کامل نکردن دوره درمان آنتی بیوتیک چه آسیبی دارد؟
به گزارش دَبی بلاگ، مهدیه سادات زرگر شامگاه گذشته (21آذر)در دوره آموزشی که با حضور پرستاران و بهیاران در سالن دانش این مرکز آموزشی درمانی برگزار گردید با اشاره به شکل گیری مقاومت های آنتی بیوتیکی اظهار کرد: آنتی بیوتیک ها به وسیله مقابله با عوامل بیماریزا باعث بقای زندگی ما می شوند، اما گاهی برخی از باکتری ها آنقدر قوی می شوند که می توانند مقابل این آنتی بیوتیک ها مقاومت نمایند.
وی ادامه داد: ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی سبب می گردد که این داروها به خوبی عمل نمی نمایند؛ این، همان مقاومت آنتی بیوتیکی است. در این حالت، انواع قوی تر باکتری ها کشته یا متوقف نمی شوند، بلکه می مانند، رشد می نمایند و توسعه می یابند. این بار، دیگر، باکتری ها سخت تر کشته یا متوقف می شوند.
کارشناس کنترل عفونت مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کوثر سمنان اعلام نمود: آنچه باعث رواج باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک می گردد، استفاده از آنتی بیوتیک است. وقتی شخصی آغاز به استفاده از آنتی بیوتیک می نماید ابتدا باکتری های ضعیف تر کشته می شوند اما انواع قوی تر، دیرتر کشته می شوند.
سادات زرگر اضافه کرد: اگر شخص مصرف آنتی بیوتیک را زودتر از موقع مناسب قطع کند، باکتری های قوی تر ممکن است باقی بمانند و در فرصت مناسب دوباره رشد و تکثیر یابند.
وی اظهار کرد: کامل نکردن دوره درمان با آنتی بیوتیک، باعث می گردد که تغییراتی در باکتری بوجود بیاد و آنتی بیوتیک نتواند باکتری هدف را تشخیص دهد لذا پزشکان توصیه می نمایند که بیماران باید دوره درمان خود را حتی در صورت بهبود، کامل نمایند.
کارشناس کنترل عفونت این بیمارستان اعلام نمود: آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا جایگاهی ندارند. آنتی بیوتیک ها در عفونت های باکتریال موثرند و در عفونت های ویروسی، سبب بهتر شدن علائم یا مانع از انتقال بیماری به دیگران نمی شوند در نتیجه بیماران نباید پزشک خود را برای تجویز آنتی بیوتیک تحت فشار قرار دهند.
وی تاکید نمود: بیماران باید سعی نمایند با رعایت پروتکل های بهداشتی، الگوی صحیح تغذیه، دریافت به موقع واکسن های توصیه شده و... از بروز عفونت پیشگیری نمایند.
منبع: گردشبان