حریری احتمالا ماندنی است

به گزارش دَبی بلاگ، ایسنا نوشت: مسؤولان برجسته سیاسی و بعضی از نمایندگان لبنان اعلام کردند، 24 ساعت آینده در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش سمت نخست وزیری دولت جدید، از سوی سعد حریری مشخص کننده خواهد بود و تقریبا گروه های سیاسی در خصوص ضرورت نخست وزیری وی در دولت آینده توافق نظر دارند.

حریری احتمالا ماندنی است

به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، مصطفی علوش، عضو دفتر سیاسی جریان المستقبل با بیان اینکه رایزنی ها برای تشکیل دولت جدید ادامه دارند، گفت: گروه های سیاسی تصمیم دارند در کابینه حضور داشته باشند و اعتراضات مردمی را در این خصوص نمی پذیرند اما مسائل تا به این لحظه قطعیت نیافته است.

او در گفت وگو با رادیو لبنان اضافه کرد: حریری امروز (دوشنبه) تصمیم نهایی را در مورد قبول یا عدم قبول سمت نخست وزیری برای تشکیل دولت جدید خواهد گرفت و شروط نخست وزیر موقت روشن است. او به دنبال تشکیل دولتی قادر به مدیریت اوضاع و توقف شرایط نابسامان کشور است.

علوش تاکید نمود، هر دولتی که مطابق خواست گروه های سیاسی در مجلس شکل نگیرد، قادر به فعالیت نخواهد بود و در برابر آن سنگ اندازی می گردد. همچنین اگر مردم دولت جدید را نپذیرند، اعتماد خود را پس می گیرند و کسی نمی تواند این دولت را تشکیل دهد. در صورتی که حریری مأموریت تشکیل دولت را بپذیرد، کوشش خواهد نمود، طرفین درگیر یعنی گروه های سیاسی و مردم را با تشکیل دولت تکنوکرات با حضور بعضی از سیاستمدارانی که دست به اقدامات تحریک آمیز نمی زنند، راضی کند.

به همین دلیل، سیمون ابی رمیا، نماینده مجلس و از اعضای جریان آزاد ملی گفت: تقریبا در مورد بازگشت حریری به سمت نخست وزیری دولت جدید توافق نظر وجود دارد و شرایط فوق العاده موجود در لبنان، موجب شده، رایزنی های طولانی انجام شوند. رایزنی هایی که در حال حاضر پیش از تصمیم گیری درباره انتخاب نخست وزیر در جریان هستند تا تشکیل دولت به تأخیر نیفتد.

وی در گفت وگو با رادیو لبنان با بیان اینکه نوعی رقابت میان تشکیل دولت جدید و حل بحران مالی و مالی وجود دارد، گفت: دولت جدید باید در این مرحله حساس، شوک مثبتی ایجاد کند.

ابی رمیا ادامه داد، در حال حاضر تضییع وقت در تشکیل دولت جدید درست نیست و نشستی که حریری با نمایندگان حزب الله و جنبش امل در مورد تشکیل دولت جدید داشت، مفصل بود و 24 ساعت آینده در مورد بازگشت و عدم بازگشت وی به سمت نخست وزیری معین کننده خواهد بود.

همچنین میشل موسی، عضو مجلس لبنان از فراکسیون توسعه و آزادی (نماینده جنبش امل در مجلس) گفت: اعتراضات مردمی توانست بسیاری از مسائل را محقق کند و در رأس آنها، مسؤولان سیاسی را در برابر مسؤولیت تاریخی خود قرار داد.

وی تأکید کرد: عدم ثبات سیاسی در لبنان و اختلافات موجود میان گروه های سیاسی، مانع کار نهادی در کشور شده است. بیداری و نظارتی مستقیما از سوی مردم شروع شده و نوع مدیریت کشور از این به بعد تغییر می نماید و کشمکش سیاسی نباید فعالیت کابینه و مجلس را تحت الشعاع قرار دهد.

به همین دلیل، بشاره بطرس الراعی، اسقف مارونی های لبنان تاکید نمود، تداوم سنگ اندازی در برابر تشکیل دولت جدیدی که از اعتماد مردم برخوردار بوده و قادر به انجام اصلاحات و نوسازی در بخش های مختلف و بهبود مالی و مالی باشد، به سقوط و سرنگونی دولت منجر خواهد شد.

وی گفت، لبنان امروز فرایند اصلاحات مطلوبی را در سطح دولتی، نهادهای قانون اساسی و ادارات عمومی با بازگشت به آرمان خود و توجیه این مسأله که وجودش برای رشد و توسعه مالی، مالی و اجتماعی است، پشت سر می گذارد و این اصلاحات برای مقابله با فساد شدید در نهادهاست.

وی از میشل عون، رئیس جمهوری لبنان خواست زمان برگزاری رایزنی های مجلسی را برای معین نخست وزیر جدید و مأموریت او برای تشکیل دولت جدید و تسریع در فرایند تشکیل این دولت به گونه ای که مردم لبنان می خواهند، معین کند چرا که شرایط کشور دیگر هیچ گونه تأخیر در این مورد را نمی تواند تحمل کند.

اسقف مارونی های لبنان اقدام جوانان لبنانی را در مورد اعتراضات ستود و تأکید کرد، این اعتراضات، انقلاب متمدن و سازنده و تنها با هدف تشکیل دولت جدید است و در عین حال از این مسأله ابراز تأسف کرد که بعضی احزاب و اشخاص به دلیل منافع مادی، سیاسی و دستاوردهای شخصی خود با اهداف این انقلاب همسو نیستند.

310 310

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 12 دی 1398 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 3929

به "حریری احتمالا ماندنی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حریری احتمالا ماندنی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید