چه زمانی برای استارتاپمان سرمایه گذار جذب کنیم!
به گزارش دَبی بلاگ، همه افرادی که در فکر راه اندازی یک کسب و کار نو پا هستند و یا به تازگی استارتاپی را راه اندازی کرده اند، در آرزوی جذب سرمایه گذار به سر می برند. فردی که ایده آنها را به واقعیت تبدیل کند و بتواند با در اختیار گذاشتن میزانی سرمایه به رویای عده ای که پشت این ایده نو قرار دارند، در به جامه عمل پوشاندن آن ایده کمکشان کند و در عوض مقداری از سهام این استارتاپ نیز در اختیار فرد سرمایه گذار قرار بگیرد.
موضوع کاملا ساده است، یک معامله به ظاهر منصفانه… ایده خود را سهیم می شوید و در عوض مقداری سرمایه برای کار خود به دست می آورید. اما همه چیز آنقدرها هم که به نظر می رسد روال ساده ای ندارد. شما باید این موضوع را بدانید که اول از همه واقع بینانه پیش بروید و در کنار آن با روشهای جذب سرمایه گذار برای استارتاپ به خوبی آشنا باشید و بدانید که چه موقعی برای آن اقدام کنید.
انتخاب زمان درست برای جذب سرمایه گذار و همچنین استفاده از سرمایه گذار مناسب و شناخت بازار و مشتریانی که قرار است در آینده با آنها کار کنید، اهمیت زیادی دارد و از طرفی شما باید آنقدر در مورد ایده و افکاری که در سر دارید مطمئن باشید تا بتوانید نظر سرمایه گذاران بزرگ را به سوی خودتان جذب کنید. ایمان داشتن به خودتان در کنار جمع آوری یک نیروی موثر و با مهارت در جهت کمک زیادی به شما می کند و می توان تا حدود زیادی این جهت سخت را برایتان هموار سازد
در ادامه این مقاله یا ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم تا زمان درست برای جذب سرمایه گذار را در این کار به خوبی در نظر بگیرید و از طرفی با هر آنچیزی که باید در مورد جذب سرمایه گذار برای استارت آپ نیاز دارید آشنا شوید.
سرمایه گذاری در استارتاپ چگونه است!
قبل از هر چیزی باید بدانید که یک سرمایه گذار تنها به دنبال جذابیت ایده ای که روی آن سرمایه گذاری می کند نیست بلکه به دنبال ایده ای است که برایش ارزش و سود داشته باشد. درواقع مهم ترین مساله ای که برای جذب سرمایه گذار وجود دارد این است که ایده شما باید ارزشمند و پولساز باشد. از طرف دیگر شما باید به عنوان خالق ایده ای نو بدانید که به موقع اقدام به جذب سرمایه گذار برای استارت آپ خود کنید زمانی که هنوز انگیزه زیادی برای کسب اعتبار دارید و می توانید به خوبی خود را ثابت کنید این کار را انجام دهید. اما به راستی چه ایده هایی ارزش سرمایه گذاری دارند؟
حتما بخوانید:
فرصت جذب سرمایه در حاشیه یلدا کارآفرینان استارتاپی
عده ای دور هم جمع می شوند و راهکاری ابتکاری برای حل یک مشکل ارائه می دهند، راهکار خود را امتحان می کنند و به جهتی عملی و کاربردی دست پیدا می کنند و تصمیم می گیرند تا این ایده خود را در بستر یک شرکت برای ارائه خدماتی گسترده تر اجرایی کنند. اما برای تحقق این رویا آنها نیاز به جذب سرمایه گذار دارند و اینجاست که سرمایه گذاران وارد عمل می شوند. سرمایه گذاران یکی پس از دیگری ایده را بررسی می کنند و با خود فکر می کنند که آیا این ایده ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر؟ در این میان دو روش پایه ای برای جذب سرمایه گذار برای استارتاپ ها وجود دارد.
روش اول سرمایه گذاری با سهام عادی که در این روش سرمایه گذاران سهام یک استارتاپ را با قیمتی ثابت خریداری می کنند، در روش دوم نیز سرمایه گذاری از طریق اوراق بهادار قابل تبدیل صورت می گیرد، به طوری که مبلغ سرمایه گذاری در نهایت تبدیل به سهام می شود.
با انواع سرمایه گذاران آشنا شوید!
جذب سرمایه گذار برای استارت آپ انواع متفاوتی دارد و شما باید با توجه به ایده ای که سر دارید و شرایطی که پیش رویتان قرار گرفته است بهترین نوع سرمایه گذار را برای کار خود انتخاب کنید!
دوستان و خانواده
در همان ابتدای جهت می توانید قبل از اینکه به غریبه ها رو بیاورید در مورد ایده جذب سرمایه گذار برای استارتاپ تان با خانواده و دوستانتان صحبت کنید. افرادی که شما را به خوبی می شناسند و شما نیز به آنها اطمینان دارید و برای هم قابل اعتماد هستید. شاید با این روش سرمایه زیادی جذب نکنید اما این ساده ترین و اولین روش برای جذب سرمایه گذار است که معمولا برای ایده ها و استارتاپ های کوچک می تواند کاربردی باشد.
بانک ها و نهادهای دولتی
برای این موضوع باید خیلی بیشتر از حد توانتان تلاش کنید تا بتوانید برای پیاده سازی ایده تان وام بگیرید و یا نظر نهادهای دولتی را برای سرمایه گذاری جذب کنید. از طرفی ممکن است برنامه هایی دولتی در راستای پرداخت کمک هزینه برای چنین پروژه هایی وجود داشته باشد و این موضوع می تواند کار شما را تا میزان زیادی ساده کند. اما در این مورد همیشه محدودیت هایی وجود دارد و شرایط نیاز به بررسی های به شدت دقیق و مطمئن است و ممکن است شانس زیادی برای جذب سرمایه گذار از این طریق نداشته باشید.
افراد سرمایه گذار
این افراد معمولا در انتخاب گزینه هایی برای سرمایه گذاری انعطاف پذیرتر از نهادهای دولتی هستند و در شرایطی که از ایده استارتاپی شما استقبال کنند، روی آن سرمایه گذاری می کنند. معمولا افراد زیادی هستند که حاضر به انجام این کار هستند و شما می توانید از طریق آنلاین و یا از طریق معرفی سایر استارتاپ ها جذب آنها شوید.
از طرف دیگر گروه هایی نیز تحت عوان گروه های سرمایه گذار اقدام به سرمایه گذاری در استارتاپ ها می کنند و معمولا سازمان یافته تر و محبوب تر از شرکت ها هستند و در این گروه ها عده ای دور هم جمع می شوند و در نتیجه در این سرمایه گذاری ها میزان اطمینان و سرمایه بیشتری وجود دارد و تا حدودی نیز خطر کمتری برای سرمایه گذاری به وجود می آید.
شتاب دهنده ها
یک پله پرتاب برای استارتاپ ها که اگر توسط یکی از آنها پذیرش شوند می توانند میزان سرمایه مشخصی را برای پرورش ایده خود به دست آورند و در کنار آن نیز از دانش و منابع کافی نیز برای پیشبرد کارهایشان برخوردار شوند و در صورتی که اوضاع به خوبی پیش برود، از این طریق می توان پیشرفت زیادی کرد و سرعت زیادی به انجام امور تا رسیدن به پیروزیت به دست آورد.
سرمایه گذاری شرکت ها
جذب سرمایه گذار برای استارتاپ از طریق شرکت ها نیز می تواند ایده فوق العاده ای باشد، به این صورت که زمانی که ایده و استارتاپی توسط چنین شرکت هایی حمایت می شود، می تواند از استعدادها، تکنولوژی ها و کمک های آن شرکت برای پیشبرد کارهای استارتاپ نیز استفاده کند و درکنار آن دانش بیشتری برای در دست دریافت امور به دست آورد. تعدادی از این شرکت ها همانند شتاب دهنده ها با حمایت های مالی و پرورش ایده فرصت های بهتری در اختیار افراد قرار می دهند و موجبات پیشرفت و ترقی یک استارتاپ را فراهم می کنند. از طرفی ادغام در فروش محصولات استارتاپی به همراه محصولات شرکت از طریق کانال های آن موجب می شود تا استارتاپ ها خیلی سریع اعتبار و ارزش بالاتری پیدا کنند. تنها موضوعی که این میان اهمیت دارد این است که دو طرف باید با حد و مرزهای یکدیگر به خوبی آشنا باشند و بتوانند یک تعامل و رابطه مسرت بخش را در کنار همکاری با هم تجربه کنند.
چه زمانی باید برای استارتاپ سرمایه جذب کرد!
اگر در ابتدای جهت هستید و هنوز پیشرفتی در کارتان مشاهده نکردید، بهتر است اقدام به جذب سرمایه گذار برای استارتاپ خود نکنید زیرا در ابتدای جهت می توانید با هزینه های خیلی محدود نیز خودتان را به جایی برسانید و تا حدودی ایده و شرایط کاری پیش رویتان را تکمیل کنید. در واقع مهم ترین زمان برای جذب سرمایه گذار برای استارتاپ شما درست زمانی است که قصد معرفی ایده و تولید انبوه را دارید و واقعا به سرمایه نیاز دارید. زمانی که به سرمایه و شهرت یک سرمایه گذار نیاز دارید تا وارد بازار شوید و مشتریان خود را پیدا کنید. باید روی سرمایه گذاری در بازار کاری خودتان تمرکز کنید و مشتریان خودتان را به خوبی بشناسید تا بتوانید با سرعت بیشتری پیشرفت کنید و به پیروزیت برسید.
برای پولتان برنامه ریزی داشته باشید!
اقدام به جذب سرمایه گذار برای استارت آپ بدون در نظر دریافت شرایط لازم تنها به تلف کردن زمان و زیر سوال بردن شما ختم خواهد شد و سرمایه تان را نیز هدر می دهد. پس تا ایده تان کامل نشده و در مورد بازار کار و مشتریان خود به اطمینان نرسیده اید هیچ سرمایه گذاری نیز برای شما کاربردی و مفید نخواهد بود.
بعد از جذب سرمایه باید روی گسترش ایده و فراهم کردن تجهیزات و نیرو برای عملی کردن ایده تان تمرکز کنید و فراموش نکنید که هدر دادن ذره ای سرمایه بدون برنامه زیری موجب از دست دادن همه انچه به دست آورده اید خواهد شد. میزان سرمایه اولیه ای که جذب می کنید باید در حدودی باشد که کارتان در 12 تا 18 ماه بعدی مورد حمات قرار گیرد و بیشتر این موضوع به نوع کسب و کار و بازار و مشتریانی که با آنها طرف هستید بستگی دارد. سعی کنید در ابتدا بیشتر از 15 تا 20 درصد سهامتان را واگذار نکنید و برای همه کارها و هزینه هایتان به خوبی برنامه ریزی کنید.
به یاد داشته باشید!
برای اینکه بتوانید یک سرمایه گذار در کار خود جذب کنید، قبل از هر چیزی باید به کار خودتان و ایده ای که در سر دارید باور داشته باشید، باید این موضوع را با تمام وجودتان حس کنید که ایده شما لایق سرمایه گذاری است و با اعتماد به نفس چنان بدرخشید که سرمایه گذاران خودشان برای سرمایه گذاری بر ایده شما رقابت کنند.
مهارت های خود را روز به روز گسترش دهید و دانش کافی در زمینه کاریتان به دست آورید، این گونه هم حرف بیشتری برای گفتن دارید و هم می توانید بسکمک از کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید و هزینه کمتری صرف انجام امور کنید. در مورد اجرا و پیاده سازی ایده هایتان کمی وسواس به خرج دهید و سعی کنید تیمی با مهارت و با تجربه در زمینه های مختلف جمع کنید تا بتوانید در کنار هم نظر سرمایه گذاران و شرکت های شتاب دهنده بزرگ و پیروز را جلب کنید و از اعتبار آنها سریع تر پله های ترقی را به سوی پیروزیت و شهرت طی کنید.
منبع: مجله شنبهpariha.com: پریها: اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری