بازار گرم مهاجرت تحصیلی در شرایط بحرانی کرونا
به گزارش دَبی بلاگ، تهران (پانا) - مؤسسات اعزام دانشجو همچنان روزهای پر مشتری خود را سپری می نمایند. نه کرونا و نه قیمت دلار تغییری در کسب و کار این مؤسسات ایجاد نکرده و حتی کسب و کار خیلی از آنها سکه هم شده است.
به گزارش ایران، مؤسساتی که می خواهند با هر ترفندی، مشتریان خود را به دانشگاه های مختلف جهان بفرستند. در این ماجرا بعضی از این مؤسسات پیروز هستند و بعضی دیگر نه. اگرچه دانشجویانی که سطح علمی بالایی دارند به خاطر تسلط به زبان انگلیسی خودشان دست به کار می شوند و از بهترین و معتبرترین دانشگاه های جهان پذیرش می گیرند، اما عده ای دیگر که سطح علمی بالایی ندارند به سراغ مؤسسات اعزام دانشجو می فرایند.
این مؤسسات اگرچه در تبلیغاتشان دانشگاه های کانادا و امریکا را پیشنهاد می دهند اما در فرایند کار دانشجو را به دانشگاه های کشورهای آسیای میانه، مالزی، هند یا کالج های غیرمعتبر کشورهای غربی می فرستند که مدارک تحصیلی بسیاری از آنها از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری غیرمعتبر اعلام شده است. فقط کافی است جست و جویی در اینترنت داشته باشید و نام مؤسسه اعزام دانشجو را جست و جو کنید، ده ها صفحه آگهی برای شما باز می گردد که شما را به سمت دانشگاهی می برد، که آرزویش را دارید. تبلیغاتی که روی پذیرش آسان و سریع تأکید دارد. بعضی می نویسند، پذیرش دانشجو در بهترین دانشگاه جهان، پذیرش تضمینی در دانشگاه های اروپا فقط با 300یورو، اعزام دانشجو به بهترین دانشگاه های کانادا و ... بعضی دیگر هم از پذیرش بدون دغدغه در رشته پزشکی دانشگاه های جهان، اخذ اقامت موقت و دائم در کمترین زمان ممکن از طرف مؤسسات مهاجرتی و دریافت ویزا می گویند.
گروهی هم دانشگاه های کشورهای اطراف را تبلیغ می نمایند، از جمله در ترکیه هم کار کنید هم درس بخوانید یا قبولی 100 درصد پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های معتبر ترکیه. البته این آگهی ها جدای از تبلیغات مختلفی است که به صورت تراکت و پوستر نزدیک دانشگاه ها و مراکز آموزشی پخش می گردد. این همه در حالی اتفاق می افتد که وزارت علوم بارها و بارها هشدار داده است که خانواده ها فریب تبلیغات مؤسسات اعزام دانشجو را نخورند.
با یکی از این مؤسسات اعزام دانشجو تماس گرفتیم. منشی این دفتر درباره اعزام به کشورهای اروپایی و امریکا می گوید: رفتن به دانشگاه های خارج از ایران بستگی دارد به مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، بودجه و زمانی که شما می گذارید.
به او می گویم که می خواهم در رشته کارشناسی ارشد درس بخوانم، کدام کشور راحت تر می توانم پذیرش بگیرم؟ درپاسخ می گوید: می توانیم برای شما در کانادا بورسیه بگیریم. اگر بورسیه نتوانیم بگیریم شما باید سالی 16 هزار دلار کانادا هزینه تحصیل بدهید این جدای از هزینه زندگی است. اما مثلاً کشور ایتالیا هزینه تحصیل ارزانتر است. ایتالیا سالی 200 میلیون می گردد. این هزینه اولیه است و شما می توانید آنجا کار کنید. سالی 100 میلیون هم می توانند برایتان بفرستند. آلمان که اصلاً تحصیل رایگان است. شما حتی می توانید به زبان انگلیسی تحصیل کنید و فقط هزینه زندگی و اجاره مسکن می ماند. برای کشورهای اروپایی هم باید بگویم که انگلیس از کانادا گران تر است. برای آغاز کار هم باید 300 میلیون تومان پول یا 10 هزار دلار داشته باشید. آلمان یک تمکن اقتصادی 10 هزار و 236 یورویی از شما می خواهد با این تمکن اقتصادی صرفاً می توانید وارد خاک آلمان شوید و آغاز به تحصیل کنید. البته دانشگاه ها رایگان است. برای هزینه های زندگی هم می توانید خودتان کار کنید تا هزینه ها را ساپورت کنید.
او درباره هزینه این پذیرش می گوید: روی ویزای دانشجویی هزارو 700 دلار هزینه می گیرم.اگر تا آخر این هفته بیایید تخفیف هم به شما می دهیم. پذیرش دانشگاه خوب را تضمین می دهم و می گوید اگر نتوانم پذیرش دانشگاه خوب را بگیرم بخشی از مبلغ را به شما برمی گردانم. ویزا هم می توانیم بگیریم. من تا حالا ریجکتی هم نداشتم. در این دوران که کرونا است هم خیلی ها اقدام می نمایند. یکی از دانش آموزانمان کانادا قبول شده است. فعلاً ترم اش را غیرحضوری می خواند و از ژانویه کلاس ها حضوری می گردد. هم اکنون سفارت ایتالیا وقت می دهد و ویزا هم می دهد. از او می پرسم که آیا مجوزی از وزارت علوم دارند، پاسخ می دهد: تا دو ماه آینده مجوز ما می آید.
هزینه این مؤسسات البته قاعده خاصی ندارد هر مؤسسه ای برای خودش دفتری باز نموده و هر چقدر این دفتر شیک تر باشد، هزینه های دانشگاه های پذیرش هم بالاتر می رود. مؤسسه ای در سایت تبلیغی خود نوشته تخصص ما کار در کاناداست. با این مؤسسه که تماس می گیریم اول اسم و فامیل، سن، شماره تلفن، رشته تحصیلی و تمکن اقتصادی را می پرسد و بعد وصل می نماید به مشاوری که اطلاعات اولیه را می دهد و برای اطلاعات بیشتر می خواهد که حدود 200 هزار تومان واریز کنم و حضوری هم مراجعه کنم: در شرایط کرونا فقط سفرهای توریستی لغو شده است اما دانشجو در کشورهای دیگر پذیرش می گردد.این ترم البته به صورت آنلاین برگزار شده و ترم بعد دانشگاه ها حضوری است. او تأکید می نماید: بحث اینجاست که کلیت کار را انجام دهیم. شما می خواهید اقامت کانادا را بگیرید برای همین تحصیلی اقدام می کنید. برای دریافت اقامت کانادا باید یک دوره دو ساله درس خوانده گردد که سه سال هم که بگذرد فرد می تواند کار پیدا کند. 5 سال هم بگذرد شخص می تواند شهفرایندی اش را بگیرد. پس اگر حق تحصیل را بگیرید و در ایران درس بخوانید انگار در دانشگاه کانادا هستید. هزینه یک دوره دوساله هم بین 30تا 35 هزار دلار کاناداست که می گردد، ترمی 7هزار دلار کانادا. البته به جز هزینه زندگی. در کانادا سد اصلی ویزاست. امیدواریم که بتوانیم این ویزا را بگیریم.
خانواده ها به هر مؤسسه ای اعتماد ننمایند
وزارت علوم بارها و بارها لیست مؤسساتی را که به صورت قانونی فعالیت می نمایند در سایت اصلی سازمان امور دانشجویان منتشر نموده است و از خانواده ها خواسته که قبل از هر اقدامی از وزارت علوم استعلام بگیرند.چندی پیش، ابراهیم حاجی زاده مدیرکل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان تأکید می نماید: خانواده ها و دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج از کشور به تبلیغات خیابانی و فضای مجازی توجه ننمایند و صرفاً به مؤسساتی مراجعه نمایند که اسامی آنها در سایت سازمان امور دانشجویان ذکر شده است. با نظارت جدی کارگروه نظارت بر مؤسسات اعزام دانشجو به مؤسسات متخلف تذکرات لازم داده می گردد و در صورت بی توجهی به اخطارها، اسامی مؤسسات متخلف از فهرست اداره کل بورس و اعزام دانشجو حذف می گردد.
او تأکید می نماید: دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج از کشور که به مؤسسات اعزام دانشجو مراجعه می نمایند نباید به سادگی ادعای اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر خارج و پرداخت مبالغ اقتصادی کلان در قبال این خدمت را قبول نمایند و با مراجعه به سایت دانشگاه مورد نظر از صحت این ادعا اطمینان حاصل نمایند. مشاهده شده است که حتی با پلمب بعضی مؤسسات، این مؤسسات در فضای مجازی و به وسیله سایت های اینترنتی به فعالیت خود ادامه می دهند که در این خصوص برای بستن این سایت ها در حال هماهنگی با پلیس فتا هستیم. به والدینی که برای اعزام فرزندانشان جهت ادامه تحصیل به خارج از کشور نیازمند مشورت هستند تأکید می گردد صرفاً با مؤسساتی که دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند مشورت نمایند. اسامی این مؤسسات در سایت این اداره کل به آدرس
Scholarship.Saorg.ir در دسترس عموم است.
منبع: خبرگزاری پانا