غذاهایی که هوش را زیاد می نمایند

به گزارش دَبی بلاگ، مصرف آبزیان از دیرباز به اسم یکی از غذاهای بسیار مهم، هم از نظر ارزش های غذایی و هم از نظر روش های دارویی مطرح بوده است. در عصر حاضر هم با توجه به رشد روزافزون جمعیت و در حالی که نیمی از مردم جهان دچار سوءتغذیه هستند، ماهی و آبزیان می توانند در مقام تامین پروتئین مصرفی صندلی ویژه ای را دارا باشند.

غذاهایی که هوش را زیاد می نمایند

غذاهایی که هوش را زیاد می نمایند

آنچه باید درباره خواص آبزیان بدانید

مصرف آبزیان از دیرباز به اسم یکی از غذاهای بسیار مهم، هم از نظر ارزش های غذایی و هم از نظر روش های دارویی مطرح بوده است. در عصر حاضر هم با توجه به رشد روزافزون جمعیت و در حالی که نیمی از مردم جهان دچار سوءتغذیه هستند، ماهی و آبزیان می توانند در مقام تامین پروتئین مصرفی صندلی ویژه ای را دارا باشند.

ماهی با دارا بودن 19 درصد پروتئین و جذب 99 درصد از این اندازه پروتئین و بعلاوه چربی ها و اسیدهای آمینه ضروری بدن و ویتامین ها و مواد معدنی مهم از نظر غذایی دارای ارزش بالایی است، بعلاوه در چند بیماری مانند ناراحتی های گوارشی و عروقی به اسم یک دارو مطرح است.

در کشور ایران با توجه به منابع متعدد فراوری آبزیان و پیشرفت هایی که در چند سال اخیر در امر آبزی پروری در آب های داخلی انجام شده، پتانسیل قوی در امر فراوری آبزیان ایجاد شده است اما متاسفانه به علت اطلاعات اندک هم وطنان در خصوص انواع خاص غذایی و دارویی ماهی و شیوه طبخ آنها، گرایش به مصرف این ماده غذایی در کشور محدود است

چرا باید ماهی بخوریم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بسیاری از غذاهای پرارزش دارای موادی هستند که خوردن آنها ممکن است چندان نافع نباشد که این موضوع می تواند روی کیفیت مواد غذایی از نظر هضم و جذب تاثیر گذار باشد. پروتئین موجود در گوشت مرغ، گوساله، تخم مرغ و پنیر از مواد عمده تامین نماینده پروتئین حیوانی است. اما گوشت ماهی از ارزش های غذایی بالاتری برخوردار است.

پروتئین حاصله از گوشت ماهی دارای کلیه اسیدهای آمینه مورد احتیاج بدن برای رشد و نمو است. به همین علت است که گوشت آبزیان برای تامین احتیاجهای روزانه پروتئین دارای اهمیت بسیار است. در گوشت ماهی بافت پیوندی کمتری در مقایسه با سایر گوشت ها وجود دارد و می توان گفت که تقریبا همه گوشت ماهی مصرف شده از طریق بدن جذب می گردد و به همین علت است که در بسیاری از ناراحتی ها خوردن گوشت ماهی توصیه می گردد.

بسیاری از غذاهای پرارزش دارای موادی هستند که خوردن آنها ممکن است چندان نافع نباشد. غذاهای حاصل از آبزیان علاوه بر تامین پروتئین های مورد احتیاج بدن دارای بسیاری از انواع ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه ویتامین 21B است. بدیهی است اگر این غذاها توأم با سبزی ها مصرف شوند، ارزش آنها به مراتب بیشتر خواهد بود.

اندازه چربی موجود در ماهی ها و سایر آبزیان در مقایسه با گوشت قرمز بسیار کمتر است. بیشتر ماهی ها کمتر از 5 درصد و صدف ها کمتر از 2 درصد چربی دارند. فقط گوشت مرغ بدون پوست با ماهی قابل مقایسه است.

آنچه مسلم است، اینکه با توجه به مسائل و تنگناهای غذایی و افزایش روزافزون ناراحتی های قلبی و عروقی به ویژه در شهرهای عظیم کشور، مصرف ماهی و سایر آبزیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در تحقیقاتی که روی سیستم تغذیه ای جوامع گوناگون انجام شده، معین شده است صیادان ژاپنی که در جزیره کیوشو زندگی می نمایند کلسترول خون شان بسیار پایین است.

در دهه 70 معلوم شد که اسکیموهای گریلند با وجود مصرف مقادیر بالای چربی و پروتئین به بیماری های قلبی دچار نمی شوند. این تفاوت در نوع چربی مصرفی آنها است. چربی ماهی و محصولات آبزیان غیراشباع است و چربی موجود در گوشت قرمز و حتی گوشت سفید طیور به طور عمده چربی های اشباع شده است.

خواص بالینی ماهی

1) چربی امگا3 موجود در گوشت ماهی در جلوگیری از سکته مغزی، لخته شدن خون در عروق چشم و مغز و سایر اندام نقش مهمی دارد.

2) چربی امگا3 سبب کاهش اندازه تری گلیسیریدها می گردد.

3) چربی امگا3 یک اسید چرب است که نقش عمده ای در جلوگیری از آرتریت ها (تورم مفاصل) دارد.

4) چربی امگا3 نقش ضدسرطان دارد.

غذای تهیه شده از آبزیان، مغذی و پرارزش است. غذای پرارزش به غذایی گفته می گردد که دارای مواد و عناصر غذایی لازم برای بدن و فاقد مواد غیرلازم و مضر باشد.

غذاهای حاصل از آبزیان در عمل جزو این دسته از غذاها به حساب می آیند. زیرا علاوه بر داشتن پروتئین پرارزش و کافی دارای انواع متعدد و مقادیر مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی بوده و در عین حال، دارای مقادیر کمی چربی و کلسترول هستند.

ماهی درمانی

چه خوب است اگر در مصرف مواد غذایی هم بتوانیم مانند هر کار دیگری برنامه ریزی نموده و غذاها را نه تنها برای سیر شدن بلکه به علت تامین احتیاجهای واقعی بدن در برابر عوارض و ناراحتی های متعدد مصرف کنیم.

مصرف ماهی سبب افزایش رشد در بچه ها، بالا بردن بهره هوشی و افزایش طول عمر می گردد و در درمان بیماری های گواتر و کاهش فشارخون، درمان سردردهای میگرنی و بیماری های کلیوی و کاهش سرطان پستان در زنان و خطر بیماری آلزایمر تاثیر به سزایی دارد. کارشناسان مواد غذایی مصرف سه وعده ماهی در هر هفته را توصیه می نمایند.

برای سالم ماندن ماهی بخورید

در بسیاری از جوامع نصف مرگ و میرها در اثر تصلب شرائین است که حاصل تجمع کلسترول و ایجاد رسوب در عروق خون است که سبب مسدود شدن رگ های تغذیه نماینده قلب و در نتیجه حملات قلبی و مغزی می گردد که با کاربرد یک رژیم غذایی مناسب می توان احتمال مبتلا شدن به این مسایل را به اندازه چشم گیری کاهش داد.منبع:www.salamat.com

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: راسخون
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 20345

به "غذاهایی که هوش را زیاد می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهایی که هوش را زیاد می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید