فوائد روغن ماهی در افسردگی

به گزارش دَبی بلاگ، به چه دلیل جهت برطرف افسردگی روغن ماهی توصیه می گردد؟ روغن ماهی منبع بزرگی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است که عملکردهای شناختی و رفتاری مغز را افزایش می دهد. ادامه مطلب را بخوانید تا اطلاعاتی در مورد

فوائد روغن ماهی در افسردگی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

به چه دلیل جهت برطرف افسردگی روغن ماهی توصیه می گردد؟ روغن ماهی منبع بزرگی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است که عملنمودهای شناختی و رفتاری مغز را افزایش می دهد. ادامه مطلب را بخوانید تا اطلاعاتی در خصوص دلیل درمان افسردگی با روغن ماهی بدست آورید…

مشکل افسردگی یک مشکل شایع است و درمان آن به یک معضل برای متخصصین پزشکی درآمده است. این روزها، علائم افسردگی معمولاً در مردان و زنان سالمند، جوانان، و حتی در بچه ها دیده می گردد. مطالعات نشان می دهند که نه تنها استرس بیش از حد، بلکه کمبود مواد مغذی هم یکی از علل اصلی افسردگی به شمار میرود. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و تمرینات منظم که به حفظ تعادل هورمونی یاری می نماید، قطعاً می تواند به جلوگیری از افسردگی یاری نماید. مواد غذایی که با افسردگی مبارزه می نمایند شامل اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین های B، D وE، مواد معدنی مانند کلسیم، روی، آهن و سلنیوم، کربوهیدرات ها، آب، و غیره می باشند. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد. کسب اطلاع در خصوص منافع روغن ماهی در سلامت به شما یاری خواهد نمود پی ببرید که به چه دلیل مصرف روغن ماهی جهت درمان افسردگی توصیه می گردد.

فوائد روغن ماهی در سلامت

در سال 1998، گزارشی از مطالعه ای در خصوص سطوح ناکافی اسیدهای امگا 3 در سلول های قرمز خون بیماری مبتلا به افسردگی در مجله اختلالات عاطفی (Affective Disorders) منتشر شد. گزارشی از مطالعه دیگری در سال 1999 در آرشیو روانپزشکی عمومی منتشر شد که اسم می کرد که بیماران مبتلا به افسردگی، هنگامی که با روغن ماهی تحت درمان قرار گرفتند، بهبودی قابل توجهی را از خود نشان دادند. کارشناسان مختلفی اسم نموده اند افرادی که به منظور کاهش وزن چربی را از رژیم غذایی خود حذف می نمایند، عمدتاً از افسردگی رنج خواهند برد.

روغن ماهی منبع نسبتاً زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 و یا چربی سالم بوده، که وجود آن جهت تقویت غشای سلولی و افزایش نفوذپذیری سلول ضروری است. ماهی یا روغن ماهی حاوی مواد مغذی ضروری، دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA)است که به بالا بردن عملکرد مغز یاری می نمایند. مطالعات مختلف ثابت نموده اند که میزان ناکافی از EPA و DHA در بدن می تواند به بیماری های روانی مانند اسکیزوفرنی، بیماری ام. اس (MS)، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون منجر گردد. این بیماری ها به عدم اعتماد به نفس، گوشه گیری اجتماعی، و افسردگی می انجامند. مصرف منظم روغن ماهی به بهبود تمرکز، خلاقیت، و حافظه یاری می نماید.

مغز ما متشکل از 60٪ چربی است. فقدان چربی در بدن می تواند عوارض متعددی را برای سلامتی بوجود آورد. ضروری است که حداقل سطح چربی سالم را جهت عملکرد مناسب تمام دستگهاهای بدن خود تأمین سازید. مکمل های روغن ماهی می توانند سطوح EPA و DHA (چربی های سالم) خون را بالا ببرند، و در نتیجه می توانند به مبارزه با علائم افسردگی یاری نمایند. از این رو پزشکان جهت درمان افسردگی، روغن ماهی تجویز می نمایند. اسیدهای امگا 3 موجود در روغن ماهی فراوری سروتونین، هورمونی که باعث می گردد احساس شادی کنید را تحریک می نمایند. بنابراین، فردی که دارای اسیدهای امگا 3 کافی است، می تواند با مسائل عاطفی بهتر و مؤثرتر برخورد کند.

اعتقاد بر این است که کمبود ویتامین D می تواند به افسردگی منجر گردد. روغن کبد ماهی کاد (Cod) حاوی میزان نسبتاً زیادی ویتامین Dاست که به مبارزه با افسردگی یاری می نماید. مصرف منظم روغن ماهی به افزایش سطوح انرژی یاری می نماید؛ به گونه ای که سلامت کلی شما را به طرق مختلفی بهبود می بخشد. آنگاه می توانید، تمرینات فشرده ورزشی را انجام داده و می توانید وزن کم کنید. مشاهده شده است که چاقی و افسردگی دست به دست یکدیگر پیش می فرایند. اسیدهای امگا 3، سطوح نرمال کلسترول نرمال را ایجاد نموده، و در نتیجه به جلوگیری از چاقی یاری می نمایند. روغن ماهی موجب کاهش وزن گشته، و هم به جلوگیری از افسردگی یاری می نماید.

روغن ماهی خواص ضد التهابی با خود دارد. خواص درمانی روغن ماهی شامل کاهش علائم بیماری های مزمنی مانند آرتریت، کولیت اولسراتیو، مسائل التهاب دستگاه گوارش، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی می گردد. این روغن خطر و احتمال ابتلا به انواع مختلفی از سرطان را کاهش می دهد. افراد مبتلا به بیماری های مزمن اغلب با مشکل افسردگی روبرو هستند. کاهش دادن علائم و نشانه های این بیماری ها به جلوگیری از افسردگی یاری می نماید.

بسیاری از زنان از نوسانات شدید خلقی و افسردگی قبل یا در دوران قاعدگی رنج می برند. روغن ماهی یاری می نماید تا درد لگن، گرفتگی های قاعدگی و سندرم پیش از قاعدگی، از جمله نوسانات خلقی و افسردگی کاهش یابند. اسیدهای چرب امگا 3 روغن ماهی از اثرات مضر استرس، اضطراب، افسردگی، و دیگر بیماری های روحی جلوگیری می نماید. ماهی، سخت پوستان، روغن ماهی، و غیره، حاوی روی، یعنی عنصری ضروری است که به مبارزه با افسردگی یاری می نماید. کمبود روی یکی از علل اصلی افسردگی به شمار میرود. مصرف روغن ماهی می تواند به غلبه بر کمبود روی یاری کند. ناباروری هم یکی از علل اصلی افسردگی است. مصرف روغن ماهی تعداد اسپرم در مردان را بهبود می بخشد. بنابراین به طور غیر مستقیم و به طرق بسیار دیگر به مبارزه با افسردگی یاری می نماید. پزشک ممکن است مکمل های روغن ماهی را همراه با دیگر داروهای ضد افسردگی در طول درمان افسردگی تجویز کند.

روغن ماهی بسیار عالی در جهت یاری به درمان افسردگی عمل می نماید، اما ثابت شده است که مصرف بیش از حد مکمل های روغن ماهی می تواند برای سلامتی مضر باشد. مصرف بیش از حد روغن ماهی می تواند موجب خونریزی داخلی و سکته گردد. عوارض جانبی خفیف روغن ماهی شامل ناراحتی معده، تهوع، سوزش سردل، احساس طعم ماهی در دهان، و غیره می گردد. مصرف بیش از حد اسیدهای امگا 3 ممکن است فشار خون را پایین آورد. بنابراین اگر می خواهید از شر علائم افسردگی خلاص شوید، و اگر می خواهید برای افسردگی و اضطراب به مصرف روغن ماهی روی آورید، بایستی با یک پزشک در این خصوص مشورت نموده و صادقانه دستورات او را دنبال کنید.

منبع: راسخون
انتشار: 28 مهر 1400 بروزرسانی: 28 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 20833

به "فوائد روغن ماهی در افسردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوائد روغن ماهی در افسردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید