گفته ها و ناگفته های مصرف شیر در بارداری

به گزارش دَبی بلاگ، چه طعمش را دوست داشته باشید و چه نه، نمی توانید ضرورت مصرف شیر در بارداری را انکار کنید. استخوان ها، عضلات و سیستم عصبی جنینی که در رحم شماست، برای رشد بهتر به این ماده احتیاج دارند. در ادامه این مطلب، به شما می گوییم که چه نوعی از شیر، به بدن شما و فرزندتان فایده بیشتری می رساند و هر روز چیه میزانی از این ماده ضروری را باید مصرف کنید.

گفته ها و ناگفته های مصرف شیر در بارداری

چرا مصرف شیر در بارداری لازم است؟

جواب این سوال روشن است. شیر مقدار زیادی کلسیم، پروتئین، چربی های سالم و ویتامین D دارد و مصرف آن در دوران بارداری، به حاملگی سالم و رشد بهتر جنین یاری می نماید.

یک زن باردار در هر روز حداقل باید سه تا چهار فنجان شیر کم چرب مصرف کند. چراکه کلسیم موجود در آن به حفظ سلامت استخوان های مادر در ماه های بارداری یاری نموده و زمینه را برای رشد بهتر استخوان های جنین فراهم می نماید.

گذشته از این، پروتئین موجود در شیر، به تقویت رحم یاری نموده، خون رسانی را بهبود می دهد و احتمال تولد نوزادی با رشد ناکافی و وزن پایین را به حداقل می رساند. همین دلایل کافی است تا مصرف شیر در بارداری را ضروری بدانید و در صورت حساسیت نداشتن به آن، هر روز سراغش بروید.

مصرف ویتامین D در ماه های بارداری، احتمال تولد نوزاد کم وزن را کمتر می نماید و مصرف سه فنجان شیر در روز، 59 درصد احتیاج جنین به ویتامین D را تامین می نماید.

مصرف شیر در بارداری نه تنها احتمال کم آبی خطرساز بدنتان در بارداری را پایین می آورد، بلکه سوزش سر دل، که از مسائل شایع بارداری است را هم کمتر می نماید.

چه نوعی از شیر برایتان مناسب است؟

اگر حساسیت غذایی یا مشکل پزشکی خاصی نداشته باشید، در بارداری هم می توانید مثل قبل از آن به مصرف هر نوع شیری ادامه دهید. اما در ادامه این مطلب، برایتان شرح می دهیم که به چه دلیل، بعضی از انواع شیر برای زنان باردار مناسب تر هستند.

شیر کم چرب: شیر کم چرب همه مواد مغذی ضروری برای رشد جنین و تکامل ساختار استخوانی او را داراست. مصرف شیر در بارداری آن هم به صورت کم چرب، باعث بالا رفتن وزنتان نمی گردد. شیر کم چرب بدون نگرانی از عوارض، همه آنچه که بدنتان قرار است از 3 فنجان شیر روزانه دریافت کند را در اختیارتان قرار می دهد.

شیر کامل: اگر اضافه وزن نداشته باشید، می توانید شیر کامل که میزان چربی و سایر مواد مغذی در آن بیشتر است را مصرف کنید.

شیر پاستوریزه: مصرف شیر در بارداری لازم است اما برای تامین این احتیاج، نباید سراغ لبنیات غیرپاستوریزه بروید. باکتری های خطرساز این نوع لبنیات، می توانند به تهدیدی جدی برای سلامت شما و کودکتان تبدیل شوند. شاید بتوانید با جوشاندن شیر بخشی از باکتری های آن را از بین ببرید اما لااقل در بارداری، تا آنجا که می توانید از خوردن این دسته از لبنیات پرهیز کنید.

راه هایی برای مصرف شیر کافی در بارداری

شاید مصرف سه فنجان شیر در روز، برای شمایی که میانه ای با لبنیات نداشته اید آسان نباشد اما با این راه ها می توانید انگیزه تان را برای مصرف شیر بیشتر بالا ببرید:

  • شیر را با غذا ترکیب کنید؛
  • در یک زمان هر سه فنجان را مصرف نکنید؛
  • صبحانه غلات غنی شده با شیر میل کنید؛
  • برای رساندن کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد ضروری به بدنتان، تنها به مصرف شیر اکتفا نکنید و سایر انواع لبنیات را هم در رژیم روزانه تان قرار دهید.

شیر گاو یا شیر سویا؟

شما می توانید کلسیم، پروتئین و ویتامین D را از منابع غذایی مختلفی دریافت کنید. در این بخش انواع مختلف شیری که ممکن است در دسترستان باشد را با یکدیگر مقایسه می کنیم:

شیر گاو

در دسترس ترین شیر، احتمالا برای شما هم شیر گاو است. این نوع شیر سرشار از اسیدهای آمینه ای است که به ترمیم سلول های بدن مادر و ساخت سلول های بدن نوزاد یاری می نمایند.

یک فنجان شیر گاو، 240 میلی گرم کلسیم را در خود جا داده است. شیر گاو میزان قابل توجهی ویتامین D دارد و در آن ویتامین E که یک آنتی اکسیدان مهم است و ویتامین A که برای ایجاد بافت سالم و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است را هم می توان یافت.

شیر بز

شیر بز چندان محبوب یا لااقل در دسترس نیست اما در مقایسه با شیر گاو، پروتئین بیشتری دارد، میزان چربی موجود در آن کمتر است و ویتامین B2 بیشتری را هم به بدن می رساند و از همین راه سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.

یک فنجان شیر بز، 327 میلی گرم کلسیم دارد و میزان ویتامین A زیادی در این نوع شیر وجود دارد.

شیر سویا

اگر به لاکتوز موجود در شیر گاو حساسیت داشته باشید، می توانید سراغ شیر سویا بروید که سرشار از فیبر است. شیر سویا تقریبا به اندازه شیر گاو پروتئین دارد اما میزان کلسترول موجود در آن کمتر است.

آنتی اکسیدان های موجود در شیر سویا به بدن برای مبارزه با سرطان یاری می نمایند و یک فنجان از آن، 300 میلی گرم کلسیم دارد.

شیر بادام

یکی دیگر از گزینه ها برای کسانی که تحمل گلوتن را ندارند، شیر بادام است که از ترکیب آب و عصاره بادام تهیه می گردد.

در این نوع شیر میزان زیادی فیبر، اسیدفولیک، ویتامین B و ویتامین E وجود دارد. شیر بادام سرشار از کلسیم، آهن و پروتئین است و آنتی اکسیدان های فراوان موجود در آن، به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید.

یک فنجان شیر بادام، 200 میلی گرم کلسیم دارد و با مصرف آن کلسترول بدن بالا نمی رود و چربی های اشباع شده هم به بدن وارد نمی شوند.

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 778

به "گفته ها و ناگفته های مصرف شیر در بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گفته ها و ناگفته های مصرف شیر در بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید