درد در قسمت های بالایی پا

به گزارش دَبی بلاگ، آیا اغلب در قسمت ران پا احساس درد دارید؟ این مقاله اطلاعاتی در مورد برخی از رایج ترین علل پا درد ارائه می دهد. تشخیص علت درد ممکن است به درمان مناسب شما کمک کند. در صورت تمایل به خلاص شدن از شر این درد، این مقاله را مطالعه کنید.

درد در قسمت های بالایی پا
جالب است بدانید که پاهای انسان شامل 26 استخوان، 33 مفصل و یک ساختار پیچیده متشکل از بیش از 120 عضله، رباط و اعصاب است! پا سنگینی ما را تحمل می کند و وزن ما را متعادل می سازد، و کاملاً موقعیت بدن را در سطوح ناهموار تنظیم می کند. یعنی هنگام راه رفتن، به عنوان یک اهرم عمل می کند. علت این که بر پا تأکید زیادی شده است، هنگامی مشخص می گردد که بدانید مردم معمولاً حدود 5 ساعت در روز ایستاده و حدود هشت تا ده هزار بار یا 5 مایل در روز گام بر می دارند. بنا بر این، باید مراقبت های لازم از پاهای خود را داشته باشید، که تقریباً هر فعالیتی در زندگی شما را تحت تأثیر قرار می دهد.

درد پا یک مشکل چندان جدی نیست و طبق آمارهای موجود، حدود هفتاد و پنج درصد از افراد درد پا را در زندگی خود تجربه می کنند. افراد ممکن است درد پاشنه، درد پا، درد در ران پا، درد در مچ پا و غیره را تجربه کنند. علائم پا درد ممکن است با توجه به علل و محل پا درد متفاوت باشد.

علل شایع درد در قسمت های بالایی پا

* استرس ناشی از شکستگی ها: استرس شکستگی استخوان، حتی شکستگی های روی سر، می تواند به درد در قسمت های بالایی پای شما منجر گردد. کاهش تراکم استخوان ها، به علت پوکی استخوان، افزایش وزن نامناسب با توجه به افزایش فشار بر قوس کف پا، عضلات ضعیف یا کاهش انعطاف پذیری به علت آرتریت و بعضی بیماری های پزشکی مانند پر کاری تیروئید، استئوسارکوم و غیره می تواند منجر به شکستگی در ناحیه متاتارس گردد. از این که پاهایتان سرد بماند اجتناب کنید. درد و تورم در بالای پا، بدون هیچ گونه سابقه تروما، می تواند ناشی از استرس شکستگی باشد. ممکن است فرد بیمار، درد شدید اما موضعی داشته باشد و پوست اطراف نیز ممکن است قرمز گردد.

* رشد استخوان: رشد استخوان پا می تواند باعث درد شدید در پای شما گردد، چون فشار وارد آمده ناشی از رشد، اعصاب، ماهیچه ها و تاندون ها را در این ناحیه تحت تأثیر قرار می دهد. درد ران پا، پس از راه رفتن و یا پیاده روی می تواند عمدتاً به علت جا به جایی استخوان باشد. رشد بیش از حد استخوان، موجب برآمدگی و تورم در بالای پای می گردد و در نتیجه منجر به آماس مفاصل پا می گردد. آسیب ناشی از جراحت یا حتی فشار کفش شما بر روی رشد استخوان می تواند درد شدید پا را ایجاد کند.

* فشار بر عصب ها: هنگامی که یکی از اعصاب در بالای پا به علت فشار خارجی مانند فشاری که به علت کفش های تنگ حادث می گردد، آسیب می بیند، ممکن است باعث درد در ران پا گردد. عصب ممکن است در زیر استخوان قرار گیرد و می تواند باعث سوزش آن محل گردد. گاهی نیز عصب باعث التهاب می گردد که منجر به درد یا بی حسی می گردد. اعصاب حسی آسیب دیده منجر به سوزش و درد در پا می شوند.

* بیماری ها: درد پا می تواند به عنوان علامت آماس کیسه های مفصلی (التهاب بورزی، کیسه های کوچک دارای مایع سینوویال که در مفاصل پا برای تسهیل حرکت ماهیچه ها و تاندون ها واقع شده است و از اصطکاک مفاصل جلو گیری می کند)، آرتریت، نقرس، دیابت یا صدمات تاندون و غیره باشد (التهاب تاندون، بافت همبند).

* رگ به رگ شدن: کشیده شدن بیش از حد رباط ها و در نتیجه پاره شدن فیبرهای بافت ها به عنوان رگ به رگ شدن شناخته می گردد. پا درد شدید می تواند ناشی از رگ به رگ شدن یا هرگونه آسیب عضلانی دیگری باشد.

* کفش های نامناسب: کفش های با کف پاشنه بلند، کفش هایی کاملاً مناسب و اندازه نیستند، همچنین کفش هایی با کفپوش نامناسب ممکن است قابلیت ضربه گیری کمتری داشته باشند و باعث پا درد شوند.

* آسیب قوزک پا: فشردگی استخوان های بالای پا به علت قوسی شدن پا، ممکن است موجب پا درد گردد، حتی اگر هیچ نوع سابقه تروما وجود نداشته باشد.

* کیست گانگلیون: کیست گانگلیون کیسه اسفنجی مرطوبی است که در بالای پا واقع شده است و ممکن است آزادانه حرکت کند. فشار دادن این توده می تواند باعث درد در قسمت زیر آن گردد.

* داروها: استفاده طولانی مدت از استروئیدها می تواند منجر به کاهش تراکم استخوان گردد و در نتیجه موجب شکستگی های شدید و باعث پا درد گردد.

* درد در قسمت بالای ران که در یک پا شروع گردد و سپس پای دیگر آن درد را تجربه کند می تواند یکی از نشانه های ابتلای فرد به آمبولی ریه باشد. لذا کاملاً حیاتی است در صورت تجربه چنین دردی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

* علل دیگر: پیری، ضعف کلی، عدم تعادل هورمونی، حاملگی، استرس بیش از حد در هر فعالیتی مانند راه رفتن، ایستادن و غیره، رشد ناخن های انگشت پا، کوفتگی پا و غیره، بعضی از علل دیگر شایع پا درد هستند. گاهی اوقات رگ های سطحی ملتهب می شوند و التهابات وریدی سطحی ایجاد می کنند که نیاز به مراقبت های پزشکی مناسب دارند.

رژیم سالم و متعادل و ورزش منظم می تواند در جلو گیری از درد ران و درد در قسمت های دیگر پا کمک کند. رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، عملکرد مناسب سیستم های بدن و اندام های بدن را تضمین می کند. شما همچنین باید چک کنید که آیا شما کفش مناسب می پوشید. پا درد خفیف می تواند با ماساژ دادن با روغن، استفاده از یخ و گرما و تمرین های ورزشی زیر نظر یک متخصص درمان گردد. شما حتی می توانید چرب کردن با پماد را اعمال کنید. از این که پاهایتان سرد بماند اجتناب کنید. سعی کنید با پوشیدن جوراب، آن را گرم نگه دارید. گاهی اوقات، استراحت دادن به پا کمک می کند تا بتوانید درد و ناراحتی را از بین ببرید. اما برای درد شدید، شما باید با پزشک خود مشورت کنید و علت دقیق درد را بیابید.

پا به شما این امکان را می دهد که آزادانه حرکت کنید. بنا بر این در هنگام راه رفتن، دویدن یا هر فعالیتی که پا را درگیر می کند، باید بسیار مراقب باشید زیرا پا در هر یک از فعالیت های گفته شده، مستعد آسیب دیدن است.

منبع: لیندا پالند - بازل

منبع: راسخون
انتشار: 17 آبان 1400 بروزرسانی: 17 آبان 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 21182

به "درد در قسمت های بالایی پا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درد در قسمت های بالایی پا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید