مدل هایی زیبا از نمای خانه دوبلکس ایرانی در شهر ماکو
به گزارش دَبی بلاگ، طراحی نمای ساختمان های دوطبقه نسبت به آپارتمان ها چند طبقه با محدودیت های زیادی روبروست. به همین خاطر نمای خانه دوبلکس ایرانی در سطح شهر و روستا که خلاقیت و زیبایی را در نگاه اول به بیننده منتقل کند، بسیار معدود و انگشت شمار است.
ساختمان دوطبقه نمای کمی برای عرضه دارد، بنابراین مچ کردن چند نوع متریال در این فضای کم بشدت مشکل است. انتخاب های اشتباه حتی از یک نوع متریال اما با رنگ های متفاوت، نمای ساختمان دوبلکس را بکل نابود می نماید.
در این پست به معرفی ساختمان دو طبقه بسیار زیبایی در شهر ماکو می پردازم که توانسته خلاقیت را در طراحی نمای خانه دوبلکس ایرانی به منصه ظهور برساند.
همانطور که می دانید ماکو شهری مرزی و منطقه آزاد است. این شهر بخاطر عبور رودخانه زنگمار و کوه های فراوان به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می گردد. از طرفی خانه های دوبلکس در این شهر محبوبیت بسیار زیادی دارد. این خانه دوبلکس هم بصورت شمالی-جنوبی طراحی شده و متعلق به یک خانواده چهار نفره است. نمای خانه طوری است که هم از نور روز شمال و جنوب بهره ببرد و هم منظره ایی عالی از کوه آرارات و سایر کوه های جنوبی فراهم کند.
قبل از طراحی و ساخت خانه، در جلسات متعدد معماران با مالکین، قرار بر این شد که خانه ای با نمای منحصربفرد طراحی گردد طوری که ارتباط بین فضاها به طور کامل برقرار باشد، موضوعی که بیشتر خانه های دوبلکس شهر ماکو از آن بی بهره اند.
همانطور که در عکس ها مشاهده می کنید، طبقه همکف حدود 1.5 متر نسبت به طبقه بالا عقب نشینی داشته است. از این فضای 1.5 متری برای کاربری عمومی، مثل پارکینگ، لابی و موارد دیگر استفاده می گردد. موضوعی بسیار مهم و کاربردی که معمار به آن توجه ویژه ای داشته است.
43 مدل نمای ساختمان دو طبقه [فوق العاده زیبا] در سازه های شهری و ویلایی
در نمای شمالی رو به خیابان، اتاق خواب در طبقه دوم قرار گرفته که منتهی به یک تراس می گردد. از این طریق هم محرمیت اتاق خواب رعایت می گردد و هم از نور کافی روز بهره می برد.
در نمای خانه دوبلکس ایرانی، عموما پنجره ها چندان مورد توجه قرار نمی گیرند. در این ساختمان اما پنجره ها نقش کانونی دارند. اتاق خواب دختر این خانواده که اتفاقا نام ساختمان از نام او برداشته شده، در طبقه اول و در فضایی است که به صورت غیرمنتظره از دل ساختمان بیرون زده است. پنجره عظیم این اتاق خواب از با پنل های تاشو چوبی بهره پوشیده می گردد تا هم محرمیت اتاق در طول شبانه روز حفظ شده و هم نور کافی به داخل آن نفوذ کند.
پنجره تمام شیشه ای مناسب برای خانه های ویلایی با مناظر زیبا
در طبقه دوم و نمای شمالی قسمت زیادی از فضای این طبقه به تراس حیاط مانند، اختصاص داده شده تا ارتباط بین فضا و جمع خانوادگی به بهترین شکل حفظ گردد.
ساختمان دوبلکس بعدی در حومه شهر ماکو واقع شده است اما اینبار با طراحی ویلایی. این خانه زیبا که به اسم وی ویلا یا V Villa شناخته می گردد طوری طراحی شده که مکانی برای آرامش و دور از هیاهوی شهری باشد. به گفته معمار و طراح این بنا، چالش اصلی در طراحی بنا حفظ ارتباط بین محیط های داخلی و نمای خارجی بوده است. همانطور که در عکس ها مشاهده می کنید، محلی که ویلای دوبلکس در آن واقع شده دارای طبیعت بکر و دست نخورده ایست. بهمین خاطر تراسی عظیم در طبقه اول بیرون کشیده شده و توسط ستون فلزی V شکل نگه داشته می گردد. اسم ویلا هم از همین ستون وی شکل گرفته شده.
در طراحی نمای ساختمان از سنگ بازالت، که پیشینه تاریخی در ساختمان های قدیمی این محل دارد، و همینطور چوب استفاده شده است. اما وجه اشتراک این ساختمان دوبلکس با ساختمان ابتدای مطلب پنجره های عظیم آن است. همانطور که گفتم در نمای خانه دوبلکس ایرانی پنجره ها زیاد مورد توجه نیستد، اما در این دو بنا کاملا برعکس این موضوع صادق است. پنجره های عظیم باعث شده فضای بیرون به داخل خانه کشیده شده و از طرفی ظاهر جذاب تری هم به نمای ساختمان داده است.
6 ایده برتر طراحی باغ ویلا [ با حداقل احتیاج به مراقبت و نگهداری ]
موضوع جالب اینجاست که مساحت زمین این بنا فقط 45 متر مربع است. اما بازهم در چنین فضای کمی، نمای بنا بسیار شگفت انگیز طراحی شده. طبقه همکف به آشپزخانه و اتاق نشیمن اختصاص داده شده و طبقه اول شامل دو اتاق خواب و حمام و سرویس می گردد. این دو طبقه توسط راه پله ای که در نمای ساختمان هم نقش مهمی ایفا می نماید به یکدیگر وصل می شوند.
با مشاهده این عکس ها فکر کنم شما هم به این نتیجه رسیده باشید که نمای ساختمان تا حد زیادی بیانگر شرایط طراحی داخلی ساختمان نیز هست. به عبارت دیگر در همان نگاه اول به نمای خانه دوبلکس ایرانی می توان به سر درون آن پی برد. امروزه دیگر نمای داخلی و بیرونی ساختمان با یکدیگر پیوندی ناگسستنی دارند. در نتیجه از دید یک خانواده و طراح امروزی نمای بیرون یک ساختمان، به اندازه فضای داخلی آن مهم است.
منبع: اتاقpariha.com: پریها: اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری