریل کنید. یک طرف بادمجون ها رو با برس کمی روغن بزنید و توی سینی فر بچینید، سینی رو در طبقه بالا بذارید و هر 5 دقیقه چک کنید تا نسوزن.

وقتی یک طرف اون ها طلایی شد، بادمجون ها رو برگردونید و طرف دیگه رو هم روغن بزنید تا کامل سرخ بشه. این روش باعث می شه روغن اضافی داخل بادمجون نمونه و غذاتون سبک تر بشه. ضمن اینکه چون حرارت فر ملایم تره، می تونید از روغن هایی مثل کنجد یا زیتون بهره ببرید. برای آموزش جزئیات طرز تهیه روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی

  • همواره از بادمجان های قلمی و کم تخم بهره ببرید. این نوع بادمجان تلخی کمتری داره و بافت غذا رو نرم تر می کنه.
  • بعد از گرفتن تلخی، به بادمجون ها قبل از سرخ کردن، کمی آرد یا نشاسته ذرت بزنید. این کار باعث می شه کمتر روغن جذب کنن و بافت سبک تری داشته باشن.
  • نعنا خشک رو همواره با حرارت خیلی ملایم و روغن کم تفت بدید و خیلی سریع شعله رو خاموش کنید.
  • برای مجلسی تر شدن کشک بادمجون، می تونید روش رو با پیازداغ، سیر داغ، گردو، کشک شکوفه ای و چند پر جعفری یا نعنا تازه تزئین کنید.
  • مقدار کالری هر 100 گرم کشک بادمجان 175 کیلوکالری است. هر 100 گرم کشک بادمجان کبابی 96 کیلو کالری انرژی دارد.
  • یادتان باشد هر 3 و نیم قاشق غذا خوری کشک بادمجان معادل 100 گرم است.

روش های استفاده از کشک در طرز تهیه کشک بادمجان

روش اول: کشک رو با آب رقیق کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشونید تا باکتری های احتمالی از بین برن. کشک رقیق شده رو بعد از پخت بادمجان های سرخ یا کبابی، در مراحل پایانی به غذا اضافه کنید.

روش دوم: بادمجان ها رو کباب کنید و به جای آب، کشک رقیق شده رو اضافه کنید تا با هم بپزن و طعم ها ترکیب بشن.

روش سوم: کشک رو رقیق کنید و جداگانه کنار کشک بادمجان سرو کنید؛ توجه داشته باشید ممکنه غذا کمی شور بشه.

روش گرفتن تلخی بادمجان در طرز تهیه کشک بادمجان

  • وقتی بادمجون ها رو پوست گرفتید، روشون نمک بپاشید تا آب قهوه ای و تلخ شون خارج بشه.
  • می تونید بادمجون ها رو حلقه ای یا لایه لایه ببُرید و نمک بزنید، یا حتی درسته نمک پاشی کنید.
  • به جای نمک ساده، می شه از آب نمک هم استفاده کرد؛ فقط یادتون باشه این روش باعث می شه موقع سرخ کردن روغن بیشتری لازم داشته باشید.
  • علاوه بر نمک یا آب نمک، می تونید بادمجان ها رو بعد از پوست گرفتن چند دقیقه توی آب سرد بذارید تا تلخی و سیاهی شون کمتر بشه.
  • حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا تلخی بادمجون گرفته بشه و آب قهوه ای شون بیرون بیاد.
  • بعد از این مدت، بادمجون ها رو آبکش کنید و خوب بشورید تا نمک اضافی بره.
  • برای گرفتن رطوبت اضافه بادمجون ها، از دستمال حوله ای یا پارچه تمیز بهره ببرید و دو طرف بادمجون ها رو خشک کنید.
  • هر چی بادمجون ها خشک تر باشن، هم سریع تر سرخ می شن و هم روغن کمتری جذب می کنن، در نتیجه غذاتون سبک تر و خوش طعم تر درمیاد.

طرز تهیه میرزا قاسمی گیلانی

فوت و فن های خوشمزه شدن کشک بادمجان

ادویه مورد استفاده در طرز تهیه کشک بادمجان چیه؟

  • ادویه اصلی کشک بادمجون زردچوبه و نمکه و معمولاً از نعنا خشک هم استفاده می شه.
  • زردچوبه رو موقع سرخ کردن نعناع به روغن اضافه کنید تا خامی طعمش گرفته بشه.
  • نمک رو با احتیاط به کشک بادمجان بزنید؛ چون کشک خودش شور هست، بهتره آخر کار و قبل سرو، شوری غذا رو بچشید.
  • از فلفل سیاه تند، قرمز یا کلا ادویه های تند استفاده نکنید، چون با بادمجون ترکیب می شن و مزه غذا رو تلخ می کنن.
  • در صورت دلخواه می تونید کمی پودر زیره سبز اضافه کنید تا عطر متفاوتی به کشک بادمجون بده.

چرا کشک بادمجان تلخ می شه؟

  • استفاده از بادمجان های پر تخم یا کهنه که ذاتاً تلخ تر هستند؛
  • نگرفتن تلخی بادمجان با نمک یا آب نمک قبل از سرخ کردن؛
  • اضافه کردن فلفل سیاه، قرمز یا ادویه های تند که با بادمجان ترکیب می شن و مزه رو تلخ می کنن؛
  • سرخ شدن بیش از حد بادمجان یا نعنا خشک که باعث سوختگی و تلخی می شه؛
  • استفاده از پیاز یا سیر سوخته که طعم تلخ به غذا منتقل می کنه.
منبع: افق کوروش
انتشار: 10 آذر 1404 بروزرسانی: 10 آذر 1404 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 32311

به "طرز تهیه کشک بادمجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشک بادمجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید