آنالیز بودجه 95 سازمان میراث فرهنگی، اولویت با گردشگری داخلی است
به گزارش دَبی بلاگ، به گزارش خبرنگاران، این پژوهش در صدد آنالیز شرایط اعتبارات سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال 95 و مقایسه آن با قانون بودجه سال 94 است. مجموع اعتبار امور فرهنگی، تربیت بدنی و گردشگری در لایحه بودجه سال 95 به میزان 79.142.934 میلیون ریال در نظر گرفته شده است و اعتباری برابر 11.358.958 میلیون ریال به سه فصل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعلق دارد.
اگر علاقمند به سفر با بهترین شرایط ویزا توریستی کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
این بخش علاوه بر دستگاه سازمان میراث فرهنگی شامل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی و مرکز مطالعات منطقه ای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای میانه و غربی است.
در لایحه بودجه سال 95 مجموع اعتبارات دستگاه در سال 95 به میزان 6.987.704 میلیون ریال در نظر گرفته شد که نسبت به قانون بودجه سال 94 معادل 44.56 درصد رشد داشته است. مجموع اعتبارات تملک سرمایه ای سازمان در این سال برابر 4.813.704 میلیون ریال است که نسبت به قانون بودجه سال 94 معادل 45.63 درصد و مجموع اعتبارات هزینه ای 2.074.000 میلیون ریال است که نسبت به قانون بودجه سال جاری 43.20 درصد رشد را نشان می دهد.
مجموع اعتبارات اختصاصی 100.000 میلیون ریال است که نسبت به قانون بودجه سال جاری 25 درصد رشد داشته است. در حوزه صنایع دستی اعتبارات هر سه برنامه احیاء و رشد تولیدات صنعتی، ترویج صنایع دستی و حمایت از ارتقای صنایع دستی دارای رشد مثبت هستند که از این میان آخرین برنامه دارای بالاترین رشد (111.27 درصد) است. بیشترین اعتبار (450.000 میلیون ریال) متعلق به برنامه احیاء و رشد تولیدات صنعتی است.
در حوزه میراث فرهنگی از میان چهار برنامه مرتبط سازمان، برنامه گسترش خدمات موزه ای از بیشترین رشد (10.86 درصد) برخوردار است. اعتبار برنامه اکتشاف باستان شناختی و تاریخی اگرچه در ذیل سازمان ثابت مانده اما در ذیل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از رشدی 51.22 درصدی برخوردار بوده است. برنامه شناسایی و حفظ میراث فرهنگی ناملموس در ذیل مرکز مطالعاتی منطقه ای حفظ میراث ناملموس در آسیای میانه و غربی نیز رشد چشمگیر 167.30 درصدی داشته است.
در حوزه گردشگری هر دو برنامه جذب گردشگران ورودی به کشور و راهبری توسعه ای گردشگری داخلی در ذیل سازمان دارای رشدی مثبت بوده اند. این در حالی است که اعتبار برنامه راهبری توسعه گردشگری داخلی تقریباً 3.59 برابر اعتبار در نظر گرفته شده برای برنامه جذب گردشگران ورودی به کشور است. علاوه بر آن در ذیل شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی نیز مبلغ 110.000 میلیون ریال برای این برنامه تعریف شده است.
تعریف فصول مجزا برای سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تبیین برنامه ها در قالب فعالیت های جزئی تر، توجه به بخش خصوصی و بعضی از برنامه های اساسی در توسعه این سه حوزه نظیر تسهیل و حمایت از افزایش سهم تجارت الکترونیکی در صنایع دستی، حمایت از حقوق نام تجاری، ساماندهی بازارچه های صنایع دستی و امکان سنجی بازارهای هدف، یاری به ایجاد و تقویت تشکل های صنفی صادرکننده و فعالان غیردولتی، توسعه دولت الکترونیک، فعالیت تبلیغی و ترویجی با کاربرد در رسانه ها از جمله ویژگی های مثبت لایحه بودجه سال 95 به حساب می آید.
در برنامه گسترش خدمات موزه ای، درگیر شدن دیگر سازمان ها و نهادها در ایجاد موزه های تخصصی را می توان گامی در راستای تحقق ماده 11 قانون برنامه پنجم و ماده 23 قانون تنظیم بخشی از مقررات اقتصادی دولت قلمداد کرد. از سوی دیگر در حالی که ذینفعان و سازمان های متعددی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دخیل هستند، تنها برای این سازمان در ذیل سه فصل مزبور، اعتبار تعریف شده است. برای مثال می توان نقش دستگاه های عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری همچون وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور خارجه، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی) ذکر کرد.
در این پژوهش که توسط دفتر مطالعات فرهنگی (گروه میراث فرهنگی و گردشگری) تهیه و تدوین شده، به تقاضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات انجام گرفته و مدیریت مطالعات این پژوهش را علی اصغر شالبافیان، عضو هیات علمی دانشگاه سمنان بر عهده داشته است. همچنین ایروان مسعودی اصل نیز ناضر علمی این پژوهش است.
منبع: خبرگزاری مهر