عجیب ترین ممنوعیت ها در کشور چین

به گزارش دَبی بلاگ، درحال حاضر دیگر کشور چین در جمع قدرت های مالی، سیاسی و نظامی دنیا عضوی تازه وارد محسوب نمی گردد و کشور های کوچک و عظیم دنیا تاثیر چین بر دنیا امروز را پذیرفته اند. مسئله ای که، اما نگاه گروه های حقوق بشری را به خود جلب می نماید شرایط نه چندان مناسب آزادی های فردی و مدنی در این کشور است.

عجیب ترین ممنوعیت ها در کشور چین

با ما همراه باشید و با تور چین ارزان از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

مردم این کشور هرچند در سال های اخیر از نظر درآمد ماهیانه و بهداشت و تحصیل با وضعیتی رو به رشد روبرو بوده اند، اما حقوقی، چون آزادی بیان اگر نگوییم وضع بدتری پیدا نموده، دست کم رشدی به خود ندیده است. هر روز که می گذرد حکومت قدرتمند این کشور در کنار پیشرفت های علمی، صنعتی، مالی و نظامی، نظارت بر زندگی خصوصی شهروندانش را هم افزایش داده و با صراحت تمام نشان داده است که شکیبایی چندانی برای تحمل مخالفانش ندارد. در ادامه برخی از عجیب ترین ممنوعیت ها در این کشور پهناور را باهم مرور می کنیم.

سریال بیگ بنگ تئوری

این سریال کمدی در سال های اخیر در بسیاری از کشور های جهان به شدت محبوبیت پیدا نموده و کشور چین هم از این قاعده مستثنی نبوده است. درحقیقت دولت این کشور هیچوقت دلیل مشخصی برای ممنوعیت این سریال ارائه ننموده است. همه چیز از زمانی آغاز شد که بیگ بنگ تئوری در چین هم مثل بقیه نقاط جهان هواداران زیادی پیدا کرد و روی سرویس پخش چینی ها بیش از 1.3 میلیارد بار دیده شد.

در همین زمان بود که وزیر مطبوعات، انتشارات، رادیو و تلویزیون و فیلم دستور پایین کشیدن این سریال را ابلاغ کرد. درمیان دلایل غیر رسمی فراوان و بعضا عجیبِ این ممنوعیت، احتمالا قابل قبول ترینشان ممنوعیت این سریال به خاطر جلوگیری از تاثیر غرب بر فرهنگ مردم چین است.

گل یاسمن

حق دارید تعجب کنید. بر اساس قانونی که دلیلی برای آن ذکر نشده فروش، خرید، نگهداری و حتی صحبت از گل یاسمن و یا هر محصولی که عطر این گل را داشته باشد ممنوع است. چای با عطر گل یاسمن یکی از محبوب ترین انواع چای نزد چینی ها است. این قانون البته برخلاف دیگر قوانین مشابه با مخالفت هایی از سوی مردم به خصوص در فضای اینترنت با عنوان انقلاب یاسمنی روبرو شد. در مقابل دولت چین تعداد زیادی از شهروندانش را تنها به خاطر ذکر نام این گل در اینترنت دستگیر کرد.

آسمان خراش

کشور چین در سال های اخیر با سرعتی سرسام آور به رشدش ادامه داده است و تاثیر داخلی این رشد تبدیل شدن شهر ها و شهرستان های کوچک به ابرشهر هایی با جمعیتی بیش از بسیاری از کشور ها بوده است. جالب است بدانید تعداد آسمان خراش های چین از سال 1970 تا الان از تعدادی که آمریکا در کل قرن بیستم ساخته است بیشتر است. نتیجه ساخت این ساختمان های غول آسا، رشدی برنامه ریزی نشده و غیرقابل کنترل در بسیاری از شهر های چین بوده است.

به همین دلیل وزیر مسکن و توسعه شهری این کشور از آپریل 2020 ساخت آسمان خراش را ممنوع اعلام نمود. بر اساس این قانون شرکت های ساختمانی حق ساخت هیچ ساختمانی با ارتفاع بیش از 500 متر را ندارند و هر ساختمان با ارتفاع بیش از 250 متر هم باید قوانینی سخت گیرانه را رعایت و البته مجوزی دولتی تهیه کند. جالب است بدانید بر اساس همین قانون ساخت کپی ساختمان های معروف جهان (که چین شهرتی جهانی در این زمینه به دست اورده بود) نیز ممنوع شد.

جاستین بیبر

از این موضوع راضی باشید یا نه جاستین بیبر بخشی پررنگ از صنعت سرگرمی امروز جهان است. البته مقامات چینی با ما هم نظر نیستند. در سال 2017 بخش فرهنگی شهرداری پکن اجرای این خواننده و ترانه نویس را در چین ممنوع اعلام نمود. دلیل این ممنوعیت را می توان در زندگی شخصی و هنری پرحاشیه بیبر جستجو کرد. پیش از اعلام این ممنوعیت حضور این خواننده پرطرفدار در چین و ویدئوی راه رفتن بیبر روی دیوار چین در حالیکه روی دوش بادی گاردش بود، حاشیه هایی در این کشور به وجود آورده بود.

تناسخ

رابطه حکومت چین با دین بودایی، رابطه ای پیچیده و چندوجهی بوده است. درگیری بین چین و تبت و تبعید دالای لاما از سال 1959 تنها بخشی از این کش مکش سیاسی و نظامی است. در حال حاضر، اما دولت چین علاوه بر کنترل زندگی روحانیون بودایی، کوشش می نماید مرگ آن ها را هم در کنترل داشته باشد.

بر اساس اعلام اداره نظارت بر رفتار های مذهبی، تناسخ در این کشور قانونمند شده است. هرچند شاید این قانون به نظرتان بی فایده یا احمقانه به نظر برسد، اما پس از مرگ دالای لامای فعلی، دولت چین می تواند پیشوایی تحت کنترل و حرف شنو را برای بودائیان معین کند.

وینی د پو

برخی از ما نسبت به دور و بریهایمان تحمل بیشتری برای شوخی داریم و شی ژیانپینگ، رئیس جمهور چین آشکارا نشان داده است که جزء این دسته نیست. همه چیز از دیدار ژیانپینگ از آمریکا و فیلمی که از قدم زدن او و اوباما انتشار پیدا کرد، آغاز شد. اینترنت خیلی زود متوجه شباهتی بین قدم زدن این دو و صحنه ای از انیمیشن وینی د پو شد.

تشبیه شی ژیانپینگ و خرس کارتونی پس از دیدار او با نخست وزیر ژاپن تقریبا همه شبکه های اجتماعی را دربر گرفت و حتی در برنامه های تلویزیونی معروف درباره آن صحبت شد. با انتظاری که از تحمل مقامات چینی داریم دور از انتظار نبود که در سال 2018 تمام اپیزود های سریال، فیلم های سینمایی، وسایلی با عکس شخصیت ها و حتی آوردن اسم وینی در کشور چین ممنوع شد.

روابط آنلاین برای سربازان

بر اساس سرشماری ها درحال حاضر تعداد مردان در کشور چین 70 میلیون نفر بیشتر از تعداد زنان است. با این شرایط می توان تصور کرد که مردان چینی کار خیلی راحتی برای پیدا کردن دختر رویاهایشان نداشته باشند و دولت چین البته کار آن ها را راحت تر ننموده است. بر اساس قانونی که در سال 2012 اعلام شد دوستیابی اینترنتی برای سربازان ممنوع شد. درواقع سربازان چینی از آن تاریخ حقِ داشتن وبلاگ، جستجو برای کار و یا دوست شدن با کسی در فضای اینترنت را ندارند. بر اساس گفته های مقامات مربوطه تمام این اقدامات برای محافظت از داده های شخصی سربازان انجام می گردد.

سفر در زمان

جهانی مدرن پر است از تکنولوژی هایی که درصورت استفاده نادرست ممکن است ضرر هایی غیرقابل جبران ایجاد کند. ظاهرا از نظر مقامات چینی سفر در زمان یکی از این تکنولوژی ها است. البته برای رعایت عدالت باید گفت مقامات دولتی در چین نه خودِ سفر در زمان بلکه نمایش آن در فیلم ها و سریال ها را ممنوع نموده است.

طبق بیانیه این ممنوعیت، فیلم های شامل سفر در زمان را به افسانه سازی، داشتن داستان هایی بی سر و ته و پلید و البته تبلیغ فئودالیسم، خرافات و تناسخ متهم نموده است. هیچ وقت تصور می کردید که در صحنه به ظاهر ساده سفر در زمان در انیمیشن موردعلاقه فرزندتان، این همه اعمال شیطانی نهفته باشد؟

منبع: گردشبان
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 15476

به "عجیب ترین ممنوعیت ها در کشور چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عجیب ترین ممنوعیت ها در کشور چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید