تنظیم فشار گاز مصرف کنندگان در استان یزد
به گزارش دَبی بلاگ، میدانشاهی گفت: 300 ایستگاه تقلیل فشار وظیفه تنظیم فشار گاز مصرف کنندگان شهری، روستایی و صنایع در استان را بر عهده دارند.

به گزارش خبرنگار از ، علی اکبر میدانشاهی مدیرعامل شرکت گاز استان یزد گفت: به منظور تنظیم فشار گاز ورودی و تحویل به مصرف کنندگان شهری، روستایی و صنایع گازدار 300 ایستگاه تقلیل فشار وظیفه کاهش فشار گاز طبیعی را در استان یزد بر عهده دارند.
او اضافه نمود:گاز طبیعی پس از استخراج و پالایش، راستا خطوط انتقال را با فشاری معادل Psi 1000 طی می نماید تا به نقاط مختلف کشور و مبادی مصرف برسد، اما بدیهی است که این فشار به هیچ اسم فشار مناسبی برای استفاده در صنایع، تأسیسات و تجهیزات نیست بنابراین برای قابل استفاده کردن آن ناگزیر از کاهش فشار آن به اندازه مورد احتیاج هستیم که این عملیات کاهش فشار در ایستگاه هایی موسوم به ایستگاه های تقلیل فشار صورت می گیرد.
میدانشاهی گفت: با توجه به حجم بالای گازرسانی در 19 شهرستان و صنایع مستقر در استان یزد، هم اکنون 300 ایستگاه تقلیل فشار شامل 37 ایستگاه تقلیل فشار دروازه شهری (CGS) و 263 ایستگاه تقلیل فشار حاشیه شهری (TBS) و بعلاوه 4 ایستگاه تقلیل فشار ترکیبی (CGS-TBS)، 427 ایستگاه اندازه گیری و تقلیل فشار (MRS) و 604 ایستگاه اندازه گیری (MS) راه اندازی شده که نصب آن ها بر اساس ضوابط و قوانین تعیین و با توجه به احتیاج های منطقه ها تحت پوشش صورت پذیرفته و پیش بینی های لازم برای حفظ و حراست و نگهداری مناسب از آن ها انجام پذیرفته است کما اینکه طراحی شبکه های گازرسانی به صورتی صورت گرفته که امکان تقویت یا افزایش ایستگاه ها وجود دارد.
او ادامه داد: بر اساس برنامه های تعیین شده، تمامی ایستگاه ها و اجزای اصلی آن ها شامل سیستم فیلتراسیون به اسم عامل جدا کننده ناخالصی های گاز قبل از ورود به سیستم، رگولاتور به اسم عامل شکستن فشار، شیر اطمینان قطع کننده، کنتور توربینی، سیستم بودارکننده و گرمکن به صورت روتین مورد بازدید قرار می گیرند ضمن اینکه یکسان سازی پارامتر های فیزیکی گاز موجود در خطوط لوله با پارامتر های فیزیکی گاز مورد احتیاج مصرف کننده که به صورت اندازه جریان گاز، سطح مایعات در مخازن اندازه فشار و درجه حرارت دسته بندی می شوند به طور اتوماتیک کنترل و ثبت می شوند و مجموع این اقدامات به منظور گازرسانی ایمن و پایدار صورت می پذیرد تا کوچکترین اختلالی در فرایند گازرسانی به وقوع نپیوندد.
مدیرعامل شرکت گاز استان یزد اعلام نمود: یک ایستگاه تقلیل فشار گاز بسته به نوع تقلیل (فشار ورودی به خروجی) و ظرفیت آن دارای جزئیات فیزیکی و هندسی مخصوص در اجزای خود هستند و با توجه به اینکه ایستگاه های تقلیل فشار گاز بخش مهمی از سیستم گازرسانی بوده و با اشکال و تجهیزات متفاوت طراحی و نصب می شود و با پیشرفت علوم و فن آوری، ساخت این تجهیزات به طور مرتب در حال تغییر و ارتقاء می باشد لذا نیرو های فعال در این بخش همگی نیرو های آموزش دیده و متخصص بوده و به صورت مستمر در معرض یادگیری و آموزش های لازم هستند.
ی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانdorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!