جزئیات لایحه 2 فوریتی مالیات بر معاملات مکرر مسکن ، نحوه محاسبه مالیات نو مسکن
به گزارش دَبی بلاگ، لایحه 2 فوریتی مالیات بر معاملات مکرر مسکن در هیئت دولت تصویب شد و منتظر ارسال به مجلس شورای اسلامی جهت تصویب است.
به گزارش خبرنگاران، دولت در راستای ساماندهی بازار معاملات مسکن یک تصمیم تازه اتخاذ نموده است.
بر اساس اخبار رسیده به خبرنگار فارس روز سه شنبه 29 فروردین ماه سال 1401، جلسه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور و بعضی وزرا از جمله وزیر راه و شهرسازی و وزیر اقتصاد پیرامون ساماندهی بازار مسکن شکل می گیرد.
در این جلسه، جهت جلوگیری و کنترل سوداگری در بخش مسکن مقرر شد با قید فوریت در مورد طرح مالیات بر معاملات مکرر مسکن تصمیم گیری و پس از تصویب در هیات دولت، لایحه ای دوفوریتی به مجلس شورای اسلامی ارائه گردد.
در این راستا وزارت راه و شهرسازی مکلف به تهیه پیش نویس اولیه لایحه دو فوریتی معاملات مکرر مسکن می گردد.
این پیش نویس در 2 ماده در وزارت راه و شهرسازی تهیه و در هیئت دولت به تصویب وزیران می رسد و هم اکنون در انتظار ارسال به مجلس شورای اسلامی برای تصمیم گیری در این حوزه است.
بر اساس ماده 1 پیش نویس اولیه مالیات بر انجام معاملات مکرر واحدهای مسکونی و اراضی با کاربری مسکونی، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که اقدام به تملک واحد مسکونی یا زمین با کاربری مسکونی از هر طریق پس از ابلاغ این قانون می نمایند در صورتی که نسبت به انتقال مالکیت از هر طریق به شخص حقیقی یا حقوقی دیگر در کمتر از سه سال پس از تاریخ تملک اقدام نمایند، مشمول مالیات بر معاملات مکرر می شوند.
نرخ این مالیات با گذشت زمان از معامله کاهش پیدا می نماید.
برای مثال اگر شخصی یک واحد مسکونی به قیمت 10 میلیارد تومان خریداری کند و آن را تا یک سال به قیمت 20 میلیارد تومان بفروشد، در صورتیکه نرخ مالیات در سال اول 60 درصد باشد باید 6 میلیارد تومان به ازای مابه تفاوت درآمد به عنوان مالیات بپردازد.
حال اگر این شخص همان ملک را سه سال بعد به همان قیمت 20 میلیارد تومان بفروشد، نرخ مالیات کاهش یافته و بر فرض نرخ 20 درصد باید 2 میلیارد تومان مالیات بپردازد.
کارشناسان اعتقاد دارند، در صورتی که این نوع مالیات در ایران اجرایی گردد، سفته بازی با اعمال تصمیم حاکمیت کاهش یافته و از سوداگری جلوگیری می گردد.
منبع: همشهری آنلاین